Για ζητήματα ανασυγκρότησης της Θεσσαλίας τόσο σε επίπεδο έργων και υποδομών όσο και παραγωγικών δομών έπειτα από τις καταστροφές των πλημμυρών, συζήτησαν σήμερα το πρωί της Τετάρτης ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, κ. Νίκος Ανδρουλάκης και ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Δημήτρης Κουρέτας στο πλαίσιο συνάντησης που πραγματοποίησαν μαζί με τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου στο κτήριο του Διοικητηρίου της Περιφέρειας Θεσσαλίας, στη Λάρισα.

«Στηρίζουμε την προσπάθειά της Περιφέρειας για να υπάρξουν υποδομές που θα κάνουν τη Θεσσαλία ανθεκτική απέναντι στις επιπτώσεις ακραίων καιρικών φαινομένων, όπως αυτές που ζήσαμε στην περσινή τραγωδία», δήλωσε ο κ. Ανδρουλάκης μετά το πέρας της συνάντησης. «Όμως πρέπει να στηρίξουμε τη Θεσσαλία και ως τη μεγάλη παραγωγική καρδιά της πατρίδας μας. Για το ΠΑΣΟΚ προτεραιότητα είναι να υπάρχει σχέδιο για τους υδάτινους φυσικούς πόρους, με ενιαία αρχή υδάτων, έχοντας στα χέρια της η Περιφέρεια και το κράτος αυτή την αρχή και όχι ιδιώτες. Χρειάζεται παραγωγοί, μεταποιητές, συνεταιρισμοί να μπορούν να έχουν όρους σύνδεσης σε πάρκα ανανεώσιμης ενέργειας ώστε οι Θεσσαλοί παραγωγοί να έχουν σταθερό κόστος ενέργειας την επόμενη δεκαπενταετία και άρα να είναι ανταγωνιστικοί. Βλέπουμε καθημερινά τα τιμολόγια να είναι δυσθεώρητα, με αποτέλεσμα α υπονομεύεται η ανταγωνιστικότητά τους η παραγωγή. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος αν θέλουμε μια Θεσσαλία με προοπτική και ελπίδα για χιλιάδες ανθρώπους, που βρέθηκαν πέρυσι σε πάρα πολύ δύσκολες συνθήκες».

Ο κ. Κουρέτας σημείωσε από την πλευρά του ότι κατά τη διάρκεια της συνάντησης παρουσιάστηκε η πρόοδος των έργων εκείνων που έγιναν αλλά και όσων θα γίνουν στο μέλλον, ενώ τόνισε πως «οι επαφές μας είναι συχνές ώστε να υπάρχει στήριξη στον αγώνα που γίνεται για την Περιφέρεια και τις προκλήσεις της».

Ο κ. Ανδρουλάκης επισκέφθηκε στη συνέχεια το κέντρο Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Θεσσαλίας, όπου ο επικεφαλής, κ. Ηλίας Λεοντάρης του παρουσίασε το σχέδιο πρόληψης ακραίων φυσικών καταστροφών αναφέροντας ότι «η αντιπυρρική περίοδος πρέπει να διαρκεί 365 μέρες τον χρόνο», για το οποίο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σχολίασε πως «χωρίς πρόληψη δεν μπορούμε να αντέξουμε αυτές τις προκλήσεις».

«Για εμένα η Πολιτική Προστασία δεν είναι εθνικό ζήτημα, είναι ζήτημα ευρωπαϊκής αλληλεγγύης», υπογράμμισε στο τέλος της επίσκεψης ο κ. Ανδρουλάκης.

Δείτε βίντεο:

Δείτε φωτογραφίες:

Ζωή Μπουρουτζή – φωτο/βιντεο: onlarissa.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω