Ενθαρρυντικά τα μηνύματα από το εξωτερικό για το καλοκαίρι του 2022, με τον κορυφαίο Γερμανικό Ομιλο FTI να ανακοινώνει την πρόθεση αύξησης του τουριστικού προγράμματος για τη Σκιάθο και τρία ακόμη νησιά το 2022.

Θετικό το πρόσημο και οι τουριστικές προθέσεις που καταγράφονται και από τη γερμανική τουριστική αγορά για το καλοκαίρι του 2022, με τις προκρατήσεις να βρίσκονται ήδη σε υψηλό, διψήφιο ποσοστό αύξησης, σε σύγκριση με το καλοκαίρι του 2019, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου FTI, Ralph Schiller.

Η μεγάλη γερμανική ταξιδιωτική εταιρεία, που βασίζεται σε καθιερωμένες συνεργασίες με γνωστές αεροπορικές εταιρείες και αλυσίδες ξενοδοχείων, επεκτείνει το πρόγραμμά της σε περιζήτητες περιοχές, όπως η Αίγυπτος, οι Βαλεαρίδες και οι Κανάριοι Νήσοι και η Ελλάδα και επεκτείνει το παγκόσμιο χαρτοφυλάκιό της.

Στην Ελλάδα, ο FTI επεκτείνει την γκάμα των ξενοδοχείων στα μεγάλα νησιά της Κρήτης, της Ρόδου, της Κω και της Κέρκυρας, καθιστώντας την μια από τις ευρύτερες προσφορές στην αγορά. Επιπλέον, ο ειδικός επεκτείνει την επιλογή στα μικρότερα νησιά Ζάκυνθο, Σκιάθο, Σάμο και Νάξο.

Ενθαρρυντικά τα μηνύματα για το νησί του Παπαδιαμάντη, με τον αντιπρόεδρο της Ενωσης Ξενοδόχων Σκιάθου Πάνο Ανδριτσόπουλο να υπογραμμίζει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι «αποτελεί θετική εξέλιξη και απομένει να τη δούμε στην πράξη. Είναι μεγάλη αγορά η γερμανική και ό,τι καινούργιο έρχεται, σε επίπεδο ακτοπλοϊκής και αεροπορικής σύνδεσης, είναι καλό όχι μόνο για τη Σκιάθο, αλλά και για τα τρία νησιά».

Σχολιάζοντας τη διεύρυνση του τουριστικού προγράμματος του Ομίλου FTI στη Σκιάθο, ο κ. Ανδριτσόπουλος τονίζει ότι «υπάρχουν, γενικώς, θετικά μηνύματα για το καλοκαίρι του 2022, αλλά όλα θα εξαρτηθούν από τα επιδημιολογικά δεδομένα. Η γενική εικόνα είναι θετική, αλλά απομένει να δούμε τα υπόλοιπα στην πορεία».

Εξίσου θετικά τα σχόλια που καταθέτει  ο πρόεδρος του συλλόγου επαγγελματιών Σκιάθου Χρήστος Δημητριάδης, ο οποίος αναφέρει ότι «είναι ενθαρρυντική η εικόνα για το 2022 και έχει θετική απήχηση στο νησί η πρόθεση να διευρύνει το πρόγραμμά της η FTI. Οτιδήποτε πρόκειται να φέρει κόσμο στο νησί, και ειδικά τέτοιας εμβέλειας τουριστικοί οργανισμοί, είναι θετικότατο. Το θέμα είναι να συντονιστούμε και να οργανωθούμε καλύτερα, για να αντιμετωπίσουμε σωστά την αύξηση του τουρισμού και να είμαστε προσεκτικοί τον χειμώνα για τα κρούσματα. Θετικά έκλεισε η σεζόν και ευχόμαστε να επαληθευτούν τα ενθαρρυντικά μηνύματα που λαμβάνουμε για το 2022».

Το καλοκαίρι του 2022, οι πελάτες του FTI έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν από μια μεγάλη γκάμα, εμπλουτισμένη με πολλά νέα προϊόντα, για διακοπές στην παραλία, πολιτιστικά ταξίδια, αναψυχή ή σύντομες αποδράσεις, ανάλογα με το γούστο τους.

Η διοίκηση του FTI διαπιστώνει ότι οι τουρίστες επιλέγουν επί του παρόντος ένα ποιοτικότερο, συχνά μεγαλύτερο πακέτο διακοπών και κατά μέσο όρο ξοδεύουν έως και 20% περισσότερα στις διακοπές τους, προκειμένου να απολαύσουν τις πολυπόθητες διακοπές τους μετά τα προβλήματα της πανδημίας.

Από την άλλη πλευρά, ως μακροπρόθεσμες τάσεις αναδεικνύονται ένα νέο αίσθημα ασφάλειας και μια ισχυρότερη εστίαση σε προσφορές για συγκεκριμένες ομάδες-στόχους.

Γενικά, ο τρίτος μεγαλύτερος όμιλος tour operators της Ευρώπης είναι αισιόδοξος για το μέλλον. Το υψηλό κρατήσεων των τελευταίων εβδομάδων επιτρέπει μια σίγουρη αξιολόγηση για τις ερχόμενες χειμερινές και καλοκαιρινές περιόδους.

ΓΛ. ΥΔΡ.

The post Ανεβάζει… στροφές η Σκιάθος appeared first on AstraTV.

Περισσότερα Εδω