Οι «πρίγκιπες της δυτικής όχθης» πέτυχαν την πρώτη τους φετινή νίκη στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις με σκορ 85-83 επί των Μπάκεν Μπίαρς στο «Κ.Γ. Ανδρέας Παπανδρέου».

Το Περιστέρι Vitabiotics φιλοξένησε τις «αρκούδες» του Μπάκεν για την 2η αγωνιστική του 7ου ομίλου του «FIBA Europe Cup». Η ομάδα του Σωτήρη Μανωλόπουλου είχε το προβάδισμα καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα και δεν άφησε κανένα περιθώριο στους Δανούς. Κορυφαίος της αναμέτρησης ήταν ο Τεράν Πέτεγουεϊ με 20 πόντους (7/10 σουτ), 3 ριμπάουντ και 3 κλεψίματα. Για την ομάδα του Άντερς Ζόμερ ξεχώρισε ο Τζάρεντ Ογκουνγκμπέμι-Τζάκσον με 22 πόντους και 6 ασίστ. Το καθοριστικό καλάθι πέτυχε ο Ίαν Μίλερ με 2,7″ στο ρολόι.

Το ματς

Το ξεκίνημα για τους Περιστεριώτες ήταν αρκετά διαφορετικό από τις δύο προηγούμενες ευρωπαϊκές αναμετρήσεις. Σκληρή άμυνα (12 πόντοι παθητικό) και αποτελεσματικότητα στην επίθεση (7/12 δίποντα, 2/4 τρίποντα) οδήγησαν σε ένα εντυπωσιακό «double score» στο τέλος της πρώτης περιόδου (24-12). Οι φιλοξενούμενοι βρήκαν «απαντήσεις» στο δεύτερο δεκάλεπτο, κυρίως με τον Ογκουνγκμπέμι-Τζάκσον και βελτίωσαν σημαντικά την εικόνα τους «ανεβάζοντας» παράλληλα τα ποσοστά τους. Το ημίχρονο τελείωσε με το Περιστέρι να έχει χάσει την συγκέντρωσή του στην άμυνα και προβάδισμα να έχει μειωθεί στους πέντε πόντους (40-35).

Η τρίτη περίοδος «κύλισε» με τους γηπεδούχους να ελέγχουν απόλυτα τον ρυθμό και στις δύο μεριές του παρκέ. Η άμυνα «επανήλθε» στα στάνταρτς του πρώτου δεκαλέπτου και η διαφορά επίσης επανήλθε, σε διψήφια νούμερα (59-49). Στο τελευταίο κομμάτι του ματς οι Μπίαρς – προεξάρχοντος του Ντιούφ – επιχείρησαν την ανατροπή. Παρόλα αυτά, οι παίκτες του Μανωλόπουλου πάτησαν το πόδι στο «γκάζι» τη στιγμή που έπρεπε και, με ένα προσωπικό σερί του Δημήτρη Κατσίβελη τρία λεπτά πριν το φινάλε «ξέφυγαν» στο σκορ. Οι παίκτες του Ζόμερ ένα ντεμαράζ πόντων στα τελευταία δευτερόλεπτα πλησίασαν, αλλά δεν κατάφεραν να πάρουν κάτι περισσότερο από το ματς. Τελικό σκορ 85-83.

Τα δεκάλεπτα: 24-12, 40-35, 59-49, 85-83.

Επιμέλεια κειμένου: Βασίλης Αγριτάκης

Περισσότερα Εδω