Αναλυτικά η πρόγνωσή του: «Αλλάζει αισθητά το μοτίβο του καιρού σε ολόκληρη σχεδόν τη χώρα και κυρίως στα ηπειρωτικά.

Έτσι λοιπόν σε συνέχεια των εκτιμήσεων μου, από την Δευτέρα σταδιακά αυλώνας προερχόμενος από την βορειοανατολική Ευρώπη, θα καταφέρει να εγκατασταθεί στην ευρύτερη περιοχή της Μαύρης Θάλασσας (με πιθανότητα μάλιστα, αποκοπής ψυχρότερου λιμνιδίου), που σε συνδυασμό με τις υψηλές πιέσεις της κεντρικής Μεσογείου θα καταφέρνει επί καθημερινή σχεδόν βάση να δημιουργεί αστάθεια στο μεγαλύτερο ηπειρωτικό κυρίως κομμάτι της χώρας μας, με τοπικές βροχές, μπόρες ή καταιγίδες (ήλιος – βροχή – βελτίωση το μοτίβο….)

Στην αρχή της νέας εβδομάδας θα έχουμε πιο τοπική και επιλεκτική αστάθεια κυρίως σε τμήματα του δυτικού ηπειρωτικού κορμού, βόρειας χώρας, με έμφαση και στη Θράκη (τοπικά και βόρειο Αιγαίο), Πελοπόννησο και τοπικά με πιθανές επεκτάσεις σε Θεσσαλία και ορεινά Στερεάς, αλλά και με μικρά ή πολύ μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας.

Από την ερχόμενη Πέμπτη η αστάθεια θα ενταθεί. Θα αφορά σχεδόν ολόκληρη την ηπειρωτική χώρα με κατά τόπους έντονες εξάρσεις (καταιγίδες) και πιθανώς σε κάποια ορεινά κυρίως της Κρήτης. Φαίνεται προς στιγμή πως η Πελοπόννησος και ο δυτικός κορμός, συμπεριλαμβανομένων τμημάτων της Στερεάς, θα δεχτούν τις μεγαλύτερες ποσότητες βροχής. (Θα το δούμε όμως στην πορεία…)

Η θερμοκρασία μέχρι την Τετάρτη θα καταφέρνει να φτάνει κυρίως στο εσωτερικό νοτιότερων περιοχών μακριά από τη θάλασσα στους 34 με 37 βαθμούς τοπικά, αλλά με αισθητή πτώση από την Πέμπτη και κατά την διάρκεια μέχρι και την Κυριακή το λιγότερο, και σε επίπεδα της τάξεως 30 – 32 βαθμών Κελσίου.

Σε περιοχές με φαινόμενα τις θερμές ώρες ακόμη και αρκετά, κάτω των 29 -30 βαθμών Κελσίου. Αλλαγές λοιπόν και δροσούλες…»

newsroom onlarissa.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω