Τα άρθρα, τα βίντεο και κυρίως τα post στα social για τα νύχια είναι … άπειρα! Αφορούν κυρίως τάσεις στα χρώματα που λανσάρουν μεγάλοι οίκοι, mood boosting, girly σχέδια, χρυσόσκονες και όποια άλλη ευφάνταστη τεχνική κυκλοφορήσει.

Αλήθεια, για τα δράματα που παίζονται στα νυχάδικα θα γράψει κανείς; Για τις κραυγές όλων αυτών που πέφτουν σε άσχετες τεχνίτριες και φεύγουν… «κουτσές» χωρίς να μπορούν να βάλουν ούτε το παπούτσι για να πάνε στη δουλειά θα μιλήσεις κανείς;

Ο καλοκαιρινός μου εφιάλτης

Επειδή μου έτυχε το καλοκαίρι και ταλαιπωρήθηκα αφάνταστα από κακή τεχνίτρια, που δημιούργησε πρόβλημα στο νύχι μου, θέλω να μου στείλετε τις δικές σας ιστορίες. Είμαι σίγουρη ότι κάποιες από εσάς έχετε ζήσει αυτόν τον εφιάλτη. «Χειρουργείο» χωρίς αναισθησία μέσα στο νυχάδικο!

Εγώ βασανίστηκα πολύ μέχρι να πέσω σε μια σοβαρή γυναίκα, που έχει φροντίσει να σπουδάσει ονυχοπλαστική, και μικροχειρουργική για να συνεφέρει το νύχι μου.

Η πιστοποίηση και η εφαρμογή στην πράξη

Η περιποίηση των άκρων είναι μια από τις πιο αγαπημένες beauty πολυτέλειες, που επιτρέπουν οι γυναίκες στον εαυτό τους, ακόμη κι αν η οικονομική τους δυνατότητα είναι περιορισμένη. Τα καταστήματα μανικιούρ-πεντικιούρ έχουν «ξεφυτρώσει» παντού, όπως τα περίπτερα στις γειτονιές μας. Ωστόσο, η ταχύτατη ανάπτυξη του κλάδου συνοδεύεται συχνά από προβλήματα, όσον αφορά στην επαγγελματική κατάρτιση και την υπεύθυνη λειτουργία αυτών των καταστημάτων.

Πολλές φορές οι επαγγελματίες που αναλαμβάνουν τη φροντίδα των χεριών και ποδιών δεν διαθέτουν την απαιτούμενη εκπαίδευση και άδεια ασκήσεως επαγγέλματος, όπως είναι η άδεια «Τεχνίτη Περιποίησης Χεριών και Ποδιών» ή η άδεια «Τεχνίτη Αισθητικού Ποδολογίας, Καλλωπισμού Νυχιών και Ονυχοπλαστικής».

Επίσης πολλές φορές η πιστοποίηση δεν σημαίνει και ότι κάποιος που την έχει στα χαρτιά, μπορεί να την εφαρμόσει σωστά και στην πράξη.

Μούχλα στα νύχια και άλλες βλάβες

Μη μου πείτε ότι δεν σας έχει τύχει σε ημιμόνιμο να μουχλιάσουν τα νύχια σας και να τα δείτε σοκαρισμένες να εμφανίζονται καταπράσινα, μόλις γίνει η αφαίρεση του υλικού;

Εμένα μου έχει τύχει το ακόμη χειρότερο. Να επιμένει η τεχνίτρια ότι είναι όλα καλά και μπορούμε να καλύψουμε τις πάσχουσες περιοχές ξανά με υλικό!!!

Οι λανθασμένες κοπές των νυχιών, η υπερβολική πίεση ή η χρήση ακατάλληλων εργαλείων μπορούν να οδηγήσουν σε ερεθισμούς, φλεγμονές, ακόμα και εισδύοντα νύχια. Επιπλέον, η κακή εφαρμογή προϊόντων όπως το τζελ ή το ακρυλικό, χωρίς τον σωστό καθαρισμό και προετοιμασία του νυχιού, μπορεί να οδηγήσει στην ανάπτυξη μούχλας και μυκητιάσεων κάτω από το υλικό. Αυτό όχι μόνο αλλοιώνει την όψη των νυχιών, αλλά μπορεί να προκαλέσει και μόνιμες βλάβες, απαιτώντας μακροχρόνια θεραπεία.

Αλήθεια, την σωστή λειτουργία αυτών των καταστημάτων την ελέγχει κανείς; Επίσης, πόσο διεξοδικός είναι ο έλεγχος των σχολών και όλων αυτών που δίνουν τέτοιες πιστοποιήσεις;

Στο TLIFE θα ετοιμάσουμε προσεχώς άρθρα με συμβουλές ειδικών, για να βοηθήσουμε όλες εσάς που έχετε ταλαιπωρηθεί ή που αναζητείτε πληροφορίες για την υγεία των νυχιών σας και βρίσκεται μόνο άρθρα για τον καλλωπισμό τους.

Φιλιά σε όλους,

Τατιάνα

Περισσότερα Εδω