Ο Ολυμπιακός πραγματοποίησε σαρωτικό πέρασμα από τη Νίκαια, νικώντας τον Ιωνικό με 98-59 σε αγώνα φιλικού χαρακτήρα.

Μάλιστα, τα έσοδα που συγκεντρώθηκαν από τα εισιτήρια και τις προσφορές των δύο ΚΑΕ, θα δοθούν για την αγορά πυροσβεστικού οχήματος στην Βόρεια Εύβοια, που επλήγη από τις καταστροφικές φωτιές.

Ο πρόεδρος της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Παναγιώτης Αγγελόπουλος, ο οποίος προσέφερε πέντε χιλιάδες ευρώ, εστίασε σε αυτή τη φιλανθρωπική κίνηση:

«Ήταν μια σημαντική πρωτοβουλία το σημερινό φιλικό. Θέλαμε να βοηθήσουμε την Εύβοια με τα έσοδα και τις προσφορές των δύο ομάδων. Πιστεύω πως είναι ωραίο να γίνονται αγώνες και να υπάρχει και ένας σκοπός. Εμείς ενημερωθήκαμε από τον Ιωνικό και την «AHEPA MARITIME CHAPTER ST. NICHOLAS» για αυτή την ιδέα και αμέσως είπαμε το «ναι» χωρίς δεύτερη σκέψη».

Στη συνέχεια ρωτήθηκε για το αν θα υπάρξουν και άλλες τέτοιες ενέργειες, όπως πέρυσι που σχεδόν κάθε Δευτέρα, διεξάγονταν τα «Monday Night Game Against Covid-19»: «Φέτος οι Δευτέρες θα είναι Α1, αλλά πάντα στηρίζουμε φιλανθρωπικές ενέργειες και όποτε το χρειαστεί η Ελλάδα είμαστε παρόντες»

Τέλος, σχολίασε τον φετινό Ολυμπιακό: «Είναι πολύ δυνατή. Θα είναι μεγάλη σεζόν, με πολλά παιχνίδια. Πιστεύω πως θα πάμε καλά. Βλέπω αθλητικότητα, ύψος καλό και καλούς παίκτες».

Πίσω στα της αναμέτρησης, για τους «ερυθρόλευκους» ξεχώρισαν οι «διψήφιοι» Ντόρσεϊ, Λαρεντζάκης, Βενζέκοφ, Πρίντεζης και ΜακΚίσικ, ενώ για τον Ιωνικό ο Τζερμάν είχε 14 πόντους.

Από την αναμέτρηση απουσίασαν οι Κώστας Σλούκας (ίωση) και Κώστας Παπανικολάου (τραυματίας) για τους Πειραιώτες, ενώ από τον Ιωνικό δεν αγωνίστηκαν οι Κίνγκσλεϊ Μόουζες και Λουκάς Μαυροκεφαλίδης. Στο φιλικό κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Μίκη Θεοδωράκη.

Τα δεκάλεπτα: 8-21, 28-46, 47-70, 59-98

Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Γουόκαπ 3 (1), Ντόρσεϊ 12 (2), Λούντζης 6, Λαρεντζάκης 10 (2), Μουόσα, Φαλ 10, Μάρτιν 8, Βεζένκοφ 15 (3), Πρίντεζης 14 (2), Ζαν Σάρλ 8, ΜακΚίσικ 12 (2).

Ιωνικός (Σπανός): Τζερμάν 14(1), Μούρτος 10(2), Λιακόπουλος 1, Αρσενόπουλος, Κολοβέρος 8, Χουγκάζ 6(1), Γκιουζέλης, Μουχαϊμιν, Αθηναίου 6, Γόντικας 11, Οκεκουόγεν 2.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΕΜΠΡΟΣ

Περισσότερα Εδω