Στην 21η Γιορτή Αμύγδαλου, που πραγματοποιείται στο Συκούριο του Δήμου Τεμπών, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του Δήμου Τεμπών (Αντιδημαρχία Πολιτισμού), αλλά και τις εργώδεις προσπάθειες του Συλλόγου Γυναικών της περιοχής, παρευρέθηκε η Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής και βουλευτής Λάρισας, Ευαγγελία Λιακούλη.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης, η Λαρισαία Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ , δήλωσε, μεταξύ άλλων τα εξής:

«Φέτος είναι πολύ μεγάλη η χαρά μου που βρίσκομαι και πάλι ανάμεσά σας, μετά από δύο χρόνια, στην 21η Γιορτή Αμυγδάλου στο Συκούριο, αφού δυστυχώς τα περυσινά δραματικά φαινόμενα των & , την ίδια περίοδο, δεν μας άφησαν καμία διάθεση για γιορτές και ανταμώματα.

Αντίθετα, οι πλημμύρες άφησαν θύματα σε όλη τη Θεσσαλία, ζώα πνιγμένα, παραγωγές κατεστραμμένες, χωράφια βυθισμένα και σχεδόν το σύνολο των αγροτών και κτηνοτρόφων σε απόγνωση.

Φέτος, ωστόσο, βλέποντας τα όσα έχετε ετοιμάσει και πάλι, δηλώνω πως θαυμάζω το σθένος, τη ζωτικότητα, την “αθεράπευτη” αισιοδοξία και τη δύναμη των Ανθρώπων του Συκουρίου, να ξαναστήσουν τις ζωές τους, να αναστήσουν το βιός τους και να ξαναβρούν τον βηματισμό τους, με τέτοιες πρωτοβουλίες ευημερίας και προόδου, όπως η σημερινή.

Γιατί παρά την αδιαφορία της κεντρικής κυβέρνησης και του κράτους, παρά τις “κουτσουρεμένες” αποζημιώσεις, παρά το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός και οι υπουργοί θυμούνται τον Τόπο μας και “υλοποιούν” έργα, συχνά μόνο σε επίπεδο “μακέτας” και πάντα εκ των υστέρων, ποτέ εκ των προτέρων και πριν τις καταστροφές, η Θεσσαλία, οι παραγωγοί της, οι επαγγελματίες της και τα προϊόντα της, “προορίζονται να ζήσουν και θα ζήσουν”.

Αυτά αντιλαμβάνομαι εγώ, αντικρίζοντας αυτό το αντάμωμα Ανθρώπων, παραγωγών, μεταποιητών, επιστημόνων και καταναλωτών, σε αυτή τη γιορτινή συνάντηση με τη γη μας και τις παραδόσεις μας.

Μια γιορτινή συνάντηση που βάζει σε πρώτο πλάνο τον, πολύτιμο για τη διατροφή μας, καρπό του αμυγδάλου και τον εμβληματικό τόπο παραγωγής του, το Συκούριο.

Χρέος μας, χρέος όλων των αιρετών, των βουλευτών και όλων των θεσμικών παραγόντων του ν. Λάρισας είναι να διασφαλίσουμε πως οι αμυγδαλοπαραγωγοί του νομού μας, όπως και όλοι όσοι ασχολούνται με την εξαιρετικά σοβαρή διαδικασία μεταποίησής του, θα στηριχθούν από την Πολιτεία, χωρίς “αστερίσκους” και “ναι μεν, αλλά”, σε αυτήν την περίοδο που χαρακτηρίζεται από τα απανωτά χτυπήματα της ενεργειακής, της οικονομικής και της κλιματικής κρίσης και σταδιακά καθιστούν ασύμφορη την ενασχόληση με τον πρωτογενή τομέα.

Για όλα αυτά, αναλυτικά και επανειλημμένα, έχω ασκήσει διαδοχικές κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις, μεταφέροντας καθημερινά, με κάθε θεσμικό μέσο, μέσα στο Κοινοβούλιο και τους υπουργούς τις αγωνίες, τα αδιέξοδα και τις διεκδικήσεις των Ανθρώπων μας, αλλά και προτείνοντας πάντα λύσεις και προτάσεις, που εάν η Κυβέρνηση εγκαίρως είχε αποδεχθεί, η καθημερινότητα στα αγροτικά νοικοκυριά θα ήταν τελείως διαφορετική.

Συνεχίζω να αγωνίζομαι μαζί σας, από το δικό μου “μετερίζι” και δεσμεύομαι να μη σταματήσω να το κάνω, γιατί ο Τόπος μας, η Θεσσαλία έχει “ψυχή” και τα προϊόντα του, όπως το αμύγδαλο είναι η απτή “εικόνα” της, που πρέπει να επιβιώσει, ως η δική μας παρακαταθήκη απέναντι στα παιδιά μας…».

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω