Παρέμβαση με δημόσια δήλωσή της πραγματοποίησε η Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής και βουλευτής Λάρισας, Ευαγγελία Λιακούλη αναφορικά με τις επικείμενες μεγάλες αυξήσεις στα τιμολόγια ρεύματος. Ειδικότερα, η γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας επισημαίνει τα εξής:

«Οι Έλληνες καταναλωτές, απροστάτευτοι για μια ακόμα φορά απέναντι στο “ράλι” ακρίβειας στις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος. Οι αυξήσεις έως και 70% στα τιμολόγια ρεύματος τον Ιούνιο που ήδη ανακοινώθηκαν, ανατρέπουν πλήρως την καθημερινότητα και τον οικονομικό και οικογενειακό προϋπολογισμό των πολιτών.

Η Κυβέρνηση σε ρόλο απλού παρατηρητή των εξελίξεων, δεν έχει πράξει το παραμικρό για τη δημιουργία ενός θεσμικού πλαισίου που θα θωρακίζει τους καταναλωτές απέναντι στις μεγάλες ενεργειακές εταιρίες, τους «μεγάλους παίχτες» της αγοράς. Δεν έχει πράξει το παραμικρό για την εφαρμογή συστημάτων αποθήκευσης ενέργειας, στα πρότυπα άλλων χωρών, ώστε η χώρα μας να μη βρίσκεται πάντα πίσω από τις εξελίξεις.

Την ίδια στιγμή, σπεύδει να αποδώσει τις αυξήσεις στις τιμές της χονδρικής, στους κανόνες της αγοράς, ακόμα και στον καιρό – δικαιολογίες που δεν πείθουν και δεν αποσείουν τις μεγάλες ευθύνες της. Ας μην ξεχνάμε ότι ακόμα και με χαμηλές τιμές στη χονδρική, οι πολίτες πλήρωναν υψηλές τιμές στο ρεύμα.

Από το γρίφο των πολύχρωμων τιμολογίων ρεύματος, έως τις απότομες αυξήσεις που μετακυλίονται απευθείας στους καταναλωτές, η Κυβέρνηση απέδειξε την αδυναμία της να λάβει μέτρα πραγματικής στήριξης των πολιτών και να δημιουργήσει ένα πλαίσιο δράσης έναντι των μεγάλων προμηθευτών.

Η Κυβέρνηση απέτυχε στον τομέα της ενέργειας και τις συνέπειες υφίστανται οι Έλληνες καταναλωτές».

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω