Με τη σύζυγό του και μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου του Μουσείου Στέλλα Κίτα, την αγαπημένη του φίλη Σταυρούλα Τσιτούρα και την πάντα δραστήρια Διευθύντρια του Λαογραφικού Ιστορικού Μουσείου Φανή Καλοκαιρινού, ο υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Λάρισας με τη “Λάρισα που μας αξίζει” Θωμάς Ρετσιάνης, βρέθηκε σήμερα στο χώρου του Μουσείου συμμετέχοντας στο βιωματικό εργαστήριο κατασκευής περιλαίμιων κοσμημάτων με φυλακτικό και αποτροπαϊκό χαρακτήρα, όπως ακριβώς γινόταν στην παράδοση.

Με υλικά που διέθεσε το Μουσείο όπως υφάσματα, χάντρες, φλουριά, σύμβολα φυλακτικά και με παραδοσιακές και σύγχρονες τεχνικές, δημιουργήθηκαν ιδιαίτερα όμορφα φυλακτά.

“Η πόλη είναι ο γεωγραφικός χώρος στον οποίο συναντώνται τροχιές του ιστορικού χρόνου και οι άνθρωποι του χθες, του σήμερα και του αύριο δίνουν ζωή στον χρόνο και την πόλη. Και τους ενώνει η μνήμη και η παράδοση, στοιχεία που αγκαλιάζει, αναδεικνύει και ενισχύει το Λαογραφικό Ιστορικό Μουσείο Λάρισας” σημειώνει ο κ. Ρετσιάνης.

Σημειώνεται ότι το ποσό που συγκεντρώθηκε από τους συμμετέχοντες σε αυτήν την συμβολική δράση θα διατεθεί για την αγορά ειδών που θα χρησιμοποιηθούν για την κάλυψη των αναγκών των πλημμυροπαθών .

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω