Στη Λάρισα βρίσκεται σήμερα από το πρωί της Παρασκευής ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, επισκεπτόμενος το Αστυνομικό Μέγαρο Λάρισας όπου παραχώρησε συνέντευξη Τύπου, αναφερόμενος σε πολλά καίρια θέματα που απασχολούν την περιοχή μας αλλά και ολόκληρη τη χώρα.

Για μια από τις ασφαλέστερες περιοχές της χώρας έκανε λόγο ο υπουργός σε ότι αφορά την Θεσσαλία, υπογραμμίζοντας την καλή δουλειά που γίνεται από την αστυνομία.

Αναλυτικότερα επισήμανε: «Επισκέπτομαι σήμερα τη Λάρισα και συζήτησα με τους επικεφαλής των 4 νομών. Η Θεσσαλία παρουσιάζει πολύ χαμηλή εγκληματικότητα, και έχουμε μια αστυνομία πολύ κοντά στους πολίτες. Το δείχνουν οι στατιστικές που καταγράφουν οι υπηρεσίες. Μέρα με τη μέρα βάσει σχεδιασμούοι πολίτες θα αισθάνονται όλο και περισσότερο ασφαλείς.

Επιχειρούμε μια μεγάλη μεταρρύθμιση, αλλαγή και εκσυγχρονισμό της ΕΛ.ΑΣ.

Παρουσιάσαμε το νέο νομοσχέδιο για τη δομή της αστυνομίας. Είμαστε εδώ για να προστατεύουμε τα σύνορα της χώρας, ο Έβρος είναι θωρακισμένος».

Ο υπουργός σημείωσε επίσης πως: «Προχωράμε την επόμενη εβδομάδα στην λειτουργία της νέας υπηρεσίας, της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος. Η Ασφάλεια μετατρέπεται σε Διεύθυνση Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων».

Επίσης ο κ. Χρυσοχοΐδης επισήμανε ότι το έργο της αστυνομίας στη Θεσσαλία είναι μεγάλο παραθέτοντας στοιχεία. Ο Υπουργός έδωσε βαρύτητα στην ενδοοικογενειακή βία και στη βία των ανηλίκων, τονίζοντας ότι είναι παρούσα η αστυνομία και αποτρέπει πιθανή πρόκληση τέτοιων συμπεριφορών, και στη Θεσσαλία φέτος η αστυνομία είχε 388 συλλήψεις ανηλίκων σε σχέση με τις 203 πέρσι.

Τα τροχαία ατυχήματα φέτος είναι μειωμένα στη Θεσσαλία πρόσθεσε, αλλά πρέπει να αντιληφθούμε όλοι μας ότι η οδηγική συμπεριφορά είναι πολύ σημαντική για όλους μας. Περίπου 100.000 παραβάσεις βεβαιώθηκαν φέτος στη Θεσσαλία.

Δείτε βίντεο: 

ΦΩΤΟ/ΒΙΝΤΕΟ: Κώστας Τσιάρας

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω