Άμεση αποζημίωση και των καστανοπαραγωγών των Δήμων Αγιάς και Τεμπών για τη ζημιά απο τον Daniel ζητά σε δήλωσή του ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Θεσσαλίας, κ. Τάσος Τσιαπλές με ανακοίνωσή του

Ειδικότερα, σε αυτή επισημαίνονται τα εξής:

«Η Λαική Συσπείρωση Θεσσαλίας, καταγγέλει την κυβέρνηση, για τον απαράδεκτο αποκλεισμό των καστανοπαραγωγών των Δήμων Αγιάς και Τεμπών απο τις αποζημιώσεις για την μεγάλη απώλεια που είχαν στην παραγωγή κάστανου, από τον Daniel, που σε συνδυασμό με την τεράστια αύξηση των καλλεργητικών εξόδων και την μειωμένη παραγωγή και λόγω των ασθενειών της σφήκας και της φαιάς σήψης που εμφανίστηκαν στην περιοχή, τους οδηγεί σε οικονομικό αδιέξοδο και πολλούς στην καταστροφή.

Αξιώνει:

Το σταμάτημα του απαράδεκτου διαχωρισμού σε βάρος τους και την άμεση αποζημίωση και των καστανοπαραγωγών των Δήμων Αγιάς και Τεμπών για τη ζημιά απο τον Daniel, όπως σωστά έγινε με τους αντίστοιχους παραγωγούς του Πηλίου.

Τη λήψη ουσιαστικών μέτρων μείωσης του κόστους παραγωγής, με αφορολόγητο πετρέλαιο, πλαφόν στην τιμή του αγροτικού ρεύματος στα 7 λεπτά/Kwh και κατάργηση του Χρηματιστηρίου Ενέργειας, επιδότηση και κατάργηση του ΦΠΑ στα αγροτικά μέσα και εφόδια.

Ενα σύγχρονο αποκλειστικά δημόσιο ΕΛΓΑ, που θα ασφαλίζει και θα αποζημιώνει 100% για κάθε ζημιά στην παραγωγή, στο φυτικό και ζωικό κεφάλαιο, με μείωση των ασφαλίστρων των αγροτών.

Να γίνουν όλα τα αναγκαία έργα άρδευσης δίχως ΣΔΙΤ και εμπορευματοποίηση, όπως όλα τα αναγκαία έργα αντιπλημμυρικής, αντιπυρικής και αντισεισμικής θωράκισης».

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω