Αναστάτωση προκλήθηκε χθες για γονείς μαθητών με αναπηρίες όταν ενημερώθηκαν ότι το ΚΔΑΠ –μεα (Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με αναπηρίες) αναστέλλει τη λειτουργία του για δύο εβδομάδες λόγω κρούσματος κορονοϊού σε εργαζόμενη στο ΚΔΗΦ (Κέντρο Διημέρευσης και Φροντίδας). Σημειώνεται ότι το ΚΔΗΦ στεγάζεται στο ίδιο κτίριο, στην περιοχή των Παλαιών με το ΚΔΑΠ –μεα.

Γονείς κλήθηκαν χθες να μην πάνε τα παιδιά τους στις δομές και η αναστάτωση ήταν μεγάλη. Επειδή ακριβώς πρόκειται για παιδιά με αναπηρίες, ανατράπηκε ο οικογενειακός προγραμματισμός. Αναγκάστηκαν να λάβουν άδεια από την εργασία τους, ενώ ο προβληματισμός ήταν μεγάλος «πώς θα βγουν δύο εβδομάδες» μέχρι να ανοίξει ξανά η δομή.

Ωστόσο, αργά το μεσημέρι, έγινε γνωστό ότι τόσο το ΚΔΑΠ όσο και το ΚΔΗΦ θα λειτουργήσουν κανονικά από την ερχόμενη Δευτέρα. «Το άτομο που βρέθηκε θετικό στον κορονοϊό ήρθε σε επαφή με ένα μόνο άτομο και μάλιστα εκτός δομής και μετά από συνεννόηση με τον ΕΟΔΥ, οι δομές θα λειτουργήσουν κανονικά», ανέφερε η πρόεδρος της ΚΕΚΠΑ ΔΙΕΚ Σοφία Χάλαρη.

Τόσο χθες όσο και προχθές δεν λειτούργησε και ο παιδικός σταθμός της Νεάπολης της ΚΕΚΠΑ ΔΙΕΚ, λόγω κρούσματος που επιβεβαιώθηκε σε μητέρα παιδιού που φοιτά στον σταθμό.

Σε όλους τους χώρους έγιναν απολυμάνσεις, ενώ διενεργήθηκαν rapid test προκειμένου να διασφαλιστεί ότι κανείς άλλος δεν έχει προσβληθεί από κορονοϊό.

Κλείνει κι άλλο νηπιαγωγείο

Ενα ακόμη νηπιαγωγείο, το τέταρτο κατά σειρά σε επίπεδο Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, ανέστειλε από χθες τη λειτουργία του, εξαιτίας κρούσματος κορονοϊού που εντοπίστηκε σε μαθητή της σχολικής μονάδας. Πρόκειται για το 9ο Νηπιαγωγείο Βόλου, όπου εντοπίστηκε το θετικό κρούσμα και θα παραμείνει κλειστό για τις επόμενες δέκα ημέρες.

Είναι το τέταρτο κατά σειρά νηπιαγωγείο που αναστέλλει τη δια ζώσης λειτουργία του. Επιπλέον τρία ήταν κλειστά έως και χθες, λόγω κρουσμάτων και συγκεκριμένα το 5ο Νηπιαγωγείο Βόλου και τα 2ο και 7ο Νηπιαγωγεία Ν. Ιωνίας.

Εξ ολοκλήρου κλειστά είναι επίσης τα σχολεία 27ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου, 2ο Γυμνάσιο Ν. Ιωνίας και 4ο Γυμνάσιο Ν. Ιωνίας. Επίσης, κλειστά τμήματα υπάρχουν στα σχολεία 10ο , 11ο ,13ο  και 28ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου, Δημοτικό Σχολείο Ευξεινούπολης, 4ο Δημοτικό Σχολείο Ν. Ιωνίας, 3ο Γυμνάσιο Βόλου, 3ο Γυμνάσιο Ν. Ιωνίας, Γυμνάσιο και Λυκειακές Τάξεις Σούρπης 7ο ΓΕΛ Βόλου, ΓΕΛ Αγριάς.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Περισσότερα Εδω