Σε ανακοίνωση της Δημοκρατικής Πανεπιστημονικής Κίνησης Μηχανικών, για την ειδική συνεδρίαση εκλογής νομαρχιακών επιτροπών της αντιπροσωπείας Κεντρικής και Δυτικής Θεσσαλίας του ΤΕΕ, επισημαίνονται τα εξής:

«Στο ίδιο έργο θεατές. Σε άλλη μια συνεδρίαση παρωδία του ανώτατου κατά τα άλλα σύμφωνα με τις κυβερνητικές παρατάξεις, οργάνου των Μηχανικών για την Κεντρική και Δυτική Θεσσαλία, και σε αυτή τη θητεία του οργάνου και των αντίστοιχων Νομαρχιακών επιτροπών, τα εκλογομαγειρέματα και τα «κομπρεμί» είχαν την τιμητική τους.

Παρά το γεγονός ότι ως παράταξη εκφράσαμε την πάγια θέση μας για αντιπροσωπευτικά- αναλογικά προεδρεία με βάση την εκλογική δύναμη των παρατάξεων, όπως αυτή εκφράστηκε από τις εκλογές του περασμένου Μαΐου (θέση η οποία με δυσκολία εκφράστηκε αφού η πλειοψηφία του προεδρείου, που πρόσκειται στη ΔΚΜ, παράταξη της ΝΔ, αρνιόταν να μας δώσει το λόγο, επικαλούμενη τον ειδικό χαρακτήρα της συνεδρίασης), αυτή όχι μόνο δεν έγινε αποδεκτή, αλλά το παρασκήνιο πριν από τη συνεδρίαση ήταν έντονο και πολύ πίσω από τις, χαμηλές η αλήθεια είναι, απαιτήσεις των συναδέλφων μηχανικών. Έτσι οι παρατάξεις του ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ- Νέας Αριστεράς (που κατά τα άλλα διασπάστηκαν, για να ξανά σμίξουν σε επιμελητήρια και σωματεία, παρουσιάζοντάς το ως ενωτικό) σε πλήρη σύμπλευση και σε κοινά ψηφοδέλτια, φρόντισαν να πετάξουν έξω από το προεδρείο, για άλλη μια θητεία την παράταξή μας, η οποία παρά το γεγονός ότι είναι η τρίτη δύναμη τόσο σε επίπεδο Κεντρικής και Δυτικής Θεσσαλίας όσο και σε επίπεδο Νομαρχιακών επιτροπών, δεν εξέλεξε εκπρόσωπο, ενώ αντίστοιχα η παράταξη των ΣΥΡΙΖΑ- Νέα Αριστερά, ως τεταρτοπέμπτη δύναμη εκπροσωπείται κανονικά, αξιοποιώντας τους περισσευούμενους της παράταξης του ΠΑΣΟΚ, τουλάχιστον στην Καρδίτσα, διότι στα Τρίκαλα ούτε για αυτό δεν ήταν ικανοί στο «ξεπούλημά» τους, μη καταφέρνοντας να εκλέξουν εκπρόσωπο παρά τα κοινά τους ψηφοδέλτιο. Προφανώς και δεν μας προξενεί καμία εντύπωση καθώς οι δυνάμεις αυτές την ίδια τακτική ακολουθούσαν ανέκαθεν τόσο στο κίνημα όσο και στην ίδια την κοινωνία, καθρέφτης της οποίας είναι και το ΤΕΕ, υλοποιώντας τις ίδιες αντιλαϊκές πολιτικές, είτε από θέση εξουσίας, είτε δήθεν αντιπολίτευσης. Φαίνεται πως οι δυνάμεις του ΠΑΣΟΚ, που δεν έχουν αφήσει στασίδι για στασίδι το τελευταίο διάστημα στα αστικά ΜΜΕ κάνοντας λόγο για το μεγαλείο της «δημοκρατικής» εσωκομματικής τους διαδικασίας, στην εδώ περίπτωση δεν λαμβάνουν υπόψη τους την ετυμηγορία των συναδέλφων. Σε ότι αφορά τις αντίστοιχες του ΣΥΡΙΖΑ, ουδέν σχόλιο. Γελάει ο κόσμος!

Προφανώς και η όποια συμφωνία στην εκλογή των οργάνων κάθε άλλο παρά συμπτωματική είναι. Αποτυπώνει η στάση αυτή πως έχουν στρατηγική σύγκλιση και στη διαμόρφωση προεδρείων. Γιατί ακριβώς συμφωνούν με τις στρατηγικές επιλογές των πολιτικών των κομμάτων τους και τις κατευθύνσεις της ΕΕ, αλλά και τη λεγόμενη ανασυγκρότηση της Θεσσαλίας προς όφελος των επιχειρηματικών ομίλων. Γιατί θέλουν να προχωρήσουν μια σειρά σχεδιασμοί με το ΤΕΕ να συμβάλει σε όλα αυτά. Γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο και δεν θέλουν εκλεγμένους της «Πανεπιστημονικής» στα προεδρεία και τα όργανα, γιατί ακριβώς θα αποκαλύπτουν θα ενημερώνουν και θα αναδεικνύουν μια σειρά από πλευρές προς όφελος και τις ανάγκες του λαού μας. Για το λόγο αυτό άλλωστε είναι απόλυτα απαξιωμένοι στα μάτια και τις συνειδήσεις των συναδέλφων.

Για εμάς είναι ξεκάθαρο πως ένα εκλογικό αποτέλεσμα ούτε καθορίζει τη δράση μας, ούτε είναι οδηγός για το επόμενο διάστημα. Από οποιαδήποτε θέση είμαστε δίπλα στον κάθε συνάδελφο, σε κάθε εργαζόμενο έχει ανάγκη, απέναντι στην επίθεση που, διαχρονικά από όλες τις κυβερνήσεις ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, ξέχωρα ή σε σύμπνοια, δέχονται.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους, όλους τους εργαζόμενους της περιοχής, να συμμετάσχουν στις κλαδικές απεργίες του επόμενου διαστήματος διεκδικώντας καλύτερους όρους εργασίας και διαβίωσης.

Μαζί για την ΑΝΑΤΡΟΠΗ της πολιτικής που τσακίζει τη ζωή μας

Η επίθεση σε βάρος μας δεν πρόκειται να σταματήσει, αν δεν τη σταματήσουμε εμείς, αν δεν οργανώσουμε την αντεπίθεσή μας. Αν δεν υπήρχαν οι αγώνες των εργαζόμενων, όλη την προηγούμενη 15ετία της κρίσης, των Μνημονίων και της πανδημίας, τα πράγματα θα ήταν πολύ χειρότερα σήμερα. Απέναντι στο μέγεθος της επίθεσης, τις αυταπάτες για λύση χωρίς σύγκρουση, μόνη διέξοδος ο οργανωμένος συλλογικός αγώνας.»

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω