Στη Νέα Ζηλανδία, σε μία παραδοσικάη τελετή στέφθηκε η νέα βασίλισσα των αυτοχθόνων Μαορί, που επέλεξαν οι 12 πρεσβύτεροι από διάφορες φυλές.

Πρόκειται για την 27χρονη κόρη του βασιλιά Τουχάιτια, ο οποίος πέθανε σε ηλικία 69 ετών έπειτα από χειρουργική επέμβαση στην καρδιά. Η νέα μονάρχης έχει μεταπτυχιακό στις πολιτιστικές σπουδές Μαορί και είναι υπέρμαχος της προάσπισης των δικαιωμάτων. Η δεύτερη νεότερη μονάρχης θα έχει κυρίως εθιμοτυπικά καθήκοντα, καθώς δεν αναγνωρίζεται επισήμως από την κυβέρνηση της  Νέας Ζηλανδίας. 

Η νέα βασίλισσα χρίστηκε με ιερά έλαια και ευλογήθηκε με τη Βίβλο, τελετουργικό που χρησιμοποιήθηκε και στη στέψη του πρώτου βασιλιά των Μαορί το 1858.

Η 27χρονη διάδοχος με στεφάνι από φτέρες και φύλλα kawakawa, οδηγήθηκε στο θρόνο από τη τιμητική φρουρά και τη τοπική φυλή Νγκάττι Μεχάνγκα, διασχίζοντας τον ποταμό Γουαϊκάτο.

Δείτε ακόμα στο Ένθετο Κόσμος του ΕΡΤNEWS

 ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ ΕΙΣΟΔΟΥ ΣΤΗ ΦΟΝΤΑΝΑ ΝΤΙ ΤΡΕΒΙ

O δήμος της Ρώμης σχεδιάζει την επιβολή πληρωμής εισιτηρίου για τους ξένους τουρίστες που θέλουν να έχουν πρόσβαση σ’ ένα από τα πιο δημοφιλή μνημεία παγκοσμίως: την εμβληματική πλατεία με το περίφημο σιντριβάνι Φοντάνα ντι Τρέβι.

ΡΩΣΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΙΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Παρέμβαση της Ρωσίας στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου καταγγέλλουν οι Ηνωμένες Πολιτείες. Ο υπουργός Δικαιοσύνης ανακοίνωσε διώξεις εναντίον δύο στελεχών του ρωσικού ειδησεογραφικού δικτύου RT, με την κατηγορία ότι στρατολογούν κρυφά influencer για να επηρεάσουν την αμερικανική κοινή γνώμη.  

ΠΥΡΙΝΑ ΜΕΤΩΠΑ ΣΕ ΒΡΑΖΙΛΙΑ, ΙΣΗΜΕΡΙΝΟ ΚΑΙ ΗΠΑ

Εκτός ελέγχου πύρινα μέτωπα σε Βραζιλία, Ισημερινό και Ηνωμένες Πολιτείες ενισχυμένα από την ξηρασία και τον καύσωνα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

Περισσότερα Εδω