Αγιασμός με αφορμή την έναρξη του σχολικού έτους 2024-2025, επιτελέστηκε στα γραφεία της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας, από το Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου, κ. Ιερώνυμο και τους κληρικούς, συνοδευόμενος από τον Πρωτοσύγκελο της Ι. Μητρόπολης, π. Ιγνάτιο Μουρτζανό και τον Διάκονο π. Σπυρίδωνα Σάσσαλο.

Ο Σεβασμιότατος, απηύθυνε λόγους πατρικούς προς το προσωπικό της Διεύθυνσης και τους παρόντες εκπροσώπους των εκπαιδευτικών, ενώ αναφέρθηκε ιδιαίτερα στη σπουδαιότητα της ορθής αγωγής των νέων και στη σύνδεσή της Παιδείας με το γνήσιο ήθος, διότι τότε γίνεται ουσιαστική, αλλά και ελκυστική για τα παιδιά. Συνεχάρη δε τους εκπαιδευτικούς, τους ιθύνοντες της Διεύθυνσης και το προσωπικό για διαχείριση του συνόλου των θεμάτων που αφορούν την εκπαίδευσή, ευχόμενος κάθε ευλογία παρά Θεού και φωτισμό.

Η Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας, κ. Αικατερίνη Καραγιώργου, ευχαρίστησε θερμά τον Σεβασμιότατο για το αδιάκοπο ενδιαφέρον του για την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση και για τη συνεργασία σε ένα σύνολο από δράσεις που προάγουν και εμπλουτίζουν το παιδαγωγικό έργο, χωρίς να ελλείπει και η έμπρακτη υποστήριξη σε έκτακτες και χρόνιες ανάγκες. Μεταξύ άλλων ανέφερε: «Με την τελετή του αγιασμού, που μόλις επιτελέστηκε, λάβαμε την ευλογία του Θεού στο ξεκίνημα του νέου σχολικού έτους, ώστε να ανταποκριθούμε στο πολυσχιδές διοικητικό, εκπαιδευτικό και παιδαγωγικό έργο μας και να εκπληρώνουμε αποτελεσματικά τα καθήκοντα που απορρέουν από το λειτούρημά μας. Τα στελέχη της εκπαίδευσης και τα στελέχη της Διοίκησης, υπηρετούν ο κάθε ένας και η κάθε μία από τη θέση τους, έναν κοινό στόχο, που δεν είναι άλλος από την εξασφάλιση σε κάθε μαθητή και σε κάθε μαθήτρια, του αγαθού μιας Παιδείας σύγχρονης και ποιοτικής.

Η τιμητική παρουσία σας, Σεβασμίοτατε, για άλλη μια χρονιά ανάμεσά μας, εκφράζει το αδιάκοπο ενδιαφέρον σας για την εκπαίδευση αυτού του τόπου, αλλά και την ποιμαντική σας μέριμνα, ώστε να υποστηρίζετε με κάθε τρόπο τους θεράποντές της. Η συνεργασία μας, άλλωστε, για την ενίσχυση του εκπαιδευτικού έργου δεν περιορίζεται στη σημερινή ημέρα, αλλά επεκτείνεται σε μια σειρά από κοινές δράσεις, καθ’ όλη τη διάρκεια των σχολικών ετών. Εύχομαι η συνεργασία αυτή να συνεχιστεί, αποφέροντας ευεργετικά για την εκπαίδευση αποτελέσματα…».

Απευθυνόμενη, επίσης, προς το προσωπικό της Διεύθυνσης και τους παριστάμενους εκπαιδευτικούς και μαθητές/τριες, ανέφερε μεταξύ άλλων: «Σε συνεργατικό κλίμα και με διάθεση προσφοράς, ας καταβάλουμε κάθε προσπάθεια ώστε σε κλίμα ενότητας να επιτελούμε τα καθήκοντά μας και να επιτύχουμε στο έργο μας».

Στην τελετή του Αγιασμού, εκτός των Προϊσταμένων των Τμημάτων της Διεύθυνσης και του διοικητικού προσωπικού, παραβρέθηκαν, επίσης, η Αναπληρώτρια Δ/ντρια Π. Ε. Λάρισας, κ. Σίσκου Θωμαΐς, οι Σύμβουλοι Εκπαίδευσης ΠΕ70, Καραθάνος Δ., Μαγγόπουλος Γ., Πιλάτου Β., Σωτηρίου και κ. Χατζηλέλεκας Δ., καθώς και τα τακτικά και αναπληρωματικά μέλη του Π.Υ.Σ.Π.Ε. Λάρισας και του Τοπικού Συμβουλίου Επιλογής Π.Ε. Λάρισας, κ. Χάμου Μ., κ. Μπούρα Σ., κ. Καζαζάκη Χ., Γκουτζέλας Α., και κ. Κωστοπούλου Β..

Την τελετή πλαισίωσαν, επίσης, προσδίδοντας ιδιαίτερα χαρούμενο τόνο, μαθητές και μαθήτριες της ΣΤ΄1 Τάξης του 13ου Δημοτικού Σχολείου, συνοδευόμενοι/ες από τον Υποδιευθυντή της Σχολικής Μονάδας, κ. Ζαχαριάδη Γ., τον εκπαιδευτικό ΠΕ70 της τάξης, Καραμάριο Χ. και την εκπαιδευτικό ΠΕ79.01, κ. Κωστοπούλου Β., με την καθοδήγηση της οποίας ερμήνευσαν με εξαίσιο τρόπο τραγούδια με θέμα το φυσικό περιβάλλον και την συμπερίληψη. Η κ. Καραγιώργου ευχαρίστησε θερμά τον Διευθυντή της σχολικής μονάδας κ. Τσιάμαλο Χ., αλλά και τη μαθητική χορωδία και τους συνοδούς εκπαιδευτικούς, δίδοντας την ευχή σε όλους και όλες να έχουν μια καλή και δημιουργική σχολική χρονιά.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω