Τις διαπιστώσεις των Ολλανδών εμπειρογνωμόνων για τις αιτίες της καταστροφικής πλημμύρας στη Θεσσαλία σχολίασε ο απερχόμενος Περιφερειάρχης κ. Κώστας Αγοραστός, από το νέο διοικητήριο της Περιφέρειας, στη Λάρισα.

Στην αρχή των δηλώσεών του, βασιζόμενος στην Ολλανδική έκθεση, επεσήμανε το μέγεθος του φαινομένου χαρακτηρίζοντας το «μετεωρολογική βόμβα» για την περιοχή, με την εκτίμηση των ζημιών να είναι στα 2 δισεκατομμύρια.

Όπως σημείωσε «από το 2012 και μετά σταμάτησε το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και αυτό δυσχέρανε το έργο των Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας».

«Εμείς όσο μπορέσαμε πήραμε χρηματοδοτήσεις για την αποκατάσταση και καθαρισμούς. Αυτά που κάναμε λειτούργησαν και το πόρισμα των Ολλανδών το αποδεικνύει. Όταν έχεις λιγότερες ζημιές από ότι έχει η υπόλοιπη Ευρώπη με χαμηλότερο ύψος βροχής, αντιλαμβάνεστε πως κάτι πήγε προς τη σωστή κατεύθυνση» είπε μεταξύ άλλων, καταλήγοντας στο ότι «το φαινόμενο δε μπορούσε να αντιμετωπιστεί με κανένα τεχνικό έργο, διότι το καθένα έχει την κλίμακα αντοχής του».

Δείτε βίντεο:

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω