Υπογράφηκε το μεσημέρι της Δευτέρας στο νέο διοικητήριο της Περιφέρειας Θεσσαλίας η σύμβαση για τη νέα πτέρυγα του «Κουτλιμπάνειου και Τριανταφύλλειου» Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας.

Για ένα «έργο εμβληματικό» έκανε λόγο ο περιφερειάρχης κ. Δημήτρης Κουρέτας, υπενθυμίζοντας πως ο προϋπολογισμός του ανέρχεται στα 11,3 εκατομμύρια ευρώ και η κατασκευή του θα διαρκέσει περίπου 40 μήνες. Όπως δήλωσε «θα δώσει μια άλλη πνοή στη δημόσια υγεία, την οποία στηρίζουμε με πάθος ως περιφερειακή αρχή».

«Ένα έργο χρόνων γίνεται πράξη σήμερα» τόνισε ο διοικητής του νοσοκομείου κ. Γρηγόριος Βλαχάκης, δίνοντας εν συνεχεία μια εικόνα για τη καινούρια πτέρυγα. «Θα φιλοξενεί όλες τις χειρουργικές κλινικές σε ένα πενταόροφο κτίριο με δύο υπόγεια, το οποίο θα συνδεθεί με τα εξωτερικά ιατρεία, θα υπάρχει χώρος για τους νεφροπαθείς στο πίσω μέρος, νέο φαρμακείο. Ένα σύγχρονο νοσοκομείο αντάξιο των υπηρεσιών που παρέχουμε» εξήγησε, ενώ από πλευράς της η εταιρεία που ανέλαβε την εργολαβία δεσμεύτηκε για την παραχώρηση ενός έργου «έντεχνου, ολοκληρωμένου, λειτουργικού και αυτοπροστατευόμενου».

Δείτε βίντεο:

Δείτε φωτογραφίες:

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω