Για μια πόλη δύο ταχυτήτων κάνουν λόγο κάτοικοι της Νέας Σμύρνης που «βούλιαξαν» στις λάσπες που άφησε πίσω της η κακοκαιρία η οποία έπληξε βαθύτατα ένα μέρος της εν λόγω συνοικίας.

Ζητούν δικαιοσύνη, δηλώνουν ότι δεν είχαν βοήθεια από τον δήμο και γενικότερα την πολιτεία και ευχαριστούν ιδιαίτερα τους εθελοντές, την πυροσβεστική και τις ένοπλες δυνάμεις, όπως και την ενορία του Αγίου Δημητρίου για την βοήθεια και την στήριξη.

Ο εκπαιδευτικός, κάτοικος της περιοχής κ. Βασίλης Κερμελίδης, τονίζει αγανακτισμένος: «Μας έπνιξαν, μας κατέστρεψαν, αλλά δεν μας γονάτισαν. Που βρίσκονται οι υπουργοί και που είναι η δικαιοσύνη. Αυτά δεν είναι κλιματική αλλαγή, ευθύνες έργα, υποδομή που πήγαν.  Κάποιος να το ψάξει, πρέπει να πνιγόμαστε εμείς για να αναζητηθούν ευθύνες. Επιτέλους κάποιος να ξυπνήσει και κάποιος πρέπει να πληρώσει. Και ένα παράπονο από τον δήμο Λαρισαίων, Σάββατο και Κυριακή ήμασταν με ενάμιση μέτρο νερό. Δουλέψαν όλα άψογα από τους εθελοντές, τους πυροσβέστες και τις ένοπλες δυνάμεις και τους ευχαριστούμε μέσα από την ψυχή μας, όμως Δευτέρα πρωί όλα σταμάτησαν, προς το μεσημέρι πήρα τηλέφωνο την Πολιτική «Αλητεία» γιατί Προστασία, δεν είναι, αλητεία είναι, και μου λένε το ασύλληπτο, «αν θέλεις ρεύμα και τροφή, τράβα στη δομή. Είναι δυνατόν; Αυτή είναι η Ελλάδα που θέλουμε; Ευτυχώς έτρεξε ο παπάΓιώργης από την ενορία Αγίου Δημητρίου και εθελοντές και μας τάισαν με ένα πιάτο φαγητό και τους ευχαριστούμε θερμά. Ήταν μια όαση μέσα στον πόνο που βιώνουμε, όλοι αυτοί οι άνθρωποι».

Ένας ακόμη πλημμυροπαθείς της Νέας Σμύρνης ο κ. Θανάσης Νταλαμπύρας, θα πει: «Ευχαριστώ τους εθελοντές που δούλεψαν αδιάκοπα για να μας στηρίζουν, τους πυροσβέστες, τις επιχειρήσεις που μας στήριξαν σε όλο το κακό που μας βρήκε, μέχρι εκεί… Τώρα δεν ξέρω που σε ποιον ανήκουν οι ευθύνες, αλλά θέλω να πιστεύω πως θα πάει βαθιά το μαχαίρι. Αν κάποιος έχει επιλέξει αυτή η πόλη να είναι δύο ταχυτήτων, το κέντρο να είναι μέσα στην τρελή χαρά και οι πολίτες στις συνοικίες να είναι οι αναλώσιμοι, νομίζω πως πρέπει όλοι μας να αναζητήσουμε τις ευθύνες, όποιοι έχουν ευθιξία ας παραιτηθούν. Να δώσει η κυβέρνηση γρήγορα τις αποζημιώσεις για να επανέλθει στην κανονικότητα η ζωή μας. Άκουσα ότι ήταν για 3 μέρες κλειστός και ο βιολογικός καθαρισμός, αν όντως υπάρχει τέτοια υγειονομική βόμβα, το κρίμα στον λαιμό τους…».

Δείτε φωτογραφίες:

 

ΑΘ.Π.

ΦΩΤΟ/ΒΙΝΤΕΟ: Κώστας Τσιάρας

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω