Δεκαπέντε παιδικές χαρές, στο κέντρο, τις συνοικίες αλλά και τους οικισμούς της Λάρισας, περιλαμβάνονται στον προγραμματισμό της Δημοτικής Αρχής για το επόμενο διάστημα.

Ήδη, έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί οι εργασίες στο συγκρότημα παιδικών χαρών στην οδό Αιόλου (πρώην Ορφανοτροφείο), όπου σήμερα πραγματοποιούνται εργασίες δενδροφύτευσης.

Άμεσα ξεκινούν οι εργασίες για την ανακατασκευή και κατασκευή άλλων 14 παιδικών χαρών σε συνοικίες και οικισμούς του Δήμου Λαρισαίων: Νέα Πολιτεία, Νεάπολη, Λειβαδάκι, Νέα Σμύρνη, Γιάννουλη, Δασοχώρι (Φαλάνη), Ραχούλα, Αμυγδαλέα, Ελευθεραί, Λουτρό, Κουτσόχερο, αλλά και στον Ιπποκράτη, μεταξύ άλλων περιοχών.

Να σημειωθεί ότι στον σχεδιασμό της Δημοτικής Αρχής περιλαμβάνεται και η δημιουργία/ανακατασκευή και περίπου άλλων δέκα παιδικών χαρών, στην ευρύτερη περιοχή της Λάρισας, σε επόμενη φάση.

Ο Δήμαρχος Λαρισαίων κ. Θανάσης Μάμακος από το συγκρότημα παιδικών χαρών στην οδό Αιόλου που έχει ολοκληρωθεί και σήμερα πραγματοποιείται στην περιοχή δεντροφύτευση, έχοντας στο πλευρό του τον αντιδήμαρχο κ. Χρήστο Τερζούδη, τόνισε:

«Βρισκόμαστε σήμερα εδώ, στην περιοχή της οδού Αιόλου, όπου μπαίνουν τα θεμέλια του οράματός μας για την Λάρισα που θέλουμε. Μια Λάρισα φιλική στην οικογένεια, τα παιδιά, τους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας. Μια πόλη με γειτονιές και συνοικίες περιποιημένες, νοικοκυρεμένες, γειτονιές και συνοικίες γεμάτες σημεία αναφοράς, συναντήσεων και δραστηριοτήτων -μα πάνω απ’ όλα με περισσότερο πράσινο.

Σε τούτη τη γειτονιά που βρισκόμαστε σήμερα, ολοκληρώνονται τα έργα για μια παιδική χαρά «πρότυπο», που θα αποτελέσει τον οδηγό για επιπλέον 14 παιδικές χαρές, που δημιουργούνται άμεσα, σε διαφορετικά σημεία της πόλης.

Πολύ σύντομα, θα είμαστε σε θέση να παραδώσουμε τον χώρο στους κατοίκους της περιοχής. Για να χαίρονται, να αναπτύσσουν την κοινωνικότητά τους, να απολαμβάνουν ελεύθερο χώρο -το μεγαλύτερο αγαθό, που έχουμε στερηθεί τόσο πολύ τα προηγούμενα χρόνια.

Σήμερα, όμως, δίνουμε και μια μεγάλη «ανάσα» στην πόλη μας, με περισσότερο πράσινο. Ξεκινάμε από τούτη την παιδική χαρά, με τη φύτευση συνολικά 55 δέντρων -και έπεται συνέχεια.

Στον προγραμματισμό μας, για τη χειμερινή περίοδο ‘24-’25, προβλέπεται η φύτευση περίπου 1.500 δέντρων: στην Ηρώων Πολυτεχνείου, στην Ιωαννίνων, στην κοίτη του Πηνειού και σε πολλά άλλα σημεία της πόλης μας.

Ευθύνη δική μας και ευθύνη κάθε δημόσιας αρχής είναι να εφαρμόζει πολιτικές και να υλοποιεί έργα, που υπερασπίζονται, πάνω απ’ όλα τον δημόσιο χώρο. Και αυτό είναι υπόθεση όλων μας -όχι μόνον της δημοτικής αρχής.

Οι δράσεις που σχεδιάζουμε και υλοποιούμε πιστεύω ότι μπορούν πραγματικά να προωθήσουν με θετικό τρόπο, μια αλλαγή νοοτροπίας, μια αλλαγή στάσης στον τρόπο ζωής μας, που μαθηματικά θα οδηγήσει σε μια καλύτερη και αξιοβίωτη πόλη.

Με τις παρεμβάσεις μας στην καθαριότητα, την ανακύκλωση, το κυκλοφοριακό, το πράσινο, τη βιώσιμη κινητικότητα αναβαθμίζουμε αισθητικά, αλλά και ουσιαστικά, την ποιότητα ζωής, σε κάθε γειτονιά, σε κάθε συνοικία. Με έργα».

Κατασκευή νέων και αναβάθμιση υφιστάμενων παιδικών χαρών του Δήμου Λαρισαίων:

  1. Ορφανοτροφείο (Αιόλου): συγκρότημα 4 παιδικών χαρών (νέα)
  2. Πλατείας Ευάγγελου Αβέρωφ Τοσίτσα – Νέα Πολιτεία (υφιστάμενη)
  3. Πλατείας Δημ.Τσάτσου Νεάπολη (υφ.)
  4. Πλατείας Ειρήνης – Λειβαδάκι (υφ.)
  5. Κοινότητα Γιάννουλης, (υφ.)
  6. Επί των οδών Πλάτωνος & 28ης Οκτωβρίου – Οικισμού Δασοχωρίου Κοινότητας Φαλάνης (υφ.)
  7. Επί των οδών Χατζηχρήστου, Φ.Πολίτη και Ντ.Ηλιόπουλου – Νέα Πολιτεία (νέα)
  8. Επί των οδών Κουρητών και Αττικής – Νέα Σμύρνη (νέα)
  9. Κοινότητα Ραχούλας (νέα)
  10. Πλατεία Κοινότητας Αμυγδαλέας (υφ.)
  11. Συνοικισμός Αμυγδαλέας (υφ.)
  12. Κοινότητα Λουτρού (υφ.)
  13. Κοινότητα Ελευθερών (υφ.)
  14. Κοινότητα Κουτσόχερου (υφ.)
  15. Στην πλατεία στη συμβολή οδών Γληνού & Δωροθέου (συνοικία Ιπποκράτη) (υφ.)

Σε ότι αφορά τις δεντροφυτεύεις, τα σημεία που θα γίνουν είναι τα εξής:

  1. Αντικαταστάσεις ξερών δένδρων στο πάρχο Χατζηχαλάρ (190 δένδρα).
  2. Πάρκο αιμοδοτών Χατζηχαλάρ (φυτεύτηκαν 10 δένδρα και θα φυτευτούν άλλα 30)
  3. Νέος χώρος πρασίνου επί της Θεοφράστου (125 δένδρα)
  4. Φύτευση των κενών δενδροδόχων στην Ιωαννίνων (περίπου 200 δένδρα).
  5. Ορφανοτροφείο στην Αιόλου (55 δένδρα).
  6. Ηρώων Πολυτεχνείου (250 δένδρα).
  7. Οδός Μανωλάκη (12 δένδρα).
  8. Οδός Ανθ. Γαζή (30 δένδρα).
  9. Πηνειός ποταμός (500 δένδρα).

Επιπλέον σε όλους τους υφιστάμενους χώρους πρασίνου (πλατείες κ.α.) θα γίνουν αντικαταστάσεις ξερών δένδρων (περίπου 100).

Ωστόσο, την ίδια ώρα γίνεται και ασφαλτόστρωση επί της οδού Αιόλου.

ΦΩΤΟ/ΒΙΝΤΕΟ: Κώστας Τσιάρας

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω