Ερχόμενος από τη γειτονική Μαγνησία, μετά από μία τετράωρη περιοδεία που περιλάμβανε σύσκεψη με αγροτικούς φορείς του νομού και επίσκεψη στον πυρόπληκτο Αγροτικό Συνεταιρισμό «Δήμητρα», ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Λευτέρης Αυγενάκης αφίχθη στη Λάρισα.

Πρώτος σταθμός του το Ελευθέριο του Δήμου Κιλελέρ, συνοδευόμενος από τον υφυπουργό του ΥΠΑΑΤ Διονύση Σταμενίτη, τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό και το βουλευτή Λάρισας της ΝΔ κ. Χρήστο Καπετάνο.

Νωρίτερα ο υπουργός επισκέφθηκε τα γραφεία του Συνδέσμου Θεσσαλικών Επιχειρήσεων και Βιομηχάνων για την προγραμματισμένη του συνάντηση με την Διεπαγγελματική Οργάνωση Λάρισας. Το παρών έδωσε, επίσης, ο βουλευτής Λάρισας της ΝΔ κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος.

«Στο πλαίσιο συνεργασίας που θέλουμε να αναπτύξουμε με όλους τους συνεργαζόμενους φορείς του ΥΠΑΑΤ, συναντιόμαστε με τις διεπαγγελματικές που έχουν συσταθεί και λειτουργούν στη χώρα. Σήμερα φεύγω ενθουσιασμένος διότι είδαμε μία διεπαγγελματική πρότυπο που δουλεύει, αναπτύσσεται, αναδεικνύει συνεχώς το προϊόν της όχι σε επίπεδο χώρας αλλά και Ευρώπης.» τόνισε μετά το πέρας της συνάντησης ο κ. Αυγενάκης.

Μιλώντας για το βαμβάκι τόνισε πως πρόκειται για «ένα εξαιρετικό προϊόν». «Δεν είναι τυχαίο που κάποτε λέγαν πως είναι ο «λευκός χρυσός» της χώρας μας και παραμένει. Ωστόσο, για αυτό χρειάζεται μεταξύ άλλων και το νερό. Στις προτεραιότητές μας είναι ένα πλάνο για τη διαχείριση του νερού αλλά και η πολιτική που πρέπει να αναπτύξουμε στο ΥΠΠΑΤ. Πολλά έργα, επίσης, συνδέονται με το υπουργείο Περιβάλλοντος. Άρα, πρέπει να υπάρξουν συνεργασίες για να δούμε πως θα τονώσουμε καλλιέργειες όπως αυτή του βαμβακιού.» κατέληξε.

Δείτε βίντεο με τις δηλώσεις του:

Από τη μεριά του ο πρόεδρος της Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Βάμβακος κ. Ευθύμης Φωτεινός ευχαρίστησε υπουργό και υφυπουργό για την παρουσία τους στην έδρα της Λάρισας. «Πρόκειται για ένα λευκό χρυσό που όλος ο κλάδος δίνει μεγάλο αγώνα ώστε να πάρει την ιεραρχία και να τοποθετηθεί στο υψηλότερο βάθρο της Ευρωπαϊκής αγοράς» συμπλήρωσε.

Κατά την παραμονή του στη Λάρισα θα συναντηθεί με τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Χαράλαμπο Μπιλίνη και τέλος με το δήμαρχο Τεμπών κ. Γιώργο Μανώλη.

Δείτε φωτογραφίες:

Φωτογραφίες – βίντεο: Κώστας Τσιάρας

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω