Ακόμη υπάρχει κόσμος ανά την Ελλάδα που δεν γνωρίζει ότι η Λάρισα διαθέτει ως νομός παραλίες και μάλιστα υπέροχες! Ωστόσο είναι χιλιάδες οι ταξιδιώτες που κάθε χρόνο επισκέπτονται τα παράλια της περιοχής μας και μάλιστα φροντίζουν να κάνουν την κριτική τους στο Trip Advisor, διαλέγοντας την αγαπημένη τους παραλία.

Αυτά είναι τα 8 παραλιακά μέρη ταξινομημένα ανά αγαπημένα των ταξιδιωτών στην περιοχή της Λάρισας. Δείτε επίσης τί γράφουν οι ίδιοι οι ταξιδιώτες στις κριτικές τους στο Trip Advisor για τις παραλίες της Λάρισας. Ποια είναι εκείνη που έρχεται πρώτη στις προτιμήσεις τους και ποιες οι υπόλοιπες επτά που συμπληρώνουν την πρώτη οκτάδα.

Δείτε την κατάταξη και πάρτε μια γεύση από τα σχόλια:

Στόμιο

Ο παραλιακός οικισμός Στόμιο βρίσκεται σε αποσταση 9 χλμ. από το Ομόλιο, 6 χλμ. από την Καρίτσα και 48 χλμ. από τη Λάρισα. Παλαιότερη ονομασία Τσάγεζι, στα χρόνια της Τουρκοκρατίας, που σημαίνει το στόμιο του ποταμού, λόγω του Πηνειού. Η ύπαρξη πολλών νερών έχει ως αποτέλεσμα τη δημιουργία βιοτόπων που αποτελούν μέρος του Δέλτα Πηνειού. Στην περιοχή υπάρχουν 4 πηγές νερού γνωστές ως «Αυλάκια», Αγ. Δημητρίου, Αγ. Παρασκευής και «Γιαταγάνα». Πηγή ζωής αποτελούν για τους κατοίκους οι δασωμένες εκτάσεις του Κισσάβου γύρω από το χωριό.

Γύρω από το Στόμιο διασώζονται πολλά βυζαντινά μνημεία, με αυτό της Μονής Αγ. Δημητρίου να κατέχει εξέχουσα θέση και να αποτελεί κύριο προορισμό των τουριστών. Ενδιαφέρον προκαλούν οι αποκριάτικες εκδηλώσεις στο Στόμιο με την παρέλαση καρνάβαλου. Κάθε χρόνο την Καθαρά Δευτέρα στο κέντρο του χωριού, προσφέρονται στους παρευρισκόμενους σουπιές με σπανάκι. Και στις 8-9/7 πραγματοποιείται στην πλατεία του Στομίου η «γιορτή της θάλασσας».

Το Στόμιο λόγω της πλούσιας χρυσαφένιας αμμουδιάς και της ρηχής παραλίας μήκους 2 χλμ., είναι ιδανικός τόπος για οικογενειακές διακοπές. Οι επισκέπτες μπορούν να βρουν ό, τι χρειάζονται καθώς υπάρχουν πολλά ενοικιαζόμενα δωμάτια και ξενοδοχειακές μονάδες, καφέ-μπαρ, ταβέρνες κ.α. Η παραλία του Στομίου είναι κατάλληλη για θαλάσσια σπορ και ιδιαίτερα wind surfing. Σήμα κατατεθέν του Στομίου είναι ο φάρος στην παραλία κοντά στο λιμάνι. Στο Στόμιο λειτουργεί και Camping το οποίο διαθέτει 200 θέσεις επισκεπτών πλήρως οργανωμένες στην περίοδο Μάιο με Σεπτέμβριο.

Πλατιά Άμμος

Η παραλία Πλατιά Άμμος βρίσκεται δίπλα από το Κόκκινο Νερό βόρεια της ακτογραμμής. Παλιότερα μέρος κατασκήνωσης δεκάδων οικογενειών. Η ονομασία δικαιολογείται απόλυτα τόσο από το πλάτος της ακτής, όσο και από την έκταση της παραλίας, που το άνοιγμά της πρέπει να υπερβαίνει τα 700 μ.

Τα τεράστια πλατάνια που σκιάζουν τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες την παραλία προσφέροντας μια φυσική ομπρέλα και τα ασπρόμαυρα βότσαλα με την πλατιά αμμουδιά που κοσμούν την παραλία είναι τα κύρια χαρακτηριστικά της. Τα βράχια που οριοθετούν δεξιά και αριστερά την μικρή παραλία κάνουν το τοπίο να θυμίζει εξωτικό.

Η Πλατιά Άμμος είναι οργανωμένη αφού υπάρχουν εδώ καφέ-μπαρ, οργανωμένο χώρο στάθμευσης, ένα περίπτερο και μια ψαροταβέρνα. Κάθε καλοκαίρι πολλοί είναι οι λουόμενοι που κάνουν τα μπάνια τους εδώ.

Κουτσουπιά

Πάνω σε πλαγιά του Κισσάβου, δίπλα στη θάλασσα και σε μια κατάφυτη περιοχή είναι χτισμένος αμφιθεατρικά, ο παραλιακός οικισμός Κουτσουπιάς. Βρίσκεται ανάμεσα από την Παλιουριά και το Κόκκινο Νερό και απέχει από τη Λάρισα και από τον Αγιόκαμπο 68 και 17 χλμ. αντίστοιχα. Τον οικισμό διαχωρίζουν δύο ρέματα και διακρίνεται από τις πηγές νερού που υπάρχουν.

Τα τελευταία χρόνια η Κουτσουπιά παρουσιάζει μεγάλη τουριστική ανάπτυξη και σήμερα ο επισκέπτης μπορεί να βρει ό,τι χρειάζεται για να περάσει τις διακοπές του. Στην Κουτσουπιά πάρχουν beach bar, ταβέρνες και πολλά ενοικιαζόμενα δωμάτια μπροστά στην παραλία.

Η παραλία της Κουτσουπιάς είναι γραφική, με ψιλή άμμο και βοτσαλάκι. Χιλιάδες λουόμενοι την επισκέπτονται κάθε καλοκαίρι και απολαμβάνουν τα μπάνια τους. Εδώ οργανώνονται θαλάσσια αθλήματα και beach parties.

Ρακοπόταμος

Η παραλία του Ρακοποτάμου είναι αμμώδης χρυσαφί χρώματος με λίγο βότσαλο και βρίσκεται σε απόσταση 8 χλμ. από τον Αγιόκαμπο, πηγαίνοντας από τον δρόμο για Πολυδένρι. Το όνομά της βασίζεται στην ύπαρξη ενός χειμάρρου, του «Ρακοποτάμου».

Στον Ρακοπόταμο διεξάγονται δραστηριότητες εναλλακτικού τουρισμού, όπως canoyning αλλά και διαδρομές όπου συναντά κανείς καταρράκτες που φτάνουν ως και 30 μέτρα.

Είναι μια πανέμορφη και ήρεμη παραλία, αρκετά δημοφιλής στους φίλους του ελεύθερου καμπινγκ αλλά και σε όσους ψάχνουν κάτι το διαφορετικό.
Χωρίζεται σε 3 κολπίσκους συνδυάζοντας βουνό και θάλασσα, όπου η βλάστηση φτάνει μέχρι και τα πρώτα βράχια της θάλασσας.

Στην περιοχή του Ρακοποτάμου επίσης θα βρείτε καφέ-μπαρ, καντίνες και ταβέρνες.

Αγιόκαμπος

Ο παραλιακός οικισμός Αγιόκαμπος Λάρισας αποτελεί την επέκταση του ορεινού χωριού Σκήτη. Απέχει 14 χλμ. από την Αγιά και 51 χλμ. από τη Λάρισα. Κατοικήθηκε το 1930 από 3-4 οικογένειες, που έμεναν το μισό χρονικό διάστημα εδώ και το υπόλοιπο στη Σκήτη. Από το 1990 κατοικείται και από μόνιμους κατοίκους, περίπου 300 και το καλοκαίρι ξεπερνούν τις 10000 με την αύξηση του τουρισμού. Την περιοχή διασχίζουν τα ρέματα «Πουρί» και «Μπουρμπουλήθρα», που χύνονται στην παραλία του Αγιοκάμπου. Απομεινάρια παλαιότερων εποχών αποτελούν το Κάστρο, πάνω από το λιμάνι, τα «σκαλοπάτια του Ξέρξη» και το τοξωτό γεφύρι που είναι φτιαγμένο στα χρόνια της Τουρκοκρατίας.

Σήμερα ο Αγιόκαμπος έχει μεγάλη οικοδομική ανάπτυξη όπως επίσης και ανάπτυξη έργων υποδομής, αφού χιλιάδες είναι οι παραθεριστές και οι τουρίστες που περνούν τα καλοκαίρια τους εδώ. Δύο μεγάλα έργα που έχουν γίνει είναι το λιμάνι Αγιοκάμπου, το οποίο αναμένεται να συνδέσει την περιοχή με ιπτάμενα δελφίνια από Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική και η κρεμαστή γέφυρα στη θέση «Πλατανόρεμα», στο δρόμο που συνδέει τον Αγιόκαμπο με τη Βελίκα.

Η παραλία του Αγιοκάμπου είναι αμμώδης και με ψιλό βότσαλο, έχει πεντακάθαρα νερά και είναι βραβευμένη με τη Γαλάζια Σημαία. Η έκταση της παραλίας Αγιοκάμπου μαζί με την παραλία Βελίκας και Σωτηρίτσας φτάνει τα 14 χλμ. και αποτελούν τα πιο δημοφιλή παράλια του Νομού Λαρίσης. Οι συνεχώς αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις , τα ενοικιαζόμενα δωμάτια και ξενοδοχεία, η έντονη νυχτερινή ζωή και τα πανέμορφα δάση σε συνδυασμό με τα σημαντικά μνημεία της περιοχής, καθιστούν τον Αγιόκαμπο ένα σύγχρονο τουριστικό θέρετρο. Εδώ οι επισκέπτες μπορούν να βρουν τα πάντα για να απολαύσουν τις διακοπές τους. Αξίζει να σημειωθεί ότι στον Αγιόκαμπο υπάρχουν δύο camping με όλες τις ανέσεις και χώρος διασκέδασης για μικρά παιδιά. Παράλληλα υπάρχουν γήπεδα μπάσκετ και τέννις σε όλη την έκταση της παραλίας από Αγιόκαμπο μέχρι Βελίκα.

Καστρί Λουτρό

Ο παραλιακός οικισμός Καστρί Λουτρό βρίσκεται ανάμεσα από τα Μεσάγγαλα και τους Νέους Πόρους Κατερίνης. Πήρε το όνομα του από ένα κάστρο που υπήρχε στην περιοχή και μια λιμνοθάλασσα.Η παραλία Καστρί Λουτρό είναι άρτια οργανωμένη και βραβευμένη με τη Γαλάζια Σημαία. Εδώ διοργανώνεται κάθε καλοκαίρι πρωτάθλημα beach volley. Οι επισκέπτες μπορούν να βρουν ενοικιαζόμενα δωμάτια και ξενοδοχεία, ταβέρνες, καφέ-μπαρ κ.α.

Αξίζει να τονιστεί στους ερασιτέχνες ψαράδες πως η περιοχή ενδείκνυται για ψάρεμα. Επίσης στις εκβολές του Πηνειού ποταμού μπορεί κανείς να κάνει κανό και καγιάκ.

Μεσάγγαλα

Τα Μεσάγγαλα είναι ένας παραλιακός οικισμός και βρίσκεται σε απόσταση 40 χλμ. από τη Λάρισα προς τη Θεσσαλονίκη, κοντά στην Εθνική Οδό Λάρισας-Θεσσαλονίκης. Κοντά στα Μεσάγγαλα είναι τα Τέμπη, ο Κίσσαβος, ο Πλαταμώνας, το Δέλτα του Πηνειού και ο Όλυμπος. Ο φυσικός πλούτος σε συνδυασμό με την πανέμορφη και βραβευμένη με τη Γαλάζια Σημαία παραλία, καθιστούν το τοπίο μαγευτικό.

H παραλία Μεσάγγαλα είναι άρτια οργανωμένη και γνωστή για τις θεραπευτικές ιδιότητες της αμμουδιάς της, λόγω της θερμοκρασίας. Πολλοί τουρίστες την επισκέπτονται για να κάνουν αμμόλουτρα, τα οποία συμβάλλουν στην θεραπεία των αρθρώσεων. Η θάλασσα είναι σχετικά ρηχή, ιδανική για οικογενειακές διακοπές.

Στα Μεσάγγαλα ο επισκέπτης μπορεί να βρει ενοικιαζόμενα δωμάτια και ξενοδοχεία, να γευτεί ξεχωριστές λιχουδιές στις ψαροταβέρνες και τα εστιατόρια και να διασκεδάσει στα καφέ-μπαρ.

Εάν προτιμά μια πιο έντονη νυχτερινή ζωή, σε 15 λεπτά μπορεί να βρίσκεται στον Πλαταμώνα ή στο Στόμιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Κουλούρα

Η Κουλούρα είναι ένας μικρός οικισμός δίπλα από τα Μεσάγγαλα σε απόσταση 1,5 χλμ από τη θάλασσα.
Η παραλία Κουλούρας είναι αμμώδης και βραβευμένη, δίπλα της ξεχωρίζει το Δέλτα του Πηνειού.

Τα τελευταία 5 χρόνια η περιοχή παρουσιάζει μεγάλη ανάπτυξη λόγω της αυξημένης τουριστικής κίνησης .

Δεν υπάρχουν σχόλια

  • πληροφορίες για τις παραλίες από το larissa-beach.gr
Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω