Τα μέτρα στήριξης από πλευράς δήμου στους πλημμυροπαθείς της Λάρισας ανακοίνωσε σήμερα Τρίτη σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε από το δημαρχείο ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Απόστολος Καλογιάννης, στο πλαίσιο της ενημέρωσης που έκανε για τα τεκτενόμενα όλων των τελευταίων ημέρων με το πλημμυρικό φαινόμενο που έπληξε την πόλη και όλο τον δήμο και τις επιπτώσεις αυτού.

Τόνισε ότι συνολικά η στήριξη του δήμου αντιστοιχεί σε 6.100.000 ευρώ και ανέλυσε τα μέτρα και από θα προκύψει αυτό το νούμερο.

Στην γενικότερη εικόνα τόνισε: «τα καταφέραμε», υπογραμμίζοντας ότι το βασικό ήταν ότι δεν απωλέσαμε ανθρώπινες ζωές και πως το ότι κρατήθηκε το φράγμα του Ιπποκράτη ήταν το πιο σοβαρό αφού αποφεύχθηκε περιοχές παραποτάμιες να πλημμυρίσουν ολοκληρωτικά.

Έδωσε απαντήσεις σε οξύ τόνο σε πρόσωπο της αντιπολίτευσης που έκανε λόγο για μυστικά που κράτησε ο δήμος τις κρίσιμες ώρες με την σκληρή ατάκα: «Θα προτιμούσα να έχει βρέξει τον κωλο του τούτες τις δύσκολες ώρες». Ήταν κατηγορηματικός για τα θυροφραγματα ότι ουδέποτε άνοιξαν και για τις ψευδείς ειδήσεις που κυκλοφόρησαν έδωσε επίσης απαντήσεις ότι δεν ίσχυσε τίποτα από τα feke news που κυκλοφόρησαν.

Το ιστορικό

Στην αρχή της ομιλίας του ο δήμαρχος έκανε μια αναδρομή στο ιστορικό από την στιγμή που άρχισε η πόλη να αντιμετωπίζει προβλήματα με τις πλημμύρες, σημειώνοντας:

  • Η πρώτη ανακοίνωση του Γραφείου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Λαρισαίων εκδόθηκε τη Δευτέρα στις 4 Σεπτεμβρίου. Η ανακοίνωση εφιστούσε την προσοχή των πολιτών στην επικείμενη επιδείνωση του καιρού και παρέθετε τις σχετικές οδηγίες για την προστασία από τα φαινόμενα (καταιγίδες, πλημμύρες).
  • Τα πρώτα προβλήματα κυρίως λόγω των έντονων βροχοπτώσεων παρουσιάστηκαν την Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου και ήταν απολύτως διαχειρίσιμα (μικρό πλημμυρικό φαινόμενο στην πρόσβαση προς το Πανεπιστημιακο κ.α.).
  • Την επόμενη ημέρα Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου, άρχισαν να παρουσιάζονται πιο έντονα προβλήματα με τα πλημμυρικά νερά που έρχονταν από την περιοχή του Δήμου Κιλελέρ. Σημειώθηκαν πλημμύρες σε επιχειρήσεις της οδού Βόλου, ενώ απειλήθηκαν και σπίτια στην συνοικία του Αγίου Γεωργίου, στο ύψος της οδού Κάρλας. Ο Δήμος οργάνωσε επιχείρηση με την τοποθέτηση σάκων με άμμο στην περιοχή.
  • Την ίδια ημέρα, ξεκίνησε τη λειτουργία του σε 24ωρη βάση το Συντονιστικό Κέντρο της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Λαρισαίων.
  • Την Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου το μεσημέρι, είχε ομαλοποιηθεί η κατάσταση στην περιοχή της οδού Βόλου και ξεκινούσαν τα προβλήματα με την άνοδο της στάθμης του Πηνειού.
  • Το απόγευμα της ίδιας ημέρας εκδόθηκε οδηγία απομάκρυνσης από την πλημμυρική ζώνη του ποταμού στην περιοχή της Αγίας Μαρίνας. Σαρώσαμε αμέσως την περιοχή και με τη συνδρομή της Αστυνομίας, βγάλαμε από την πλημμυρική ζώνη, ανθρώπους, αυτοκίνητα και ζώα, ενώ η στάθμη άρχισε να ανεβαίνει.
  • Από την πρώτη ημέρα έναρξης των φαινομένων και όσο τα προβλήματα αυξάνονταν, πρώτιστο καθήκον και μέλημα όλων των αρμόδιων, αρχών και φυσικά του Δήμου Λαρισαίων και του Δήμου Λαρισαίων ήταν να μην χαθούν ανθρώπινες ζωές. Η αγωνία μας ήταν η προστασία της ανθρώπινης ζωής, να μην χάσουμε ούτε ένα συμπολίτη μας, και ακολούθως να περιορίσουμε όσο το δυνατόν τις επιπτώσεις της πρωτοφανούς θεομηνίας.

Το φαινόμενο αφορούσε πλημμυρικά νερά από τον κάμπο της Θεσσαλίας που έφτασαν στο Δήμο και όχι τη διαχείριση τοπικών ομβρίων υδάτων.

Το κρίσιμο διήμερο 7 και 8 Σεπτεμβρίου, εκδόθηκαν πολλές οδηγίες και ανακοινώσεις εκκενώσεων και χτύπησε πολλές φορές το 112 στα κινητά των Λαρισαίων.

  • Νέα Σμύρνη
  • Ιπποκράτης
  • Άγιος Θωμάς
  • Εργατικές Κατοικίες Γιάννουλης
  • Φαλάνη Δασοχώρι Κουλούρι
  • Αμυγδαλέα, Μάνδρα και Κουτσόχερο
  • Εκκένωση περιοχών εκατέρωθεν της Παλιάς Εθνικής Οδού Λάρισας-Θεσσαλονίκης
  • Απομάκρυνση όσων βρίσκονται εντός της πλημμυρικής ζώνης στην περιοχή της Αγίας Μαρίνας
  • Θέλω να σταθώ ιδιαίτερα στο θέμα της μεγάλης απειλής που υπήρχε στο ανάχωμα της εξωτερικής κοίτης της οδού Σανδράκη και του ιδιαίτερα υψηλού κινδύνου που υπήρχε για τη συνοικία του Ιπποκράτη και για τις συνοικίες περιμετρικά της εσωτερικής κοίτης και συνολικά για μεγάλο τμήμα της πόλης.
  • Οσο ανέβαινε η στάθμη στην εξωτερική κοίτη, παρατηρήθηκε πρόβλημα και μικρό ρήγμα σε σημείο αναχώματος στην οδό Σανδράκη. Η απειλή και ο κίνδυνος για απώλειες ανθρώπινων ζωών και για ανυπολόγιστες ζημιές σε μεγάλο τμήμα της πόλης, ήταν ιδιαίτερα υψηλός.
  • Ξεκίνησε μια μεγάλη επιχείρηση για την αντιμετώπιση της κατάστασης. Ηταν στιγμές μεγάλης αγωνίας και έντασης. Δουλέψαμε όλοι μαζί. Συνεργεία του Δήμου Λαρισαίων, της Περιφέρειας Θεσσαλίας, βαρέα μηχανήματα ιδιωτών και τεχνικων εταιρειών της πόλης και με τη συμβολή ειδικών. Δουλέψαμε ακατάπαυστα για περισσότερες από 48 ώρες, προκειμένου να περιορίσουμε και τελικά να αποσοβήσουμε τον κίνδυνο να σπάσει το φράγμα και το ποτάμι με ορμή να εισβάλει στην πόλη, με ανυπολόγιστες συνέπειες για ανθρώπινες ζωές και περιουσίες.
  • Αντίστοιχη επιχείρηση έγινε και στον περιφερειακό δρόμο του Αγίου Θωμά
  • Άλλη μια κρίσιμη στιγμή που θα μας μείνει χαραγμένη για πάντα στο μυαλό είναι όταν ενημερωθήκαμε, λίγο πριν τα μεσάνυχτα του Σαββάτου 9 Σεπτεμβρίου, από ανώτερο αξιωματικό της πυροσβεστικής, με έκδηλη αγωνία και με τρεμάμενη φωνή για το περιστατικό της παράσυρσης βάρκας με 8 επιβάτες. Ήταν τέσσερις διασώστες της ΕΜΑΚ και 4 πολίτες από τις Εργατικές Κατοικίες της Γιάννουλης. Μας ζητήθηκε από την Πυροσβεστική να στείλουμε βαριά μηχανήματα έργων, ώστε οι διασώστες να μπουν στα ορμητικά νερά που διέσχιζαν τότε την περιοχή στις εργατικές.
  • «Κάντε όσο γίνεται πιο γρήγορα, Η ζωής τους κρέμεται από μια κλωστή» ήταν τα λόγια που ακούσαμε από την άλλη άκρη της γραμμής από τους αξιωματικούς της πυροσβεστικής. Αμέσως εξασφαλίσαμε βαριά οχήματα ιδιωτών που συνέδραμαν στην επιχείρηση διάσωσης, η οποία τελικώς ήταν επιτυχής.

Συντονιστικό Κέντρο

  • Από την πρώτη ημέρα της κρίσης λειτούργησε το Συντονιστικό Κέντρο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Λαρισαίων, 24ωρες το 24ωρο. Οι άνθρωποι στο Συντονιστικό Κέντρο διαχειρίστηκαν χιλιάδες κλήσεις συνανθρώπων μας. Είτε για απεγκλωβισμούς, είτε για παροχή άλλης βοήθειας, με σεβασμό και ενσυναίσθηση για την αγωνία, την απόγνωση και την οργή.
  • Τις πρώτες ημέρες της μεγάλης κρίσης παρείχαμε ουσιαστικές και κρίσιμες πληροφορίες στους διασώστες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και των άλλων εθελοντικών διασωστικών ομάδων, ενδεικτικά αναφέρω την ΕΟΔ,, την ΕΦΚΑΘ, την ΛΕΦΕΔ αι την ΕΠΟΜΕΑ καθώς και άλλες ομάδες που βρέθηκαν στην περιοχή μας προκειμένου να επιχειρήσουν άμεσα και συντονισμένα και να ανταποκριθούν όσο πιο αποτελεσματικά γινόταν στις αμέτρητες κλήσεις συμπολιτών μας για βοήθεια.
  • Στο συντονιστικό κέντρο της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Λαρισαίων συνεργάστηκαν τις ημέρες της κρίσης στελέχη και υπάλληλοι του Δήμου Λαρισαίων, από διάφορες υπηρεσίες. Η Πολιτική Προστασία, η Διεύθυνση Πρασίνου, οι Τεχνικές Υπηρεσίες, η Διεύθυνση Καθαριότητας, οδηγοί και εργοδηγοί κ.α σε συντονισμό με τα πολιτικά στελέχη και τη δημοτική αρχή. Εγινε μια ομαδική και συντονισμένη προσπάθεια με σύμπνοια και συνεργασία
  • Προανακριτική Εισαγγελίας Αρείου Πάγου

Ολη αυτή η προσπάθεια, όλη αυτή η σκληρή δουλειά είχε συγκεκριμένα αποτελέσματα. Το πρώτο, το κύριο και το πιο σημαντικό απ΄ όλα είναι στο Δήμο μας, στην πόλη και τα χωριά παρά τη μεγάλη απειλή δεν χάθηκε ανθρώπινη ζωή.

Δεν θρηνήσαμε άνθρωπο μας, και οι βασικές υποδομές στην πόλη, όπως το δίκτυο ύδρευσης παρέμεινε αλώβητο.

Εκτίμησή μας είναι ότι η διαχείριση της κατάστασης στο Δήμο Λαρισαίων και τα συγκεκριμένα αποτελέσματα δηλαδή η μη απώλεια ανθρώπινης ζωής, η διαφύλαξη του δικτύου ύδρευσης και η αποφυγή της ολικής καταστροφής των υποδομών στη Λάρισα ήταν στοιχεία που έθεσαν το Δήμο Λαρισαίων,  εκτός κάδρου ευθυνών στο πλαίσιο της άσκησης προανακριτικής επιτροπής από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου.

Σε ότι αφορά από εδώ και πέρα και συνολικά για το θέμα της διαχείρισης των υδάτων στη Θεσσαλία, πιστεύουμε ότι απαιτείται Ενιαίος Φορέας διαχείρισης υδάτων της Θεσσαλίας, που θα προσεγγίζει με ολιστικό τρόπο την λεκάνη της Θεσσαλίας και το συστημα του Πηνειού και των παραποτάμων του από τις πηγές έως τις εκβολές. Απαιτείται ταχύτατος σχεδιασμός και υλοποίηση έργων.

Το πρώτο καμπανάκι για την περιοχή μας χτύπησε με τον Ιανό, τώρα χτύπησε η δεύτερη καμπάνα…

  1. ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ
  • Από την πρώτη στιγμή με μια συντονισμένη προσπάθεια, το Κοινωνικό Παντοπωλείο και η Διεύθυνση Κοινωνικής Πρόνοιας ανέλαβαν την κοινωνική μέριμνα των θυμάτων της πλημμύρας. 130 άνθρωποι που εγκατέλειψαν τα σπίτια τους μεταφέρθηκαν αρχικά στο χώρο υποδοχής του Κλειστού της Νεάπολης και του 1ου Γυμνασίου Λάρισας, ενώ στη συνέχεια μεταφέρθηκαν σε πέντε συνεργαζόμενα ξενοδοχεία. Ακόμα και σήμερα περισσότεροι από 200 άνθρωποι φιλοξενούνται σε ξενοδοχεία με ευθύνη του Δήμου Λαρισαίων, έξι στον Ξενώνα Κακοποιημένων Γυναικών, 10 σε κέντρο αποκατάστασης, 2 στο Δημοτικό Γηροκομείο Λάρισας και 12 άνθρωποι φιλοξενούνται σε σπίτια που ενοικιάστηκαν (πρόγραμμα Εστία κλπ). Επίσης, φιλοξενήθηκαν σε ξενοδοχεία 148 μέλη διασωστικών συνεργείων, του Ερυθρού Σταυρού και της Πυροσβεστικής.
  • Καθημερινά διανέμονται περίπου 2.000 μερίδες γευμάτων σε πλημμυροπαθείς και περίπου δύο χιλιάδες ατομικά πακέτα με ξηρά τροφή και είδη καθαριότητας και ατομικής υγιεινής.
  • Συνολικά έχουν διατεθεί περισσότερες από 25.000 μερίδες γευμάτων και νερού σε ανθρώπους που είχαν ανάγκη.
  • Στις πληγείσες συνοικίες έχουν, επίσης, διατεθεί νερά, απορρυπαντικά, γαλότσες στολές, γάντια και μάσκες σε περισσότερους από 700 ανθρώπους
  • Έχουμε δεχθεί βοήθεια από 53 φορείς του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα (υπάρχει η σχετική λίστα).
  • Στο πεδίο επιχείρησαν περισσότεροι από 400 εθελοντές που καταγράφηκαν στο Κοινωνικό Παντοπωλείο.
  1. ΜΕ ΑΝΤΙΠΑΛΟ ΤΑ FAKE NEWS

Μεσα σ΄ αυτές τις δυσκολες συνθήκες με τονν συνεχή αγώνα για αρκετά 24ωρα είχαμε να αντιπαλέψουμε και τα fake news

 Υδροδότηση και δίκτυο ΔΕΥΑΛ

Η πρώτη προσπάθεια διοχέτευσης fake news, για το δίκτυο ύδρευσης της Λάρισας. Παρα τις συνεχείς και έντονες διαβεβαιώσεις Δήμου και ΔΕΥΑΛ για την ασφάλεια του νερού, στο διαδίκτυο και κυρίως στα social media, κυκλοφορούσαν ανυπόστατες φήμες και ψεύδη για το νερό της ΔΕΥΑΛ προκαλώντας πανικό στους πολίτες, οι οποίοι με τη σειρά τους εφορμούσαν στα super market για να προμηθευτούν εμφιαλωμένο νερό.

Χρειάστηκε να περάσουν μερικά 24ωρα και να συνεχιστούν οι δημόσιες τοποθετήσεις μας για την καταλληλότητα του νερού και την αρτιότητα του δικτύου, προκειμένου να ηρεμήσει η κατάσταση. Φυσικά η καταλληλότητα του νερού επιβεβαιώθηκε και από την αναπληρώτρια υπουργό Υγείας κ. Αγαπηδάκη, μετά από ανάλυση των αποτελεσμάτων και από το Εργαστήριο του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Θυροφράγματα

Μια ακόμα ψευδής  «είδηση» το οποίο ακόμα και σήμερα απασχολεί κυρίως τους κατοίκους των πληγεισών συνοικών της είναι ότι η ΔΕΥΑΛ ή ο Δήμος επέλεξε κατά κάποιο τρόπο να πλημμυρίσουν κάποιες παραπήνειες περιοχές για να σώσει δήθεν άλλες περιοχές και το κέντρο.

Εϊναι απολύτως ψευδές και παρακαλώ και τους υποψηφιους της αντιπολίτευσης να είναι πολύ προσεκτικοί σε όσα λένε στις επαφές τους με τους ανθρώπους στις πληγείσες περιοχές.

Ολο σχεδιασμός των αντιπλημμυρικών έργων έχει συγκεκριμένες προδιαγραφές. Απαιτείται βεβαίως νέος σχεδιασμός σε ότι αφορά τα θυροφράγματα που θα λαμβάνει υποψη τα νέα δεδομένα.

Βιολογικός – κίνδυνος για δημόσια υγεία – καθυστέρηση ενημέρωσης – Επανέναρξη λειτουργίας των εγκαταστάσεων κατά 70%

Οι εγκαταστάσεις του βιολογικού καθαρισμού πλημμύρισαν πλήρως την Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου. Σταδιακά τα τμήματα του βιολογικού τέθηκαν εκτός λειτουργίας, ενώ δόθηκε εντολή και στο προσωπικό να αποχωρήσει για λόγους ασφαλείας. Για το γεγονός ενημερώθηκε εγγράφως η Διεύθυνση Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Θεσσαλίας την Κυριακή 10 Οκτωβρίου.

Διeυκρινίζουμε για άλλη μια φορά πως τα αντλιοστάσια του αποχευτικού συστήματος της πόλης – ένα από τα καλύτερα στην χώρα – παρέμεναν συνεχώς σε λειτουργία και τα λύματα οδηγούνταν στον αποδέκτη, δηλαδή στον Πηνειό, με την προβλεπόμενη στις εγκαταστάσεις του βιολογικού διαδικασία του bye pass (παράκαμψης)

Οι συνεχείς δε μετρήσεις μας στον αποδέκτη στον Πηνειό κατέγραφαν ελάχιστη  επιβάρυνση, λόγω του γεγονότος ότι  τα λύματα κατέληγαν στο ποτάμι στο βόρειο άκρο της πόλης μαζί με τα μεγάλο όγκο πλημμυρικών νερών.

Σήμερα έχει τεθεί σε τεθεί σε επαναλειτουργία  το 70% των εγκαταστάσεων του Βιολογικού Καθαρισμού.  

Φράγμα Γυρτώνης – Απολύτως ψευδές ότι ο Δήμος παρενέβη στο φράγμα. Το ανάχωμα έσπασε στην δεξιά πλευρά κατά τη φορά του ποταμού.

ΙΣΧΥΡΟ ΠΑΚΕΤΟ ΜΕΤΡΩΝ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΠΛΗΜΜΥΡΟΠΑΘΩΝ ΥΨΟΥΣ 6,1 ΕΚΑΤ ΕΥΡΩ

 Μέτρα οικονομικής στήριξης

Ο Δήμος Λαρισαίων προχωράει στην λήψη μέτρων στήριξης των πλημμυροπαθών (νοικοκυριών και επιχειρήσεων)

Ανοιγμα τραπεζικού λογαριασμού – (θα ανακοινωθεί σε επόμεη ανακοίνωση)

  1. Μηδενικά τιμολόγια της ΔΕΥΑΛ για δυο χρόνια, με έναρξη ισχύος από 1ηΣεπτεμβρίου 2029

Υψος δαπάνης 1,6 εκατ. ευρω

  1. Απαλλαγή από δημοτικά ανταποδοτικά τέλη για νοικοκυριά και επιχειρήσεις για 2 χρόνια

Υψος δαπάνης 3 εκατ. ευρώ

  1. Αναστολή είσπραξης για δυο χρόνια μισθωμάτων από δημοτικά καταστήματα και δημοτικές αγροτικές εκτάσεις

Εκτιμώμενο ύψος δαπάνης 500.000 ευρώ

Αξιοποίηση Τράπεζας Γης Δήμου Λαρισαίων με κάθε τρόπο για στήριξη πλημμυροπαθών

Χωροθέτηση  χώρου για οργανωμένη μετεγκατάστασης κτηνοτροφικών μονάδων εκτός ζώνης πλημμυρών Πηνειού.

Κοινωνικές παροχές

Πρόσβαση στο Κοινωνικό Παντοπωλείο

Απαλλαγή από τροφεία σε παιδικούς σταθμούς και ΚΔΑΠ

Κατά προτεραιότητα πρόσβαση στο Κοινωνικό Φροντιστηριο για παιδιά πλημμυροπαθών οικογενειών

Παροχής γραφικής ύλης και σχολικών ειδών για μαθητές

Απαλλαγή από δίδακτρα στις δομές πολιτισμού (Δημοτικό Ωδείο, Σχολή Χορού, Εργαστήρι Πινακοθήκης)

Δωρεάν είσοδο σε παραστάσεις Θεσσαλικού Θεάτρου

Δωρεάν χρήση του Ανοικτού Κολυμβητηρίου της Ν. Πολιτείας

Κατά προεταιρότητα συμμετοχή σε αθλητικές δραστηριότητες στους αθλητικούς χωρους του Δήμου σε συνεννόηση με αθλητικούς συλλόγους

Ερωτήσεις:

Σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων απάντησε εν συνεχεία ο κ. Καλογιάννης.

Στατικότητα κτηρίων στις εργατικές κατοικίες:

«Πρέπει να υπάρξει επιστημονική απάντηση. Ζητήσαμε να έρθουν επιστήμονες να εξετάσουν το φαινόμενο. Ήρθαν γεωλόγοι και εξέτασαν τις κατοικίες, και περιμένουμε την έκθεσή του. Ο υδροφόρος ορίζοντας είναι στο βάθος των 17 μέτρων, αρκετά κάτω από την θεμελίωση των κτιρίων. Με ασφάλεια προφορικά είπαν ότι μπορούν να πάνε οι ανθρωποι στα κτίρια αυτά».

Εμβολιασμός σε συνοικίες:

Αυτά τα ανέλαβε το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και το τμήμα το συγκεκριμένο με επικεφαλής τον κ. Χατζηχριστοδούλου.

Αν ζητήθηκε στήριξη από την πολιτεία, ποια θα είναι η βοήθεια:

«500.000 διέθεσε στον δήμο η πολιτεία, τα 300 για την αποκατάσταση του βιολογικού. Σε ανοικτή γραμμή με υπουργούς.

Αν δόθηκε από τον ίδιο εντολή να σπάσει το φράγμα της Γυρτώνης:

Είναι μια από τις αστειότητας που άκουσα. Είναι εκτός της αρμοδιότητας του δήμου. Υποθέτω έσπασε από την πίεση από τα πλημμυρικά νερά.

Ποια η κατάσταση στα σχολεία:

Τέσσερα συγκροτήματα βρέθηκαν με πρόβλημα. Τα δυο αποκαταστάθηκαν και είναι λειτουργικά, στη Φαλανη και της Γιάννουλης στις εργατικές παραμένει το πρόβλημα με πολλές λάσπες.

Για τη δυσωδία και το πρόβλημα με την καθυστέρηση καθαρισμών από τα συνεργεία στις πληγείσες συνοικίες:

«Όταν υπάρχουν βρεγμένα πράγματα και όλη αυτή η καταστροφή είναι δύσκολο να γίνει άμεσα ο καθαρισμός. Ο δήμος κάνει ότι μπορεί με όσες δυνάμεις διαθέτει και έχει ενεργοποιήσει επτά ιδιωτικά συγκροτήματα με (φαγάνες, φορτωτές) για να καθαρίσουμε τις περιοχές. Ήδη κάνουμε αποκομιδές και πάλι οι γειτονιές γεμίζουν και συνεχίσουμε, δεν θα μπορούσε να υπάρξει και από άλλους μεγαλύτερη ταχύτητα θεωρώ.

Για βοήθεια από την περιφέρεια Θεσσαλίας:

Όπου ζητήσαμε βοήθεια είχαμε μέσα στην πόλη, αλλά θεωρώ έπρεπε να επιταχυνθούν κάποια πράγματα.

Για τους 200 πλημμυροπαθείς στα ξενοδοχεία:

Για όσο χρειαστεί θα παραμείνουν, θα εξεταστεί κάθε περίπτωση ξεχωριστά.

Δείτε βίντεο:

Αθανασία Παύλου – ΦΩΤΟ/ΒΙΝΤΕΟ: Κώστας Τσιάρας

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω