Μοιράσου το αρθρο!

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε το πρωί της Τετάρτης ο Δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος.

Αρχικά ο Δήμαρχος Βόλου ανέφερε:

Θέλω να κάνω μία αποτίμηση για τη ΔΕΥΑΜΒ και να σας ανακοινώσω κάτι πολύ σημαντικό. Βέβαια γνωρίζετε ότι η ΔΕΥΑΜΒ είναι μία επιχείρηση για τη διαχείριση του δημόσιου αγαθού.

Ενώ στη συνέχεια τόνισε:

Oλοκληρώθηκε η αποχέτευση της Νέας Αγχιάλου και η σύνδεση του με τον βιολογικό καθαρισμό. Από τη Δευτέρα μπορούν να καταθέτουν αιτήσεις για σύνδεση, το 50% του κόστους το καλύπτει η ΔΕΥΑΜΒ. Τις πρώτες μέρες του Αυγούστου θα αρχίσουν οι συνδέσεις. Οι επιπτόσεις αυτού του έργου είναι ευεργετικές τόσο για την τοπική κοινωνία όσο και για τον τουρισμό. Δεν σταματάμε όμως εκεί παρόμοιο έργο θα γίνει στα Άνω και Κάτω Λεχώνια. Παράλληλα, εξασφαλίσαμε τη χρηματοδόση για τα έργα αποχέτευσης σε όλο το παραθαλάσσιο μέτωπο του Δήμου Βόλου. Τέλος τα πανηγύρια.

Ο Βιολογικός καθαρισμός του Βόλου μετά την επέκταση που κάναμε, έχει δυναμικότητα επεξεργασίας λυμάτων για 215.000 κατοικίες. Τέλος, εντάχθηκε στο Ταμείο Ανακάμψης αεροποίησης της λάσπης του Βιολογικού, η οποία τη μεταφέραμε έως σήμερα στο ΧΥΤΑ. Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 12.000.000 ευρώ.

Περισσότερα Εδω