Ο Ορφέας Αυγουστίδης μίλησε στην εκπομπή «Καλύτερα δε γίνεται» και τη Ναταλία Αργυράκη για τη δεύτερη χρονιά της επιτυχημένης παράστασης «Ο Άσχημος», για την κωμωδία που δεν διανύει και την καλύτερη της φάση, αλλά και για την οικογένεια του.

«Ο γιος μου με έχει μετατοπίσει πάρα πολύ και μερικές φορές μου φωτίζει, όχι αρκετά, δηλαδή θεωρώ ότι φυσικά έχω μετατοπιστεί και έχει αλλάξει το εγώ μου, αρχικά δε γράφεται πλέον με κεφαλαία γράμματα. Υπάρχουν όμως και δύσκολες στιγμές που σου φωτίζει ότι πρέπει να δουλέψεις κι άλλο, ότι θέλει μεγαλύτερη προσπάθεια και ότι δεν έχεις μετατοπιστεί όσο θα ήθελες τελικά κι αυτό είναι η πιο ενδιαφέρουσα πρόκληση, από το να κάνεις ένα παιδί και να νομίζεις ότι από τη μια στιγμή στην άλλη γίνεσαι καλύτερος άνθρωπος, έτσι, χωρίς καμία προσπάθεια.

«Καλύτερος σύντροφος αγωνίζεσαι να είσαι;» τον ρώτησε σε άλλο σημείο της συνέντευξής τους η δημοσιογράφος με τον Ορφέα Αυγουστίδη να απαντά, «Ναι είναι κι αυτό μέσα σε όλο το σύστημα είναι η τριάδα, προς το παρόν, τελοσπάντων και πρέπει όμως να κρατήσεις και φωτεινό και το δύο για να βλέπεις τον άλλον ως τη φίλη σου, τη  σύντροφό σου, την ερωμένη σου», ανέφερε ο αγαπητός ηθοποιός.

Όπως είπε ο Ορφέας Αυγουστίδης ένας από τους λόγους που δεν κάνει φέτος τηλεόραση είναι γιατί θέλει να είναι με την οικογένειά του. Συζητώντας  για την παράσταση «Άσχημος» στην οποία πρωταγωνιστεί για δεύτερη χρονιά και την πολιτική ορθότητα, είπε:

«Είναι μία δύσκολη εποχή για την κωμωδία διότι δεν έχει βρει ακόμα πως να υπάρξει υπό το καθεστώς του νέου εγχειρίδιου συμπεριφοράς τρόπων, σεβασμού. Τον «Άσχημο» δεν θα μπορούσα να τον πω κωμωδία, έχει κάποιες γκροτέσκ συνθήκες, τεντωμένες… Μια πολύ συγκεκριμένη συνθήκη που προτείνει ο συγγραφέας, είναι ότι αυτός δε γνωρίζει σε τι κατάσταση βρίσκεται και το περιβάλλον του, η κοινωνία δηλαδή, το σύστημα στο οποίο θέλει να ενταχθεί, είναι αυτοί που του λένε ότι «έτσι όπως είσαι, δεν πας πουθενά» και ετεροπροσδιορίζεται αυτός και αναγκάζεται να αλλάξει, να μεταμορφωθεί.

Όλο αυτό γίνεται τραβηγμένα και με έναν κωμικό τρόπο. Ακόμα κι αυτό κάποιους να τους ενοχλεί ενδεχομένως. Κάποιοι μου είπαν: ενοχλήθηκα πάρα πολύ με τον τρόπο που μιλάνε οι άλλοι στον χαρακτήρα και του λένε «Πώς είσαι έτσι; και λέω «πρώτη φορά το ακούω, αλλά το δέχομαι». Έχουμε ευαισθητοποιηθεί τόσο πολύ που δεν ξέρω αν είναι καλό. Νομίζω ότι είναι ένα στάδιο», συμπλήρωσε.

 

Περισσότερα Εδω