Τις αναμνήσεις του  από την συνεργασία του με τον Μϊκη Θεοδωράκη μοιράστηκε  μιλώντας στην ΕΡΤ ο κ. Παναγιώτης Γιαννούδης  από την Αυστραλία όπου διετέλεσε διοργανωτής εκδηλώσεων ελληνικού πολιτισμού   για την ομογένεια εκεί.

Το 1973, επι δικτατορίας,  ο κ. Γιαννούδης  τον είχε προσκαλέσει  στην Αυστραλία για πρώτη φορά και θυμάται  την τεράστια επιτυχία των συναυλιών εκεί και την θέρμη με την οποία αγκάλιασαν οι Έλληνες της Αυστραλίας το Μίκη. Αλλά και ο τότε πρωθυπουργός της χώρας, Κοφ Γουίτλαμ, παραβρέθηκε σε δύο μουσικές εκδηλώσεις του μεγάλου Έλληνα συνθέτη.

Ο Μίκης δεν αγγελιάστηκε μόνο απο την ομογένεια της Αυστραλίας . Ο ίδιος  επιδίωκε τις περισσότερε φορές να γίνεται ένα με τους Έλληνες εκεί. Του άρεσε να πηγαίνει και να τρώει στα σπίτια τους να μιλάει μαζί τους και να αποκομίζει στοιχεία ζώντας την καθημερινότητα τους και τον παλμό της ομογένειας εκεί.

Ο κ. Γιανούδης αναφέρθηκε  και στην πολιτική οξυδέρκεια του Μίκη καθώς τον Μάρτιο του 73  προέβλεψε ότι στην Κύπρο θα γίνει εισβολή  και το μέλλον της είναι αβέβαιο.

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

Περισσότερα Εδω