Τι κι αν σε 17 ημέρες γίνεται 37 ετών; Ο «βασιλιάς» δεν λέει να… «βγει» από το «prime» του.

«Form is temporary, class is permanent» λένε στην Αμερική θέλοντας να ξεχωρίσουν έναν πραγματικά καλό παίκτη, από έναν που απλώς βρίσκεται σε εκπληκτική κατάσταση για ένα σημαντικό χρονικό διάστημα. Ο ΛεΜπρόν Τζέιμς έχει αποδείξει – και με το παραπάνω – ότι η ηλικία δεν παίζει κανέναν απολύτως ρόλο. Ο σούπερ σταρ των Λέικερς βρίσκεται στο λεγόμενο «prime» του (σ.σ. στην καλύτερη έκδοσή του) εδώ και 15 χρόνια. Και παρότι πολλοί περίμεναν ότι μετά την μετακίνησή του στο Λος Άντζελες – ή έστω μετά το 4ο δαχτυλίδι – θα «πέσει» σε απόδοση του, εκείνος συνεχίζει… να διαψεύδει τους πάντες.

Βρίσκεται στην 19η σεζόν της καριέρας του και συνεχίζει να είναι ακριβώς όσο σημαντικός και επιδραστικός ήταν πριν 5 ή 10 χρόνια για τις ομάδες του. Ακόμη και από την πλευρά των στατιστικών, τα νούμερά του δεν «πέφτουν». Φέτος, «μετράει» 26,3 πόντους, 6 ριμπάουντ, 7 ασίστ με σχεδόν 2 κλεψίματα και σχεδόν μια τάπα ανά ματς σε 37 περίπου λεπτά ανά ματς.

Μετά την επιστροφή του από τον τραυματισμό που του «στέρησε» τη συμμετοχή από κάποιους αγώνες, είναι ακόμη καλύτερος. Στους τελευταίους οκτώ αγώνες έχει βάζει 29,7 πόντους ενώ «κατεβάζει» 7 ριμπάουντ και «μοιράζει» 8 ασίστ οδηγώντας τους Λέικερς σε πέντε νίκες και τις θέσεις που οδηγούν απευθείας στα πλέι οφ.

Δεδομένα, αν συνεχίσει έτσι θα προστεθεί στην λίστα των υποψήφιων για το βραβείο του πολυτιμότερου παίκτη (MVP), αν και εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα το κατακτήσει ο Στεφ Κάρι. Πάντως, με τον ΛεΜπρόν σε τέτοια κατάσταση, οι «λιμνάνθρωποι» μπορούν να ελπίζουν σε μια πιο καλή συνέχεια στη σεζόν. Για να γίνει αυτό βέβαια πρέπει ο Ντέιβις, ο Γουέστμπρουκ και οι υπόλοιποι να… «ανέβουν» σε όλα τα επίπεδα.

Ο «βασιλιάς» πάντως επιβεβαιώνει ότι είναι «σαν το παλιό καλό κρασί». Όσο μεγαλώνει, τόσο καλύτερος γίνεται!

Επιμέλεια κειμένου: Βασίλης Αγριτάκης

//platform.twitter.com/widgets.js

Περισσότερα Εδω