Σε ρυθμούς χορών του κόσμου και της Ευρώπης η πόλη της Λάρισας, μετά την κήρυξη της έναρξης του 3ου Διεθνούς Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών σήμερα, το απόγευμα της Τρίτης.

Μια διοργάνωση του Συλλόγου Φίλων Λαϊκής Παράδοσης Λάρισας (ΦΙΛΠΑ) με συμμετοχές από έξι διαφορετικές χώρες του πλανήτη.

Νωρίτερα πραγματοποιήθηκε η παρέλαση των χορευτικών ομάδων στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, ενώ ακολούθησε συγκέντρωση στη Κεντρική πλατεία. Εκεί τους περαστικούς Λαρισαίους περίμενε ένα… παγκόσμιο γλέντι με τους συμμετέχοντες χορευτές να διδάσκουν χορούς και να διασκεδάζουν με τις ορχήστρες σε κλίμα πολιτισμικής ένωσης, ανταλλαγής, φιλίας και συναδέλφωσης. Την ελληνική αντιπροσωπεία του Συλλόγου ΦΙΛΠΑ συνόδεψε παραδοσιακή ορχήστρα που κορύφωσε το γλέντι παίρνοντας πάνω της το κλείσιμο της γιορτής.

Αύριο, Τετάρτη 26 Ιουνίου 2024 και ώρα 21:30, αναμένεται στο Κηποθέατρο Αλκαζάρ η εμφάνιση των χορευτικών τμημάτων από τη Χαβάη, τη Γεωργία, την Αίγυπτο, τη Σερβία, τη Βουλγαρία και την Ελλάδα με το Σύλλογο ΦΙΛΠΑ, που θα παρουσιάσει χορούς από 4 περιοχές, την Κύθνο, την Καππαδοκία, την Κρήτη, και τη Μικρά Ασία. Μια πλούσια αισθητική εμπειρία χρωμάτων και πολιτισμών από ένα θέαμα υψηλής τεχνικής σε μια παγκόσμια γιορτή της παράδοσης όπου θα συμμετέχουν 400 ξένοι και Έλληνες χορευτές. Εντυπωσιακές εικόνες, ήχοι, ρυθμικές κινήσεις, εξωτικά κουστούμια θα συνεπάρουν το θεατή σε ένα αξέχαστο ταξίδι πολιτισμικής πολυμορφίας στις γωνιές του πλανήτη, σε μια χορευτική πανδαισία χρωμάτων και πολιτισμών σε μια παγκόσμια γιορτή συναδέλφωσης των λαών. Υπενθυμίζεται πως το απόγευμα θα προηγηθεί παρέλαση των χορευτικών τμημάτων σε κεντρικά σημεία της Λάρισας.

Η εν λόγω εκδήλωση τελείται υπό την αιγίδα του Δήμου Λαρισαίων και της Περιφέρεια Θεσσαλίας. Τον συντονισμό έχουν αναλάβει ο Γιώργος και Άλκης Τσιπλακούλης και η Ιωάννα Τσελεπίδου.

Δείτε βίντεο:

Δείτε φωτογραφίες:

Φωτό/βίντεο: Κώστας Τσιάρας – onlarissa.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω