Τη Μυρτώ Αλικάκη υποδέχτηκε η Δανάη Μπάρκα στην εκπομπή «Πάμε Δανάη» την Τρίτη 18/6.

Η ηθοποιός μεταξύ άλλων, μίλησε για τους γιους της, τη μοναξιά, αλλά και για την παράσταση «Ο κατά φαντασίαν ασθενής» στην οποία πρωταγωνιστεί.

«Ξέρουν ότι η μαμά τους δεν θα είναι μόνη της. Έχουν μια μαμά που είναι κοινωνική και ζωντανή. Είναι άγνωστη έννοια για μένα η μοναξιά. Αυτό που μου λείπει είναι η μοναχικότητα. Πιστεύω ότι με εμπιστεύονται ότι θα βρω την άκρη. Δεν είμαι εκδικητική. Όταν ήταν πιο μικροί οι γιοι μου ήμουν πιο ανοιχτόμυαλη», είπε αρχικά η Μυρτώ Αλικάκη.

Για τις στιγμές στη ζωή της που επιζήτησε την προσοχή, η Μυρτώ Αλικάκη ανέφερε: «Όλοι το έχουμε κάνει αυτό κάποια στιγμή. Το θεωρώ ελάττωμα που δεν το κάνω αρκετά, και είναι από «ψωροπερηφάνια», από αυτάρκεια. Δεν είναι καλό αυτό που κάνω. Γενικά, επειδή αυτό δεν το κάνω και οι άνθρωποι πολύ συχνά «βολεύονται» δίπλα μου, τους «εκπαιδεύω» με λάθος τρόπο. Μου αρέσει να φροντίζω τους ανθρώπους. Το να δέχομαι φροντίδα όμως είναι κάτι εξίσου σημαντικό και πιστεύω έχω βελτιωθεί. Είναι σημαντικό να νιώθεις ικανός».

Κλείνοντας, η Μυρτώ Αλικάκη σημείωσε: «Δεν πονάνε όλα τα πράγματα το ίδιο, κάποια πονάνε υπερβολικά. Τίποτα δεν είναι τόσο απαλό όσο φαίνεται, δεν νιώθω ότι τα πράγματα έχουν έρθει εύκολα. Έχω πονέσει και έχω προσπαθήσει πολύ για να εξομαλυνθούν οι καταστάσεις. Είμαι ένας άνθρωπος που δεν αντέχει καθόλου τον πόλεμο. Ανήκω στις «ειρηνευτικές δυνάμεις». Ηρεμώ τις εντάσεις και στην ζωή μου θέλω ειρήνη.

Νομίζω ότι μπορούν να συνυπάρχουν δύναμη με την ευαισθησία. Μεταξύ μας να επικοινωνούμε, να μην μαζεύουμε πολλά σκουπίδια μέσα μας, να τα πετάμε. Το καλό και το κακό συνυπάρχουν μέσα μας. Δεν με γοητεύουν οι κακοί άνθρωποι, είναι προβλέψιμοι και αδιανόητα βαρετοί και νάρκισσοι».

Περισσότερα Εδω