Νέα δεδομένα πλέον επικρατούν στα παράλια της Λάρισας και η εικόνα στις παραλίες διαφέρει αρκετά από τα προηγούμενα χρόνια.

Ουσιαστικά οι συμβάσεις παραχώρησης χρήσης παραλιών και αιγιαλού βάσει του νέου νομοθετικού πλαισίου του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, οι αυστηρούς κανόνες και συνεχόμενοι έλεγχοι, άλλαξαν όλο το «χάρτη» στις τοπικές παραλίες.

Η ακρίβεια επίσης, έχει οδηγήσει τους καταστηματάρχες των παραλίων να περάσουν στη λύση της χρέωση της ξαπλώστρας. Οι ξαπλώστρες τους έχουν περιοριστεί, κάτι που σημαίνει λιγότερος κόσμος και λιγότερα έσοδα, οπότε κατέφυγαν στην εν λόγω λύση.

Μια λύση όμως που έχει κάνει πολλούς επισκέπτες των παραλίων να μην μπορούν να ανταπεξέλθουν οικονομικά σε ένα απλό οικογενειακό μπάνιο. Αν μια οικογένεια τεσσάρων ατόμων πρέπει να πληρώσει μόνο για τις ξαπλώστρες 12 ευρώ, συν τα υπόλοιπα έξοδα, καφές ή χυμός, κάποια σνακ και τα έξοδα μετακίνησης, κάνουν το μπάνιο απαγορευτικό.

Οι παραλίες λοιπόν δεν άδειασαν φέτος, αντιθέτως είναι ασφυκτικά γεμάτες ειδικά τα Σαββατοκύριακα λόγω των πολύ υψηλών θερμοκρασιών, αλλά οι συνήθειες άλλαξαν.

Πλέον παρατηρείται ειδικά στα παράλια της Αγιάς πολλά από τα beach bar να μην γεμίζουν όπως άλλες χρονιές με αποτέλεσμα κάποιος να μπορεί να βρει άνετα ξαπλώστρα και ομπρέλα, ακόμη και τις ώρες αιχμής μια Κυριακή.

Αντιθέτως, ακριβώς δίπλα από τα beach bar, όπου υπάρχει ελεύθερη παραλία, γίνεται το αδιαχώρητο πραγματικά. Ομπρέλα, πετσέτα, καρεκλάκι στην καλύτερη και αυτός είναι ο νέος τρόπος που απολαμβάνουν το μπάνιο τους οι λουόμενοι στα παράλια.

Ωστόσο, χωρίς καφέ, δεν μένουν, παρατηρείται λοιπόν ότι εκτός από ορισμένους που φέρνουν το θερμό από το σπίτι,  η πλειοψηφία, αγοράζει τον καφέ του από τα beach bar, αλλά θα καθίσει δίπλα από αυτά στην πετσέτα του, απολαμβάνοντας και την μουσική από τα καταστήματα.

Υποχρεωτικά αυτή είναι πια η νέα συνήθεια στις παραλίες της Λάρισας, για οικονομικό μπάνιο καθώς οι «τσέπες» δεν αντέχουν πλέον κάτι περισσότερο.

newsroom onlarissa.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω