Την Παρασκευή το βράδυ 4 Οκτωβρίου, στο κέντρο της Λάρισας, έγιναν τα εγκαίνια του νέου ιατρείου πρόληψης και αντιμετώπισης του καρκίνου του μαστού «Thessaly Breast Care – Προηγμένη Χειρουργική Μαστού» , του Ογκοπλαστικού χειρουργού μαστού – Μαστολόγου Δρ. Γεωργίου Μπούτσικου, ο οποίος, αφού για περίπου μια δεκαετία διετέλεσε διευθυντής σε μεγάλα κέντρα μαστού του Λονδίνου όπως το, αποφάσισε να επιστρέψει στον τόπο καταγωγής του, τη Λάρισα.

Σε μία λαμπερή βραδιά, όπου κυριάρχησαν το «λευκό και το ροζ», τα επίσημα χρώματα που χαρακτηρίζουν κάθε Οκτώβρη ως το μήνα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του μαστού, πολλοί Λαρισαίοι αλλά και επισκέπτες από διαφορετικά σημεία της χώρας, βρέθηκαν στην εκδήλωση. Ο Ογκοπλαστικός Χειρουργός μαστού – Μαστολόγος Δρ. Γεώργιος Μπούτσικος, αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, στη σημασία της πρόληψης έναντι της ασθένειας, και ευχαρίστησε τον κόσμο που τον τίμησε με την παρουσία του, λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Είναι μία βραδιά γεμάτη συγκίνηση για μένα, αλλά και μία ξεχωριστή βραδιά για την πόλη μας τη Λάρισα αλλά και την ευρύτερη περιοχή της κεντρικής Ελλάδος. Αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω μέσα από τα βάθη της καρδιάς μου, τους πολίτες της Λάρισας αλλά και τους επισκέπτες από άλλες περιοχές, που με τίμησαν με την παρουσία τους σήμερα. Με γνώμονα το σεβασμό στην ασθενή, θελήσαμε να εκφράσουμε την αισθητική μας άποψη και με ξεχωριστό μεράκι, να δημιουργήσουμε ένα μοντέρνο και σύγχρονο ιατρικά χώρο, που θα αποπνέει ηρεμία και θα δημιουργεί εμπιστοσύνη σε κάθε γυναίκα που τον επισκέπτεται. Εύχομαι να τα καταφέραμε, προκειμένου να κάνουμε τις γυναίκες να αισθανθούν ακόμη πιο όμορφα, κατά την τακτική ή έκτακτη επίσκεψή τους στο ιατρείο μας. Ο Οκτώβριος έχει καθιερωθεί διεθνώς, ως μήνας ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του μαστού, αλλά θέλω να σταθώ στο γεγονός ότι η πρόληψη, η σωστή εξέταση και η έγκαιρη διάγνωση δεν κοιτούν μήνες. Γι αυτό είναι αδήριτη ανάγκη να γίνονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα οι απαραίτητες προληπτικές εξετάσεις από κάθε γυναίκα, πάνω στη βάση της έγκαιρης διάγνωσης και της ιδέας που ακριβώς πρεσβεύει ο μήνας Οκτώβριος. Συνεπώς, αν μπορούσα να δώσω μία ταπεινή συμβουλή σε κάθε γυναίκα, αυτή περιορίζεται αποκλειστικά σε μία φράση: ‘’Ο καρκίνος του μαστού είναι πλέον ιάσιμος, και αυτό βασίζεται αποκλειστικά στην πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση!’’

Δείτε φωτογραφίες:

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω