Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αγιάς με την υπ’ αριθμ. 87/2024 κατά πλειοψηφία απόφασή του ενέκρινε το παρακάτω ψήφισμα:

«Το δημοτικό συμβούλιο Αγιάς παίρνει πάντα θέση στα σημαντικότερα ζητήματα που προκύπτουν!

Συναισθανόμενοι λοιπόν την αυθόρμητη και δυναμική έκφραση της ελληνικής κοινωνίας, που σε ποσοστό ογδόντα της εκατό αμφισβητεί το πόρισμα της εξεταστικής επιτροπής για το δυστύχημα των Τεμπών, πιστεύοντας πως υπήρξε προσπάθεια συγκάλυψης των πραγματικών γεγονότων, και θέλοντας να σταθεί αλληλέγγυο στους συγγενείς των 57 θυμάτων που έχασαν τη ζωή τους με δραματικό τρόπο, και μέσω του αγώνα των εκπροσώπων τους κατάφεραν τη συγκέντρωση 1,5 εκατομμυρίου υπογραφών, δηλώνει αρχικά την συμπάθεια και αλληλεγγύη του στους γονείς, αλλά και σε όσους συνυπέγραψαν στον δίκαιο και συνεχή αγώνα τους!

Έτσι λοιπόν και εμείς ως αιρετοί και εκπρόσωποι της τοπικής κοινωνίας, πιστεύουμε πως όλοι οι πολίτες δικαιούνται ισονομίας!

Όλοι μας γνωρίζουμε πως και η πρωτοβάθμια εξουσία που εμείς αντιπροσωπεύουμε, και η δευτεροβάθμια εξουσία των περιφερειακών συμβουλίων, δεν χρήζει κανενός είδους ασυλίας όταν προκύπτουν παραβατικές συμπεριφορές από δημάρχους, αντιδημάρχους, εντεταλμένους δημοτικούς συμβούλους, προέδρους, περιφερειάρχες, αντιπεριφερειάρχες κτλ. και οδηγούνται αυτομάτως και αυτοδικαίως ενώπιον της ελληνικής δικαιοσύνης όταν όπως προαναφέραμε προκύψουν παραβατικές συμπεριφορές, αστοχίες ή αμέλειες!

Και η μη ασυλία μας βρίσκει απολύτως σύμφωνους, ως προς τη συγκεκριμένη έκφραση του νόμου!

Πιστεύουμε πως όλοι οι αιρετοί που προέρχονται μέσα από την ψήφο του λαού, και εκλέχθηκαν για να τον υπηρετούν, δεν δικαιούνται καμίας μορφής ασυλίας όταν παρεκκλίνουν και δεν εκτελούν τα καθήκοντά τους σύμφωνα με τον νόμο!

Η κεντρική λοιπόν εξουσία που είναι η μητέρα όλων των εξουσιών, και ο σημαντικότερος κρίκος όλων των αποφάσεων για το μέλλον των πολιτών μας, δεν είναι δυνατόν κατά την ταπεινή μας άποψη να εξαιρεθεί του νόμου!

Κατόπιν όλων αυτών λοιπόν και αφουγκραζόμενοι την ελληνική κοινωνία, προτείνουμε με την μεγαλύτερη σαφήνεια που διαθέτουμε, την άρση της ασυλίας των βουλευτών έναντι της ελληνικής δικαιοσύνης! Προτείνουμε και πιστεύουμε πως το ψήφισμά μας θα είναι η απαρχή αντίστοιχων ψηφισμάτων από όλα τα δημοτικά συμβούλια της χώρας, αποδεικνύοντας περίτρανα την πίστη μας στην ισονομία αλλά και στην αδιάφθορη ελληνική δικαιοσύνη.-».

Στο ψήφισμα δήλωσε «Παρών» η δημοτική παράταξη «Αγιά Ένας Δήμος Ένα Μέλλον».

Το ψήφισμα καταψήφισε η δημοτική παράταξη «Λαϊκή Συσπείρωση Αγιάς» που κατέθεσε δικό της κείμενο ψηφίσματος.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω