Την αγανάκτησή τους εκφράζουν με σχετική ανακοίνωση τα μέλη του ΔΣ του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 12ου Γυμνασίου Λάρισας, αναφορικά με την απόφαση τΗΣ Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για συγχώνευση τμημάτων. Ειδικότερα, όπως τονίζουν:

“Το ΔΣ του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 12ου Γυμνασίου Λάρισας εκφράζει την αγωνία και την αγανάκτηση γονέων και μαθητών σε σχέση με την απόφαση της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Λάρισας να προχωρήσει σε συγχωνεύσεις των τμημάτων και των 3 τάξεων του σχολείου μας.

Αυτή η απόφαση θα έχει σαν αποτέλεσμα να δημιουργηθούν τμήματα με 26 και 27 μαθητές. Αυτή η απαράδεκτη μεθόδευση της κυβέρνησης που προχωράει σε γενικευμένες συγχωνεύσεις τμημάτων στα σχολεία, γίνεται προκειμένου να “εξασφαλίσει ” όσο το δυνατόν λιγότερα κενά εκπαιδευτικών τη νέα σχολική χρονιά, άρα να κάνει όσο το δυνατόν λιγότερες προσλήψεις. Με αυτόν τον τρόπο αυτή η αντιεκπαιδευτική και αντιπαιδαγωγική εξέλιξη που εκπορεύεται από την απαράδεκτη νομοθεσία του 2020 που αύξησε τους μαθητές ανά τμήμα, είναι ένα ακόμα χτύπημα στο ήδη χιλιοχτυπημένο και υποβαθμισμένο σύστημα εκπαίδευσης.

Οι ανάγκες των παιδιών μας για μόρφωση με βάση τις σύγχρονες ανάγκες αντιμετωπίζεται διαχρονικά από τις κυβερνήσεις ως κόστος με βάση τη λογική του κόστους – οφέλους.

Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να βλέπει τα παιδιά μας ως απλούς αριθμούς σε ένα σύστημα που “εξορθολογίζει” το δημόσιο σχολείο μέσα από τις συγχωνεύσεις και την κατηγοριοποίηση, αντί να το αναβαθμίζει.

Γονείς και μαθητές απαιτούμε:

– Καμία συγχώνευση τμημάτων και σχολείων

– 15 μαθητές ανά τμήμα

– Μαζικούς και μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών για την κάλυψη όλων των κενών”

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω