Στη μέση του Θεσσαλικού Κάμπου, ξεκομμένα από τη ραχοκοκαλιά της Πίνδου, στρογγυλοκάθονται τα Αντιχάσια Ορη, μια χαμηλού υψομέτρου οροσειρά με ψηλότερη κορφή την Οξιά (1.414 μέτρα υψ.). Το ανάγλυφο του βουνού είναι κατάφυτο από έλατα, δρύες και οξιές. Στις δυτικές υπώρειες και σε ύψος 1.090 μέτρων, συναντάμε τη μικρή τεχνητή λίμνη Λογγά η (Λογγάς) να απλώνει το γαλάζιο σώμα της διακόπτοντας τη συνοχή του πυκνόφυτου δάσους.

Η λίμνη δημιουργήθηκε το 2002 όταν στη θέση «Σαρακατσαναίικα» υψώθηκε χωμάτινο φράγμα με σκοπό τη δημιουργία ταμιευτήρα με τα νερά του οποίου ποτίζονται τα κτήματα του ανατολικού τμήματος του Θεσσαλικού Κάμπου.

Η επέμβαση στο περιβάλλον είναι ελάχιστη και η ανθρώπινη δραστηριότητα στις παρυφές της λίμνης παραμένει ακόμα ήπια.

Οι παρεμβάσεις γύρω από τις όχθες της λίμνης είναι μικρές. Ετσι, εκτός από τον φαρδύ δρόμο που διατρέχει το χωμάτινο φράγμα, απουσιάζει παντελώς η νεοελληνική αισθητική του τσιμέντου. Ο δρόμος σταματά στη νότια άκρη και από εκεί και πέρα υπάρχουν ήπια μονοπάτια που διατρέχουν το πυκνό δάσος και οδηγούν στα πιο απόμερα και όμορφα σημεία της λίμνης.

Πολύ ευχάριστη είναι επίσης η οδική διαδρομή που οδηγεί από τη λίμνη Λογγά προς το χωριό Βερδικούσια του νομού Λάρισας (15 χλμ.) όπου υπάρχουν ξενώνες και εστιατόρια. Ο δρόμος, αν και έχει αρκετές στροφές, έχει ασφαλτοστρωθεί και καθώς διατρέχει το υπέροχο ομοιογενές δάσος οξιάς θα σας ανταμείψει με τις υπέροχες εικόνες που θα απολαύσετε σε όλη την πορεία.
Στο τέλος του βίντεο περπατάμε μέσα στο υπέροχο μονοπάτι που είναι διαμορφωμένο γύρω από την λίμνη.

Δείτε το βίντεο:

  • Βίντεο: Μιχάλης Πανέτσος
Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω