Προγραμματισμένη συνάντηση στο πολιτικό της γραφείο στη Λάρισα, με εκπροσώπους του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Καταστημάτων Αναψυχής και Εστίασης Λάρισας (ΣΙΚΑΕΛ), σε σχέση με την εύλογη δυσαρέσκειά τους, για την πρόθεση της Κυβέρνησης να αυξήσει στο 24% τον ΦΠΑ στον σερβιριζόμενο καφέ, πραγματοποίησε η Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής και βουλευτής Λάρισας Ευαγγελία Λιακούλη.

Ειδικότερα, η Γραμματέας της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ συναντήθηκε με την Πρόεδρο κα Μπαράτση Δήμητρα, τον ταμία κ. Κολωνό Βασίλη και τον Γραμματέα κ Λιάπη Βασίλη, με τις δύο πλευρές να συμφωνούν πως η ακρίβεια στα είδη και τις υπηρεσίες καθημερινής ανάγκης εξακολουθεί να στραγγαλίζει μικρές επιχειρήσεις και πολίτες, αφού όταν η κυβέρνηση δεν προσπαθεί να ‘’πείσει’’ πως την καταπολεμά με ‘’pass’’ κάθε είδους και περιστασιακά επιδόματα, την επιτείνει όπως συμβαίνει και με το συγκεκριμένο μέτρο επαναφοράς του ΦΠΑ από 13% σε 24%, για τον καφέ που σερβίρεται σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Παράλληλα, η Ευαγγελία Λιακούλη επεσήμανε τα εξής:

«Ίσως η κυβέρνηση της ΝΔ να είναι μια κυβέρνηση που απεχθάνεται την “πολυτέλεια” της …καφετέριας. Αυξάνοντας τον ΦΠΑ στον σερβιριζόμενο καφέ προτρέπει τους πολίτες να καταναλώνουν μόνο καφέ “στο χέρι” ή στο σπίτι, βάζοντας τέλος στην ελάχιστη ‘’πολυτέλεια’’ που τους είχε απομείνει, δηλαδή της απόλαυσής του στο αγαπημένο τους μαγαζί και ενισχύοντας προφανώς αλυσίδες μεγάλων συγκροτημάτων.

Από την άλλη πλευρά, ίσως να μην ισχύει τίποτα από όλα αυτά και απλώς ο κ. Μητσοτάκης και το οικονομικό επιτελείο του να αδιαφορούν για το πώς τα βγάζει πέρα ο μικρομεσαίος επιχειρηματίας, όπως είναι τα μέλη του ΣΙΚΑΕΛ, αλλά και οι Έλληνες και Ελληνίδες μικρομεσαίας αγοραστικής δύναμης και μειωμένων πλέον “πολυτελειών” στη ζωή τους.

Αυτό μάλλον είναι και το πιθανότερο, αφού το έχουμε δει να συμβαίνει με πολλές εκφάνσεις της 5ετούς πλέον πολιτικής της ΝΔ.

Από τα πανάκριβα σούπερ μάρκετς, από την παντελή απουσία ελέγχων στην αγορά, από τα σχεδόν ανύπαρκτα πρόστιμα της ΔΙΜΕΑ σε όλους όσοι κερδοσκοπούν με τα τρόφιμα, από την αχαλίνωτη κατάσταση που επικρατεί στις τιμές της ενέργειας, από τα απαγορευτικά ενοίκια ή τις πανάκριβες διακοπές και μετακινήσεις.

Οι κυβερνώντες με το νέο αυτό “μέτρο” δείχνουν πως έχουν χάσει κάθε έννοια… μέτρου.

Παράλληλα, δείχνουν πως η “ανάπτυξη” για την οποία μιλούν δεν γίνεται αντιληπτή από το μέσο πολίτη, γιατί απλώς …δεν υπάρχει.

Πως άλλωστε να εξηγήσει κανείς το γεγονός ότι σε μια οικονομία που υποτίθεται πως αναπτύσσεται “ραγδαία”, ο κ. Χατζηδάκης για να εξασφαλίσει τα “ψίχουλα” που σχεδιάζει να βάλει στην τσέπη των συνταξιούχων, τα παίρνει από την τσέπη μικρών επιχειρήσεων και των πελατών του;

Πώς να εξηγήσει ότι θα ενισχυθεί περαιτέρω ο πληθωρισμός και η ακρίβεια, που διακηρυκτικά αποτελεί για την κυβέρνηση το σημαντικότερο πρόβλημα που θέλει με αποτελεσματικότητα δήθεν να αντιμετωπίσει;

Αλλά κυρίως με το μέτρο αύξησης στον ΦΠΑ του σερβιριζόμενου καφέ δείχνει ότι οι κυβερνώντες δεν κατάλαβαν, γιατί 1.250.000 δικοί τους ψηφοφόροι, τους ‘’γύρισαν την πλάτη’’, απέχοντας από τις Ευρωεκλογές, πριν από λίγες εβδομάδες, αφού στο συγκεκριμένο θέμα αθετούν ακόμη μία προεκλογική υπόσχεσή τους….

Προφανώς, το ΠΑΣΟΚ θα θέσει ξανά το θέμα και στη Βουλή, αλλά από όσα έχουμε δει έως τώρα, σπάνια, το αυτί της κυβέρνησης “ιδρώνει” και αλλάζει τις αποφάσεις της.

Το ζήτημα είναι αυτό να το καταλάβουν οριστικά οι πολίτες και στις επόμενες εκλογές, όποτε και αν αυτές γίνουν…

Να καταλάβουν όλοι και όλες πως οι κυβερνώντες της ΝΔ είναι πραγματικά αδιόρθωτοι…».

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω