Κάλεσμα προς όλους τους εργαζομένους του δημοσίου τομέα στο νομό Λάρισας για συμμετοχή στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης με αφορμή τα εγκαίνια της 88ης Διεθνής Έκθεσης απεύθυναν μέλη της Ε.Γ. του Νομαρχιακού Τμήματος ΑΔΕΔΥ Λάρισας.

«Τα προβλήματα των εργαζομένων στο δημόσιο τομέα συνεχίζουν να είναι τεράστια» τόνισε στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου ο πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος κ. Μιχάλης Τζιατζιάς, αναφέροντας μεταξύ αυτών «οικονομική εξαθλίωση των δημοσίων υπαλλήλων ιδίως των νεοδιόριστων, υποχρηματοδότηση και υποστελέχωση όλων των δημόσιων υπηρεσιών, συνταξιοδοτική ομηρεία».

Ο κ. Τζιατζάς ενημέρωσε για πως για συλλαλητήριο στις 7 Σεπτεμβρίου και ώρα 6 το απόγευμα στο άγαλμα Βενιζέλου, στη Θεσσαλονίκη, έχει μισθωθεί λεωφορείο, το οποίο θα αναχωρήσει από τη Λάρισα το ίδιο πρωί, στις 11:30, από το Δημοτικό Ωδείο. «Τα 14 χρόνια οικονομικής εξαθλίωσης είναι πολλά. Πρέπει να υπάρξει ουσιαστική οικονομική αναβάθμιση κι όχι φιλοδωρήματα» συμπλήρωσε.

Στα αιτήματα των δημοσίων υπαλλήλων αναφέρθηκε αναλυτικότερα το μέλος της ΕΕ της ΑΔΕΔΥ κ. Χρήστος Παπαναστάσης.

  1. Αυξήσεις στους μισθούς μας 10%, άμεσα, για να καλυφθούν οι απώλειες από τον φετινό πληθωρισμό
  2. Κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης
  3. Ξεπάγωμα της διετίας 2016 – 17
  4. Αφορολόγητο στις 12.000 ευρώ
  5. Επαναφορά 13ου – 14ου μισθού
  6. Αύξηση και επέκταση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας. Καμία περικοπή του.
  7. Στήριξη του ΕΣΥ με γενναία χρηματοδότηση. Μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους εργασίας και στα σχολεία. Μείωση του αριθμού των μαθητών στο 1:15. Όχι στις απολύσεις και στις αναστολές εργασίας του προσωπικού.
  8. Κατάργηση του Νόμου Χατζηδάκη (Ν4808/21) και του Ν. 5053/23 (Γεωργιάδη) για τα εργασιακά, καθώς και κατάργηση όλων των νόμων που ιδιωτικοποιούν την κοινωνική ασφάλιση – Επαναφορά του Ν. 1264/82.
  9. Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για να καλυφθούν τα χιλιάδες οργανικά κενά που υπάρχουν στο Δημόσιο, ιδιαίτερα στους τομείς της Υγείας, της Παιδείας, της Κοινωνικής Ασφάλισης κ.ά.
  10. Ταυτόχρονα, λέμε όχι στις ιδιωτικοποιήσεις Δημόσιων οργανισμών και φορέων.

Φωτό/βίντεο: Κώστας Τσιάρας – onlarissa.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω