Νίκη με ρεκόρ και προσωρινή πρωτιά για τη «βασίλισσα», καθώς επικράτησε της Σαχτάρ Ντόνετσκ με 2-1 στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου». Ισόπαλες αναδείχθηκαν στο «Σαν Σίρο» Μίλαν και Πόρτο (1-1), με τις πιθανότητες των Ιταλών για πρόκριση να μειώνονται ακόμη περισσότερο.

Πριν από 12 χρόνια, την ίδια ακριβώς ημερομηνία (03/11/2009) ο Καρίμ Μπενζεμά είχε πετύχει το «παρθενικό» του γκολ με την φανέλα της Ρεάλ στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

 

Απόψε ο Γάλλος στράικερ σκόραρε δύο φορές εναντίον των Ουκρανών, με το πρώτο του τέρμα να μένει στην Ιστορία καθώς ήταν το νούμερο 1.000 για τους «μερένχες» στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Σε ηλικία 33 ετών και 319 ημερών, ο Μπενζεμά έγινε ο γηραιότερος παίκτης του συλλόγου που σκοράρει περισσότερες από μία φορά σε αγώνα της συγκεκριμένης διοργάνωσης μετά τον αείμνηστο, Φέρεντς Πούσκας, ο οποίος ήταν 38 ετών όταν είχε βρει δίχτυα τον Σεπτέμβριο του 1965.

Παράλληλα, ο αρχηγός των Μαδριλένων έφτασε τα 63 τέρματα στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση, πλησιάζοντας τον Ραούλ που έχει 66 και βρίσκεται στην 2η θέση του πίνακα των κορυφαίων σκόρερ του συλλόγου, πίσω από τον Κριστιάνο Ρονάλντο που μετρά 105.

Μετά την ήττα αυτή η Σαχτάρ έχασε και μαθηματικά κάθε ελπίδα πρόκρισης στην επόμενη φάση της διοργάνωσης, ενώ απομένουν δύο αγωνιστικές για την ολοκλήρωση της φάσης των ομίλων.

Ρεάλ Μαδρίτης: Κουρτουά, Καρβαχάλ, Μιλιτάο, Αλάμπα, Μεντί, Κρόος, Καζεμίρο, Μόντριτς, Βάσκες, Μπενζεμά, Βινίσιους.

Σαχτάρ Ντόνετσκ: Τρούμπιν, Ντοντό, Μάρλον, Ματβιγένκο, Ισμαΐλι, Τετέ, Μαϊκόν, Στεπανένκο, Πάτρικ, Μούντρικ, Φερνάντο.

Νίκη ακόμη… αγνοείται για τη Μίλαν, 1-1 με την Πόρτο στο «Σαν Σίρο»

Ούτε σήμερα μπόρεσε η Μίλαν να «σπάσει το ρόδι» και να πάρει το πρώτο της «τρίποντο» στο εφετινό Τσάμπιονς Λιγκ.

 

Παραχώρησε ισοπαλία στην Πόρτο (1-1), παίρνοντας τον πρώτο της βαθμό στο τουρνουά έπειτα από τρεις σερί ήττες.

Με το βαθμό οι «δράκοι» παρέμειναν στην 2η θέση του δευτέρου ομίλου με 5 βαθμούς, πίσω από την πρωτοπόρο Λίβερπουλ (9 βαθμοί).

Μίλαν: Ταταρουσάνου, Καλάμπρια, Τομόρι, Ρομανιόλι, Ερνάντες, Τονάλι, Μπενασέρ, Σαλεμέικερς, Ντίας, Λεάο, Ζιρού.

Πόρτο: Κόστα, Μάριο, Πέπε, Μπεμπά, Σανουσί, Οτάβιο, Ουρίμπε, Ολιβέιρα, Ντίας, Ταρεμί, Εβανίλσον.

Περισσότερα Εδω