Μία αποκλειστική συνέντευξη στο «Πάμε Δανάη» και στον Άρη Καβατζίκη έδωσε η Λυδία Κονιόρδου. Η ηθοποιός μίλησε για την παιδική της ηλικία, τη μητέρα της αλλά και την πατρική απουσία.
Όπως είπε, η απουσία της πατρικής φιγούρας την επηρέασε πολύ, κάτι που άρχισε όμως να καταλαβαίνει μεγαλώνοντας. «Από μικρή έμαθα τα μυστικά της φύσης από τη μητέρα και την αδελφή μου. Μεγάλωσα σε ένα μέρος με χωράφια και περιβόλια παίζοντας του πειρατές. Είναι σαφές πως ένα παιδί που δεν έχει την πατρική φιγούρα του πατέρα του δίπλα του, και ειδικά ένα κορίτσι, του λείπει. Μεγαλώνοντας άρχισα να καταλαβαίνω τα ‘σημάδια’ που μου είχε αφήσει αυτή η έλλειψη. Αντιμετώπισα τα ‘σημάδια’ της πατρικής έλλειψης μόνη μου, χωρίς κάποιο ειδικό.
Το θέατρο με βοήθησε πολύ να επουλώσω αυτά τα τραύματα. Έτσι, έφτασα στο σημείο να τους ‘συγχωρήσω’. Τα παιδιά ρίχνουν το φταίξιμο στους γονείς. Εγώ αποφάσισα νωρίς στη ζωή μου να μην νιώθω θύμα και να δώσω άφεση στους γονείς μου. Και εγώ μπορεί να κάνω λάθη αύριο. Αποδεσμεύτηκα από τη θυματοποίηση του εαυτού μου και πήρα τη ζωή στα χέρια μου».
Η Λυδία Κονιόρδου μίλησε και για τα παιδιά, επισημαίνοντας πως η ζωή δεν της έφερε μία μεγάλη οικογένεια. «Ήθελα πάντα να έχω πολλά παιδιά απλώς δεν ήρθε. Πέρασα όλες τις πιθανές ‘λύσεις’, σκέφτηκα ότι η μητρότητα και η προσφορά απέναντι σε ‘ένα πλάσμα δεν έρχεται μόνο όταν είναι δικό σου. Σκέφτηκα την υιοθεσία αλλά ήταν πολύ δύσκολα τα πράγματα εκείνη την εποχή. Δεν ήθελα να μπω σε διαδρόμους παρανομίας κάνοντας δυστυχισμένους άλλους ανθρώπους για να ικανοποιήσω το μητρικό μου φίλτρο» είπε.
Η Λυδία Κονιόρδου, στη συνέχεια, αναφέρθηκε στην ταινία «Μαρία» που αφορά στη ζωή της Μαρίας Κάλλας, μιλώντας για τον ρόλο της. «Υποδύομαι τη μητέρα της Κάλλας στην ταινία. Είναι ένας μικρός ρόλος αλλά πολύ χαρισματικός. Η μητέρα της Κάλλας επηρέασε πολύ τη ζωή της και θετικά , γιατί την έσπρωξε στο τραγούδι και αρνητικά γιατί υπήρχαν τριβές και εντάσεις. Η προσωπικότητα της Κάλλας δεν επισκιάζεται από όσα συνέβησαν σε εποχή κατοχής. Στην κατοχή υπήρχαν άνθρωποι που για να επιβιώσουν ψυχαγωγούσαν τους Γερμανούς. Έχω ακούσει από τη μητέρα μου ότι οι άνθρωποι στην κατοχή πέθαιναν στον δρόμο και κανείς δεν μπορούσε να τους βοηθήσει. Αυτά μας τα έλεγε και ο Κάρολος Κουν».
Όσο για την Αντζελίνα Τζολί, η γνωστή ηθοποιός είπε: «Η Τζολί είναι επαγγελματίας κα μία πολύ όμορφη γυναίκα. Ένα βράδυ μας κάλεσε για ποτό και είχαμε την ευκαιρία να κάνουμε μία κουβέντα. Με εντυπωσίασε το πόσο ισχυρή προσωπικότητα έχει παρότι φαίνεται εύθραυστη».