Μοιράσου το αρθρο!

Υπόμνημα προς το Τμήμα Τροχαίας Βόλου απέστειλε η Επιτροπή Κραυσίδωνα σχετικά με τα επαναλαμβανόμενα ατυχήματα που συμβαίνουν στις οδούς Ζάχου και Καραμπατζάκη ζητώντας δραστικά μέτρα προστασίας.

Χαρακτηριστικά η ανακοίνωση αναφέρει:

«Όπως και την 01 Ιουνίου 2023 στην συνάντησή μας προφορικά σας ενημερώσαμε, το υπόμνημα που σας καταθέσαμε και μετά το νεότερο τροχαίο διπλής πρόσκρουσης επί της στάθμης του πεζοδρομίου που έλαβε χώρα την 07 Ιουνίου 2023 επί της οδού Καραμπατζάκη πλησίον της οδού Σμύρνης, κάτοικοι και περιπατητές έχουν ιδιαίτερα θορυβηθεί και ανησυχήσει.

Αυτή η διπλή πρόσκρουση του ΙΧ αρχικά επί του αριστερού πεζοδρομίου και της σήμανσης και στη συνέχεια – προφανώς με σφοδρότητα – στο απέναντι πεζοδρόμιο καταστρέφοντας την στήλη του φωτιστικού και κόβοντας τον κορμό μιας ελιάς διαμέτρου περίπου 15 εκατοστών, είναι ένα ακόμη πρωτοφανές γεγονός για δρόμο ήπιας κυκλοφορίας!

Λόγω της κυκλοφοριακής έντασης και φόρτου οι περιπατητές δεν χρησιμοποιούν πλέον το οδόστρωμα. Είναι σαφές ότι το παραπάνω τροχαίο θα μπορούσε να είχε αποβεί μοιραίο για όποιον ή όποια βρίσκονταν στην εμβέλεια της πορείας του συγκεκριμένου αυτοκινήτου, μιας και αυτό βρέθηκε επί των πεζοδρομίων.

Εδώ οφείλουμε μια αναφορά στην μνήμη ενός ανθρώπου που χάθηκε στις 10 Σεπτεμβρίου 2022. Είχε τραυματιστεί σοβαρά στο πόδι σε τροχαίο ατύχημα που είχε γίνει στις 29 Απριλίου 2022 το πρωί, στην οδό Καραμπατζάκη. Ο άνθρωπός αυτός μετά την απίστευτη ταλαιπωρία εξαιτίας του τραυματισμού κατέληξε μετά από έξι μήνες. Είναι το πρώτο θανατηφόρο, πλην των υπόλοιπων τραυματισμών που έχουν συμβεί, και ευχόμαστε η τελευταία απώλεια ανθρώπου και τραυματισμός στην υποτιθέμενη ήπια κυκλοφορία αυτών των δύο οδών.

Μετά τα παραπάνω ζητούμε να συμβάλετε με την συμμετοχή σας στην προστασία του χώρου από την ελεύθερη μηχανοκίνητη κυκλοφορία και την ασφάλεια καθώς και στην εφαρμογή των όσων προβλέπονται για την ήπια κυκλοφορία και συγκεκριμένα:

Α. Την αυστηρή κυκλοφοριακή επιτήρηση των δύο οδών μιας και στην περιοχή κυκλοφορούν άνθρωποι κάθε ηλικίας και δυνατότητας [πολλά παιδιά!] και αποτελεί πόλο έλξης λόγω του φυσικού περιβάλλοντος του χειμάρρου.

Β. Προτάσεις σας προς κάθε αρμόδιο [Τοπική και Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση, Υπουργείο, νομική Αρχή κ.λπ.] για την βελτίωση της οδικής ασφάλειας και της ασφάλειας των περιπατητών στους δύο δρόμους Ζάχου και Καραμπατζάκη, που φέρουν τον χαρακτηρισμό «Ηπια κυκλοφορία». Όπως γνωρίζετε ο όρος έχει συγκεκριμένο περιεχόμενο κατασκευής και χρήσης και εφαρμόζεται σε περιοχές κατοικίας, ιδιαίτερου περιβαλλοντικού και χωροταξικού ενδιαφέροντος όπως στην περίπτωση μας.

Γ. Γνωμοδότηση ή και πραγματογνωμοσύνη σχετικά με την υφιστάμενη κυκλοφοριακή λειτουργία και τις προϋποθέσεις ασφαλούς λειτουργίας των περιοχών Ζάχου και Καραμπατζάκη ως οδοί Ήπιας Κυκλοφορίας».

Περισσότερα Εδω