Για μια πολιτιστική εκδήλωση που επιβεβαιώνει τη διαχρονική και σημαντική προσφορά του Δημοτικού Ωδείου στον πολιτισμό και τις τέχνες της Λάρισας, το Φεστιβάλ “Μουσικότροπο”, μίλησαν σήμερα το μεσημέρι της Παρασκευής ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Θανάσης Μαμάκος, ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, κ. Θωμάς Ρετσιάνης και ο Διευθυντής του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας, κ. Χρήστος Λενούτσος, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που παραχωρήθηκε στον χώρο του Μύλου του Παπά.

Όπως ανέφερε ο κ. Ρετσιάνης, «ένα καθιερωμένο πλέον μουσικό φεστιβάλ ανοίγει και φέτος τις πόρτες του». Η έναρξή του συμπίπτει με μια μεταβατική περίοδο για το Δημοτικό Ωδείο της πόλης, για το οποίο ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού εξέφρασε την ξεκάθαρη πρόθεση του Δήμου Λαρισαίων, ως πολιτική και ηθική δέσμευση, να διατηρηθεί απρόσκοπτη η λειτουργία των, καθώς και να αναπτύξει και ενεργοποιήσει τις δυνάμεις του με σημείο αναφοράς τη μουσική. «Το Δημοτικό Ωδείο της πόλης μας με την εξωστρέφειά του συμβάλει ουσιωδώς σε έναν πολιτισμό ανοιχτό, συμπεριληπτικό, μέσα και έξω από τις αίθουσες των εκδηλώσεων, με ευεργετικό για την πόλη μας αποτύπωμα», σημείωσε στη συνέχεια.

Ο δήμαρχος Λαρισαίων τόνισε είναι ότι το Δημοτικό Ωδείο Λάρισας συνεχίζει και θα συνεχίσει απρόσκοπτα το έργο του για την πόλη, άσχετα από την έκβαση της νομικής παρέμβασης στο Συμβούλιο της Επικρατείας, όπως ανακοινώθηκε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της περασμένης Τρίτης και καμία αλλαγή δεν θα υπάρξει στο εκπαιδευτικό και καλλιτεχνικό έργο του. «Η αίτηση ακύρωσης κατά των πράξεων που αλλάζουν τη διοικητική μορφή του Ωδείου μας μετατέθηκε στο Συμβούλιο της Επικρατείας και εντός των προθεσμιών αναμένουμε την εξέλιξη της παρέμβασης, ενώ ταυτόχρονα διασφαλίζουμε την απρόσκοπτη λειτουργία του», δήλωσε ο κ. Μαμάκος.

Όσον αφορά στον καλλιτεχνικό περιεχόμενο του φεστιβάλ, ο κ. Λενούτσος εξήγησε ότι «έχει γίνει ένας πολύ προσεκτικός σχεδιασμός, ώστε να καλύπτει διαφορετικά ενδιαφέροντα και μουσικές αναζητήσεις. Έχουμε προσκαλέσει μεγάλες ορχήστρες και σπουδαίους καλλιτέχνες, όπως για παράδειγμα την Καρυοφυλλιά Καραμπέτη η οποία θα συμπράξει με την Κρατική Ορχήστρα της Θεσσαλονίκης, σε έναν συνδυασμό της μουσικής με την υποκριτική τέχνη, αλλά και ο Μανώλης Μητσιάς, ο οποίος θα συμπράξει με την Μικτή Χορωδία του ωδείου και τη Νίκη Καρβούνη», ενώ φυσικά θα υπάρξει “χώρος” και για νέους καλλιτέχνες. Προσκάλεσε τέλος όλους τους συμπολίτες σε αυτή τη μεγάλη γιορτή της μουσικής, που αναβαθμίζει πολιτιστικά την πόλη και δίνει νέο, φρέσκο αέρα στα δρώμενά της.

Δείτε βίντεο:

Δείτε φωτογραφίες:

Φωτό/βίντεο: Κώστας Τσιάρας

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω