Ο Χρήστος Μενιδιάτης μιλάει για πρώτη φορά στο «Secret» και τη Σάσα Σταμάτη για τον θάνατο του πατέρα του, Μιχάλη Μενιδιάτη. Ο τραγουδιστής εξομολογήθηκε τις τελευταίες δύσκολες στιγμές του πατέρα του, τη μάχη που έδινε µε τον καρκίνο, ενώ αποκάλυψε τι του είπε λίγο πριν πεθάνει.

«Έχω περάσει δύσκολες συγκυρίες, όπως όλοι οι άνθρωποι. Ήταν μια περίοδος πριν από αρκετά χρόνια που είχαν πέσει όλα μαζί. Και στον επαγγελματικό τομέα και στον προσωπικό υπήρχε μεγάλο πρόβλημα και είχε εμφανιστεί το πρόβλημα υγείας του πατέρα µου τότε. Είχε καρκίνο στον πνεύμονα και ξεκινήσαμε το “κακό” ταξίδι. Hταν πραγματικά ένας μήνας μαύρος. Πολύ κακός. Εγώ το έμαθα τον Δεκέμβριο του 2007, όταν ήμουν 34 ετών. Ήταν ξαφνικό. Μας είπε η μητέρα µας: “Παιδιά, κάτι βρήκαν στον μπαμπά. Πάμε να το πολεμήσουμε”. Το ταξίδι αυτό τράβηξε πέντε χρόνια. Από το 2007 μέχρι το 2012. Από τη στιγμή που μπαίνει όλο αυτό το πράγμα στην οικογένειά µας -και σε κάθε οικογένεια, όχι µόνο στη δική µας- αλλάζουν όλα.

Η ζωή κινείται γύρω από το συγκεκριμένο θέμα. Προς το τέλος του πατέρα µου, όταν οι δυνάμεις του τον εγκατέλειπαν, ήμασταν όλοι από πάνω του. Θυμάμαι, µου είχε πει: “Εγώ μικρός πήγα να πεθάνω επειδή δεν είχα να φάω. Tώρα που τα έχω όλα, δεν έχω όρεξη να φάω”. Kάποια στιγμή προς το τέλος, θυμάμαι, είχε χαμηλώσει το κεφάλι του και µου έλεγε “θα πεθάνω” και του έλεγα: “Και τι σε στενοχωρεί; Τα έχεις κάνει όλα τέλεια στη ζωή σου. Μακάρι να έχω το τέλος σου και να δημιουργήσω μέρος αυτών που έχεις δημιουργήσει εσύ. Tα έκανες όλα όπως ήθελες. Και την οικογένεια αυτή που ήθελες”. Kαι µου απάντησε: “∆εν µε καταλαβαίνεις. ∆εν θέλω να ζήσω για µένα, θέλω για εσάς. Είναι τέτοια η εμπειρία µου που κάτι μπορεί να σας συμβεί. ∆εν έχω φυσικές δυνάμεις πια, αλλά το μυαλό µου το έχω στη θέση του”» εξομολογείται ο Χρήστος Μενιδιάτης.

Περισσότερα Εδω