Με την αθρόα, συγκινητική και ανιδιοτελή προσέλευσή τους, οι  Εθελοντές Αιμοδότες έστειλαν σήμερα από τον Αμπελώνα ηχηρό μήνυμα Ανθρωπιάς και Αλληλεγγύης!

Αυτή η συγκινητική παρουσία και η Ευγενική Αιμοπροσφορά τόσων ανθρώπων αποτελεί την καλύτερη τιμή για την μνήμη του Αείμνηστου μέλους του Συλλόγου Στέλιου Καφφέ, στον οποίο ήταν αφιερωμένες οι δύο εκδηλώσεις του Συλλόγου (22η Λαμπαδηδρομία και 108η Αιμοδοσία), ενώ παράλληλα συμβάλλει σημαντικά στην κάλυψη των μεγάλων αναγκών σε αίμα και στην  σωτηρία πασχόντων Συνανθρώπων μας!

Με μεγάλη και αθρόα προσέλευση και ιδιαίτερα νέων εθελοντών αιμοδοτών και χωρίς κανένα πρόβλημα, αφού τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου φρόντισαν όλες τις οργανωτικές λεπτομέρειες,  πραγματοποιήθηκε σήμερα Κυριακή 22-09- 2024,

στην Κεντρική Πλατεία του Αμπελώνα η 108η εθελοντική αιμοδοσία των κατοίκων του Αμπελώνα για το φθινόπωρο 2024.

Αξίζει, βέβαια να σημειωθεί ότι, απ’ τους προσερχόμενους εθελοντές που έφτασαν τους εβδομήντα πέντε (75), για να αιμοδοτήσουν τελικά οι εξήντα εννέα (69) από αυτούς, οι έντεκα (11) προσήλθαν για 1η φορά.

Τους αιμοδότες αυτούς που προσέφεραν το αίμα τους σ’ αυτή την αιμοδοσία της “ΕΛΠΙΔΑΣ”, το Δ.Σ. του Συλλόγου τους ευχαριστεί θερμά, τους συγχαίρει από καρδιάς για την προσφορά τους και προβάλλει την πράξη τους ως παράδειγμα προς μίμηση και για άλλους κατοίκους του Αμπελώνα και της περιοχής.

Ο Πρόεδρος και το Δ.Σ. εκφράζουν τις πολύ θερμές ευχαριστίες και

στο προσωπικό της Ν.Υ. Αιμοδοσίας του Γ.Ν. Λάρισας, στους εξαίρετους  Γιατρούς  κ.κ. Ναούμ(Μάκη) Σταμπουλζή και Αναστάσιο Τζωρτζάτο, στις τρεις ακούραστες νοσηλεύτριες, τις κ.κ. Γεωργία Αθανασιάδου, Ελένη Ζαφείρη και Όλγα Λακουμέντα, καθώς και στις δύο ερυθροσταυρίτισσες Βικτώρια Μπαντρά και Πετρούλα Μπρεντάνου,  που χάρη στην ευσυνειδησία τους και στο υψηλό αίσθημα ευθύνης, από το οποίο διακατέχονται, η σημερινή Αιμοληψία πραγματοποιήθηκε ομαλά και με πολύ μεγάλη επιτυχία!

Παράλληλα, σήμερα στον ίδιο χώρο πραγματοποιήθηκε και η άλλη μεγάλη εκδήλωση του Συλλόγου “Η ΕΛΠΙΔΑ” για την υποδοχή της φλόγας της 22ης Πανελλήνιας Λαμπαδηδρομίας Εθελοντών Αιμοδοτών στον Αμπελώνα.

Τη φλόγα οδήγησαν από την είσοδο της πόλης μέχρι την Κεντρική Πλατεία Εθελοντές Λαμπαδηδρόμοι, μαθητές των 1ου και 3ου Δημοτικών Σχολείων και του Γυμνασίου Αμπελώνα, Αθλητές του Γυμναστικού  Συλλόγου και του Αμπελωνιακού και μέλη του Συλλόγου Δρομέων Τυρνάβου, όπου έλαβε χώρα μία μικρή και λιτή, αλλά ζεστή και μεστή περιεχομένων και μηνυμάτων τελετή, για την υποδοχή της και το άναμμα του βωμού.

Τους λαμπαδηδρόμους συνόδευαν και προστάτευαν δύο περιπολικά του Α.Τ. Τυρνάβου, ένα αυτοκίνητο του Ε.Κ.Α.Β. Λάρισας, καθώς και  μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου.

Την εκδήλωση άνοιξε

ο Πρόεδρος του Συλλόγου,

κ. Γιαννόπουλος Γιάννης,

ο οποίος, αφού ευχαρίστησε όλους τους συμμετέχοντες Λαμπαδηδρόμους και όλους τους παρευρισκόμενους στην τελετή  στο άναμμα του βωμού, αναφέρθηκε

στην μεγάλη επιτυχία της αθλήτριας, Λήδας -Μαρίας Μανθοπούλου, η οποία όπως είπε, αγωνίζεται για την ζωή και με τις καθημερινές τις προσπάθειες, την αγωνιστική της διάθεση και συμπεριφορά και την μεγάλη της επιτυχία στους Παραολυμπιακούς αγώνες στο Παρίσι, δίδαξε σε όλους μας, πως πρέπει να αγωνίζεσαι για τη ζωή και ότι τίποτα δεν χαρίζεται, αλλά όλα κατακτώνται με αγώνα, επιμονή και υπομονή! Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος τιμώντας την Λήδα, της απένειμε εκ μέρους του Συλλόγου, τιμής ένεκεν τιμητική πλακέτα για την κατάκτηση του Αργυρού Μεταλλίου στους Παραολυμπιακούς αγώνες στο Παρίσι. Η ίδια παίρνοντας τον λόγο ευχαρίστησε τον Σύλλογο για την πρόσκληση και για την βράβευση που της έγινε.

Παράλληλα ο Σύλλογος βράβευσε για την σημαντική συμβολή στην επιτυχία της Λήδας και την προπονήτριά της, Βασιλική Μπεκιάρη.

Συνεχίζοντας την ομιλία του, ο κ. Γιαννόπουλος έκανε αναφορά

στην προσφορά του Αείμνηστου Στέλιου Καφφέ,τονίζοντας ότι η όλη του η δραστηριότητα για την προώθηση της εθελοντικής αιμοδοσίας στην πόλη του Αμπελώνα , αλλά και σε όλο τον Δήμο γενικότερα και η ανεκτίμητη αιμοπροσφορά του, να αποτελέσουν παράδειγμα προς μίμηση για όλα τα μέλη, ιδιαίτερα όμως, για τους νέους αιμοδότες του Συλλόγου, αναφερόμενος παράλληλα και στον σκοπό για τον οποίο πραγματοποιήθηκε η 22η  Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία, ενώ  δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει την Συνδιοργανώτρια Περιφέρεια Θεσσαλίας Π.Ε. Λάρισας και τον Δήμο Τυρνάβου για την υποστήριξή του στις εκδηλώσεις.

Την Συνδιοργανώτρια Περιφέρεια όμως, ο Πρόεδρος της “ΕΛΠΙΔΑΣ” ευχαρίστησε θερμότατα για την σημαντική της συμβολή στην πραγματοποίηση των εκδηλώσεων, αφού με πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη Υγείας κ. Ευάγγελου Αποστόλου ανέλαβε εξ ολοκλήρου την δαπάνη της ειδικά διαμορφωμένης

Τεντοκατασκευής- Στεγάστρου, στην οποία και πραγματοποιήθηκε η σημερινή αιμοδοσία, δείχνοντας έτσι ότι.η Περιφέρεια Θεσσαλίας αναγνωρίζει, τιμά και στηρίζει έμπρακτα το έργο και την προσφορά του Συλλόγου αυτού στο κοινωνικό σύνολο.

Στη συνέχεια την εκδήλωση χαιρέτησαν η Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ν.Λάρισας κ. Ευαγγελία Λιακούλη,  ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Υγείας, κ. Ευάγγελος Αποστόλου, η Αντιδήμαρχος  Πολιτισμού του Δήμου Τυρνάβου κ. Ευγενία Μαμανού, η κ. Ειρήνη Μάνη, μέλος του Δ.Σ. της Π.Ο.Σ.Ε.Α. και Πρόεδρος του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Φαλάνης, καθώς και ο Διευθυντής της Ν.Υ Λάρισας κ. Ναούμ (Μάκης) Σταμπουλζής. Οι παραπάνω ομιλητές, οι οποίοι τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση,

συνεχάρησαν  τον Πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου για το σημαντικό έργο που επιτελούν, καθώς και τους αιμοδότες και τους Λαμπαδηδρόμους, που συμμτείχαν στην εκδήλωση και αναφέρθηκαν ιδιαίτερα στον σκοπό και την σημασία της 22ης Πανελλήνιας Λαμπαδηδρομίας και στην πολύ σημαντική συμβολής της στο αιμοδοτικό κίνημα!

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ακόμα, η Αντιδήμαρχος οικονομικών του Δήμου Τυρνάβου κ. Διαμάντω Μπάσμπα, ο επικεφαλής της δημοτικής Παράταξης

“Η Πόλη που θέλουμε”, κ. Αμάρι Σάμερ-Αθανάσιος, ο Πρόεδρος της Τοπικής κοινότητας Αμπελώνα κ. Δημήτριος Θεοχαρίδης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Ιωάννης Μαλάκος,  Νικόλαος Τηγανής και Κώστας Χρυσοβέργης, ο Διευθυντής του Κέντρου Υγείας Τυρνάβου κ. Γιάννης Αντωνόπουλος, η πρώην Συντονίστρια -Διευθύντρια

της Ν.Υ Αιμοδοσίας του Γ.Ν. Λάρισας  και Επίτιμο μέλος του Συλλόγου μας κ. Μαίρη Χατζητάκη, ο Επίτιμος Πρόεδρος της “ΕΛΠΙΔΑΣ” κ.Απόστολος Παπαϊωάννου, ο Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Φαλάνης κ. Ρένος Καρυώτης, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Πελοποννησίων Ν.Λάρισας “Ο Μωριάς κ. Ιωάννης Αλειφέρης, ο Πρόεδρος του Φιλανθρωπικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Αμπελώνα “Η Αρωγή” κ. Γεώργιος Κουκούλης, η Πρόεδρος

του Συλλόγου Απανταχού Αποδήμων Σκαμνιωτών “Ο Όλυμπος” και πολλοί πρώην Δημοτικοί και Τοπικοί Σύμβουλοι.

Τέλος, Συγχαρητήρια μηνύματα στον Πρόεδρο και το Δ.Σ. του Συλλόγου απέστειλαν ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Χρήστος Κέλλας, καθώς και οι Βουλευτές Ν. Λάρισας κ.κ.Μάξιμος Χαρακόπουλος και Βασίλης Κόκκαλης, που λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων δεν μπόρεσαν να παραστούν στην εκδήλωση.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω