Αυτοψία των προέδρων και συμβούλων των τοπικών συμβουλίων Αμπελώνα Βρυοτόπου μαζί με τον Αντιδήμαρχο πολιτικής προστασίας του Δήμου Τυρνάβου κ Νίκο Νταλαγιάννη στο ανάχωμα του Πηνειού στον Βρυότοπο αποκάλυψε τον άμεσο κίνδυνο πλημμύρας που απειλεί ξανά τον κάμπο, τα χωράφια, τις καλλιέργειες, τις κτηνοτροφικές μονάδες και τους οικισμούς Αμπελώνα, Βρυοτόπου, Φαλάνης, Ροδιάς, Δελερίων ακόμα και τον Τύρναβο.

Η κάμερα του tirnavospress.gr βρέθηκε στο πιο επικίνδυνο σημείο της πλημμυρικής ζώνης του Πηνειού κοντά στη σύζευξη του με τον Τιταρήσιο.

Η περιοχή είναι δύσβατη και εκεί βρίσκεται ένα αντιπλημμυρικό έργο που κατασκευάστηκε το 1935 επί κυβερνήσεως Μεταξά.

Όπως φαίνεται στις φωτογραφίες και εξηγούν κάτοικοι της περιοχής στο αποκλειστικό βίντεο του tirnavospress.gr οι Πόρτες συγκρατούσαν μέχρι πέρυσι τα νερά του Πηνειού να μην κατακλύσουν τον κάμπο. Το έργο έχει καταστραφεί, οι βαριές μεταλλικές πόρτες έχουν κλαπεί και πλέον είναι μη λειτουργικό. Το ανάχωμα που υπήρχε σε ύψος 5 με 6 μέτρα πάνω από την κοίτη του Πηνειού δεν υπάρχει πλέον έχει σπάσει.

Οι πρόεδροι των τοπικών συμβουλίων Αμπελώνα Θεοχαρίδης Δημήτριος και Βρυοτόπου Κωτούλας Μάρκος τονίζουν την αναγκαιότητα της άμεσης επέμβασης στο ανάχωμα πριν είναι και πάλι πολύ αργά.

Η περιοχή είναι εντελώς εκτεθειμένη σε μια απλή υπερχείλιση του ποταμού με μια απλή βροχόπτωση μιας ημέρας.

Η αυτοψία είχε και απρόοπτα αφού στο σημείο υπήρχε σφηκοφωλιά με άγριες σφήκες που επιτέθηκαν σε 4 άτομα και ένα μικρό παιδί με αποτέλεσμα να κληθεί το ΕΚΑΒ για τις πρώτες βοήθειες αλλά ευτυχώς κανένας τους δεν ήταν αλλεργικός και αφού τους δόθηκαν οδηγίες επέστρεψαν στα σπίτια τους.

vruotopos

Το tirnavospress.gr έφτασε με ρεπόρτερ στο απομακρυσμένο αυτό σημείο και κατέγραψε με κάμερα τις αποκαλυπτικές εικόνες.

Ο Αντιδήμαρχος πολιτικής προστασίας του Δήμου Τυρνάβου κ Νταλαγιάννης δήλωσε ότι έγκαιρα από τον Ιανουάριο του 2024 έχει ενημερώσει με επίσημα έγγραφα την περιφέρεια Θεσσαλίας αλλά μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει καμία παρέμβαση ενώ τονίζει ότι ο Δήμος Τυρνάβου δεν έχει καμία αρμοδιότητα, ούτε ευθύνη στο θέμα αυτό.

Με μεγάλη αγωνία όλοι εκεί στην περιοχή εκλιπαρούν για άμεσες ενέργειες ώστε να μην τρέμουν σε κάθε περίπτωση βροχής ή πλημμύρας του Πηνειού από νερά των Τρικάλων και της Καρδίτσας.

Πηγή: tirnavospress.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω