Όταν το 2000 η Περιφέρεια Θεσσαλίας σε συνεργασία με την Δήμο Αγιάς προχώρησαν στην κατασκευή ενός αρδευτικού ταμιευτήρα στη θέση «Ισιώματα» 3,5 χλμ. από το χωριό της Σκήτης, κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί τη συνέχεια…

Αρχικά, χρησιμοποιήθηκε το ρέμα της «Τούφας» το οποίο συναντάται με το ρέμα «Τσιατάλι» το οποίο από τα ορεινά σημεία της πλαγιάς περνούσε από το φυσικό πλάτωμα που υπήρχε στα Ισιώματα και έφευγε προς ρέμα της Μπουρμπουλίθρας και εν συνεχεία στη θάλασσα του Αγιοκάμπου. Με ένα φράγμα ελέγχθηκε η ροή των υδάτων για να δημιουργηθεί ο αρδευτικός ταμιευτήρας 150 περίπου στρεμμάτων ώστε να εξυπηρετηθούν οι ανάγκες για πότισμα 320 στρεμμάτων με περιβόλια από καστανιές και ελιές που υπάρχουν στη γύρω περιοχή.

Μέσα στο πλάτωμα υπήρχαν πλατάνια τα οποία καλύφθηκαν με το νερό του ταμιευτήρα και πριν από μια πενταετία περίπου ξεράθηκαν και έμεινα μόνο οι κορμοί να ξεπροβάλουν μέσα από το νερό της λίμνης δημιουργώντας από μοναδικό και απίστευτου κάλλους φυσικό τοπίο. Κάποιοι κορμοί θυμίζουν ανθρώπινες φιγούρες και αυτή η συστάδα νεκρής δύσης μοιάζει με ένα έργο τέχνης, ενώ το πρωί με την ανατολή του ηλίου εμφανίζονται απίστευτες αντανακλάσεις με το νερό και σκιάσεις.

Η φυσική ομορφιά του τοπίου άρχισε να αποτελεί πόλο έλξης επισκεπτών, που το τελευταίο διάστημα αυξάνονται διαρκώς, και η παντελώς άγνωστη μέχρι πρόσφατα Λίμνη της Σκήτης σιγά σιγά αποκτά τη φήμη που της αξίζει. Φωτογραφίες επισκεπτών ανεβαίνουν όλο και πιο συχνά στα social media…

Αυτό που κάνει ακόμη πιο ξεχωριστή τη Λίμνη της Σκήτης είναι ότι αποτελεί πλέον, μετά την εκβάθυνση της που πραγματοποιήθηκε πέρυσι δημιουργώντας βάθος το οποίο ξεκινά από τα δύο μέτρα και φτάνει τα επτά, ένα ιδανικό περιβάλλον για να κάνεις κανείς σαπ και αρκετοί είναι οι Λαρισαίοι που επιλέγουν να απολαύσουν τη βόλτα τους πάνω στις σανίδες του σαπ τριγυρνώντας ανάμεσα στους κορμούς των δέντρων που είναι συγκεντρωμένοι στη μία άκρη της λίμνης ή προχωρώντας προς το εσωτερικό της και την άλλη άκρη της.

Μέχρι σήμερα έχει ήδη πραγματοποιηθεί μια συναυλία σε ένα ξέφωτο με θέα τη Λίμνη και η δημοτική αρχή επιδιώκει στο μέλλον να αξιοποιήσει το σημείο τουριστικά και πολιτιστικά.

*Ευχαριστώ ιδιαιτέρως τον Πρόεδρο της Κοινότητας Σκήτης, Αγιοκάμπου, Πολυδενδρίου κ. Κώστα Ζιμπή για την φιλοξενία του και την ξενάγηση που μου έκανε και τη Σούλα Δαρούση που μας συνόδεψε, καθώς και για φωτογραφικό υλικό που παραχώρησε στο onlarissa.gr.

Ρεπορτάζ: Εύη Μποτσαροπούλου

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Περισσότερα Εδω

Περισσότερα Εδω