Φως στις… σκιές έριξαν δεκάδες γυναίκες σήμερα, το απόγευμα της Τετάρτης, στη Λάρισα σε ειδική εκδήλωση που διοργάνωσε η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής σε συνεργασία με τη γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και βουλευτή Ευαγγελία Λιακούλη με αφορμή την παγκόσμια ημέρα γυναίκας, 8η Μαρτίου.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν η γραμματέας Ισότητας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Μαρία Δαφέρμου, η υπεύθυνη του Τομέα Γυναικών και μέλος της Ν.Ε. Λάρισας Φραντζή Σαμαρίνα και η γραμματέας ΠΑΣΚΕ Υπαλλήλων Αιρετών Περιφέρειας Ελλάδος και Πρόεδρος Πανελληνίας Ομοσπονδίας Μηχανικών ΤΕ Δημοσίων Υπαλλήλων Ειρήνη Μπεκιάρη, οι οποίες αντιστοίχως ανέπτυξαν τις ενότητες: 1. Γυναίκα στην Πολιτική: Οριστική κατάκτηση ή Διαρκής Αγώνας; 2. Έξαρση της Βίας κατά των Γυναικών; Συγκυρία ή παγίωση; 3. «Ανδρικά» επαγγέλματα και Γυναίκες: Δεδομένη αποδοχή ή διαρκής αμφισβήτηση;

«Οι θεματικές που θα αναπτυχθούν αφορούν το μεγάλο θέμα της ποσόστωσης, της εγκληματικότητας και της βίας, των πολλαπλών ρόλων των γυναικών και βεβαίως των γυναικών στην πολιτική. Σήμερα στη Λάρισα μοχλεύουμε σκέψεις και συναισθήματα μαζί για να έχουμε ένα αποτέλεσμα που αφορά το μέλλον, κοιτώντας προς τα εμπρός και τις νέες γενιές, για την ισότιμη συμμετοχή στη ζωή. Η καρδιά των γυναικών χτυπά και δίνει μεγάλα μηνύματα για την ισοτιμία και την συμπόρευση» δήλωσε η κα Λιακούλη.

Μιλώντας η κα Δαφέρμου επεσήμανε τα εξής: «Για τη σύγχρονη σοσιαλιστική δημοκρατία όπως εκφράζεται μέσα από το κόμμα μας, η ισότητα είναι η ιδεολογική μας αφετηρία, η στέρεη βάση της δημοκρατίας και της κοινωνικής δικαιοσύνης. Οι γυναίκες σήμερα εξακολουθούν να προχωρούν με βήματα ανοδικά και σταδιακά για να κατακτήσουν ουσιαστικές συνθήκες ισότητας στην πολιτική ζωή, στους εργασιακούς χώρους, στην κοινωνική ζωή, διαμορφώνοντας ένα μέλλον υψηλών προσδοκιών για τις ίδιες. Ως ΠΑΣΟΚ εξακολουθούμε να τις στηρίζουμε και να είμαστε δίπλα τους, αποτελώντας τη μόνη αξιόπιστη δύναμη η οποία θα τις φέρει κοντά στην ουσιαστική ισότητα.»

Δείτε φωτογραφίες:

Φωτό/βίντεο: Βασίλης Καραλούλης

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω