Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ μετά την διαρροή και δημοσιοποίηση από την «Εφημερίδα των Συντακτών» του πόθεν έσχες του απερχόμενου προέδρου κι εκ νέου υποψηφίου Στέφανου Κασσελάκη. Ένα πόθεν έσχες που κατά την εφημερίδα δεν εξηγεί σαφώς την πηγή των εισοδημάτων του.

Ο κ. Κασσελάκης απάντησε με εξώδικο για τη διαρροή και απειλεί με εισαγγελική παρέμβαση, ενώ η Πολιτική Γραμματεία αναμένεται να συνεδριάσει εκτάκτως και να αποφασίσει με φόντο τα νέα δεδομένα. Με πολλούς πλέον να μιλούν ανοιχτά για ενδεχόμενο διαγραφής του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ από το κόμμα!

Ήδη πάντως, η Πολιτική Γραμματεία προχώρησε από χθες βράδυ στην ανάρτηση των πόθεν έσχες των υποψηφίων προέδρων με αλφαβητική σειρά στο σάιτ του ΣΥΡΙΖΑ, σε μία προσπάθεια να μετριαστούν οι φωνές που κάνουν λόγο για “στοχοποίηση” του κ. Κασσελάκη.

Προ των νέων δεδομένων, άπαντες έχουν λάβει θέση μάχης εντός του ΣΥΡΙΖΑ, αφού μετά την απρόσμενη προσφυγή στις κάλπες ένα χρόνο μετά, για εκλογή – ξανά – προέδρου, ενδέχεται αυτή η διαδικασία να γίνει χωρίς το σύνολο των υποψηφίων που γνωρίζουμε ως τώρα!

Το onlarissa.gr επικοινώνησε με το στενό περιβάλλον του Λαρισαίου αναπληρωτή κοινοβουλευτικού εκπρόσωπου κ. Βασίλη Κόκκαλη, ζητώντας ένα πρώτο σχόλιο για το πώς ο ίδιος αντιλαμβάνεται τις εξελίξεις. «Είναι λάθος να γίνονται στοχοποιήσεις όταν έχει δρομολογηθεί μία δημοκρατική διαδικασία. Τέτοιου είδους τακτικές ενδεχομένως να έχουν στο τέλος το αντίστροφο αποτέλεσμα στην κοινωνία. Σε κάθε περίπτωση, η Πολιτική Γραμματεία έπρεπε να ελέγξει και να δώσει στη δημοσιότητα από καιρό τα πόθεν έσχες όλων των υποψηφίων, ώστε να αποφευχθούν τέτοιου είδους διαρροές που μόνον κακό κάνουν στην παράταξη» σημείωναν.

Προφανείς οι αποστάσεις του κ. Κόκκαλη και από τις δύο αντιμαχόμενες πλευρές, σε μία προσπάθεια να πέσουν οι τόνοι και να επικρατήσει η κοινή λογική. Που όμως εσχάτως αναζητείται στον ΣΥΡΙΖΑ….

Δ.Π.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω