«Όποιο ψηφοδέλτιο επιλέξετε, εγώ σας προτείνω το ψηφοδέλτιο της ΝΔ, να επιλέξετε ανθρώπους που έχουν όχι απλά γνώμη αλλά και γνώση, για να μπορούν να συμβάλλουν δημιουργικά. Πολλές φορές παρασυρόμαστε απ’ αυτά που προβάλλει η τηλεόραση, τους ανθρώπους του θεάματος, τους σελέμπριτις, τους ποδοσφαιριστές. Αλλά χρειαζόμαστε κι ανθρώπους για να κάνουν τη δουλειά εκεί που τους στέλνουμε, είτε στο ευρωκοινοβούλιο, είτε στο εθνικό κοινοβούλιο. Θυμηθείτε ότι την προηγούμενη πενταετία στο ευρωκοινοβούλιο, δυστυχώς, κάποιοι ευρωβουλευτές από τους 21 που εκλέξαμε πρωτοστάτησαν σε σκάνδαλα, που έγιναν παγκοσμίως θέμα, δυσφημίζοντας την εικόνα της χώρας. Όχι απλά δεν υπερασπίστηκαν τα συμφέροντά μας, δεν αγωνίστηκαν για τα πραγματικά προβλήματα, αλλά διέσυραν και την εικόνα της χώρας». Με αυτά τα λόγια κατέληξε ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος την ομιλία του προς τους κατοίκους του Πυργετού, στο πλαίσιο των περιοδειών που πραγματοποιεί για την προώθηση του ευρωψηφοδελτίου της ΝΔ.

Ο πόλεμος ανέδειξε την ανάγκη κοινής άμυνας

Ο Θεσσαλός πολιτικός υπογράμμισε ότι «αυτές οι ευρωεκλογές είναι κρίσιμες, γιατί η Ευρώπη αλλάζει. Έχουμε πόλεμο πιά στην γειτονιά μας και μια Ευρώπη που δεν είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει πόλεμο. Είχαμε μείνει στην ασφάλεια ότι είμαστε στο ΝΑΤΟ. Εάν ξυπνήσουμε τον Νοέμβριο και έχει κερδίσει στην Αμερική ο Τραμπ, θα απειλείται ακόμη και η άμυνα της Ευρώπης. Γιατί η Ευρώπη είναι μια ατελής ένωση. Ξεκίνησε με μεγάλο όραμα. Έχουμε κοινό νόμισμα, όσες χώρες είμαστε στο ευρώ. Έχουμε κοινή αγροτική πολιτική που είναι σημαντική και θα επανέλθω και για αυτό στη συνέχεια. Έχουμε επιμέρους κοινές πολιτικές, αλλά δεν έχουμε ούτε κοινή εξωτερική πολιτική, ούτε στρατιωτικό βραχίονα για την άμυνα της Ευρώπης. Τώρα, με αφορμή τον πόλεμο στην Ουκρανία συνειδητοποιούν όλοι το πρόβλημα, γιατί μέχρι πρότινος η Ελλάδα ήταν αυτή που είχε πρόβλημα με τον προαιώνιο εχθρό της, τον εξ ανατολών γείτονα, και ζήταγε συνεχώς από την Ευρώπη να προχωρήσει σε κοινή πολιτική άμυνας».

Η ΕΕ ενισχύει την ασφάλειά μας

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος συνέχισε λέγοντας «είδατε ότι μαζί με τον πρωθυπουργό της Ελλάδος, τον Κυριάκο Μητσοτάκη και ο πρόεδρος της Πολωνίας, ο Τουσκ, έγραψαν επιστολή προς την πρόεδρο της Κομισιόν φον ντερ Λάιεν, ζητώντας η Ευρώπη να προχωρήσει σε αντιαεροπορική θωράκιση, σε ασπίδα αντιαεροπορική. Άρα, λοιπόν, έχει σημασία να συμμετέχουμε στις εκλογές, έχει σημασία να ψηφίσουμε αυτούς που πιστεύουν στην Ευρώπη, και όχι απλά κόμματα διαμαρτυρίας που απλά προσπαθούν να εκμεταλλευτούν την επιμέρους λαϊκή δυσαρέσκεια σε οποιαδήποτε χώρα

της Ευρώπης. Γιατί, εάν διαλυθεί στο τέλος η Ευρώπη, και είναι ορατός ο κίνδυνος να έχουμε στην επόμενη ευρωβουλή δεύτερο κόμμα αντισυστημικά, ακραία κόμματα, τα οποία δεν θα συμβάλλουν δημιουργικά στη συγκρότηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, των οργάνων, των αποφάσεων, θα πέσει μια μέρα το σπίτι και θα πέσει στο κεφάλι μας. Γατί, εμείς είμαστε από τους αδύναμους κρίκους στην Ευρώπη, γιατί έχουμε την εξ ανατολών απειλή. Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής μας έβαλε με το ζόρι το ‘80 στην Ευρώπη -και ευτυχώς πρόλαβε γιατί τότε ήταν και οι απόψεις “ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο”, κι αν αργούσε λίγους μήνες το ‘81 δεν θα μπαίναμε στην Ευρώπη και θα περιμέναμε να μπούμε με τις χώρες του ανατολικού μπλοκ που μπήκαν όταν κατέρρευσε ο κομμουνισμός- μας έβαλε λοιπόν όχι μόνο για τα οικονομικά οφέλη, πρωτίστως οι αγρότες τα ένοιωσαν με τις επιδοτήσεις αλλά για να νιώθουμε ασφάλεια, για να έχουμε εταίρους απέναντι στην απειλή. Βεβαίως, πολλά τα στραβά και στην Ευρώπη, αλλά αν είσαι από έξω από την Ευρώπη είναι πολύ χειρότερα. Από μέσα, λοιπόν, δημιουργικά να συμβάλουμε για τη βελτίωση της Ευρώπης».

Αλλαγή στάσης των Ευρωπαίων για το μεταναστευτικό

Ο κυβερνητικός βουλευτής προσέθεσε ότι «το δεύτερο που συνειδητοποιούν οι Ευρωπαίοι, με αφορμή τον πόλεμο στην Ουκρανία, είναι ότι το μεταναστευτικό δεν είναι ένα πρόβλημα που αφορά μόνο την Ελλάδα, την Κύπρο, τη Μάλτα και την Ισπανία. Είναι ένα πρόβλημα που αφορά όλη την Ευρώπη. Γιατί και μέσω της Λευκορωσίας, επιχειρήθηκε η εργαλειοποίηση των μεταναστών για να αποσταθεροποιήσουν την Ευρώπη. Και τώρα βλέπετε, και η Πολωνία, και η Φινλανδία, και η Λετονία, και η Εσθονία και οι χώρες της κεντρικής Ευρώπης συμμερίζονται τις ελληνικές επιφυλάξεις για το μεταναστευτικό και ότι χρειάζεται μια πιο συγκροτημένη, πιο στιβαρή πολιτική για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού και ότι τα σύνορα της Ελλάδος, και των χωρών της Ευρώπης που είναι στις παρυφές είναι και σύνορα της Ευρώπης».

Ευρωβουλευτές που υπερασπίζονται τα συμφέροντα των αγροτών

Τέλος, ανέφερε ότι «αυτό που συνειδητοποιήσαμε όλοι κατά τις πρόσφατες πληρωμές του ΟΠΕΚΕΠΕ είναι ότι στην Ευρώπη λαμβάνονται σημαντικές αποφάσεις που μας αφορούν. Και η πρώτη κοινή πολιτική που υπάρχει στην Ευρώπη είναι η ΚΑΠ. Στην προηγούμενη σύνθεση του ευρωκοινοβουλίου υπήρχε ένα υπερβολικός ζήλος από πράσινους, σοσιαλιστές, αριστερούς ότι πρέπει να προχωρήσουμε στην “πράσινη μετάβαση”. Τι σημαίνει “πράσινη μετάβαση”; Ότι θα πρέπει να χρησιμοποιούμε λιγότερη ενέργεια από ορυκτά καύσιμα, λιγότερα φυτοφάρμακα, λιγότερα λιπάσματα. Να βάζουμε πιο αυστηρές προδιαγραφές. Να αφήσουμε γη για αγρανάπαυση. Ωραία όλα αυτά, αλλά όταν την ίδια ώρα η ΕΕ εισάγει από τρίτες χώρες, από την Τουρκία, από την Ουκρανία, από την Αφρική, προϊόντα που καλλιεργούνται χωρίς αυτές τις καλλιεργητικές προδιαγραφές υπάρχει ένας αθέμιτος ανταγωνισμός για τους Ευρωπαίους αγρότες και τους Έλληνες αγρότες. Ή, λοιπόν, θα πρέπει να αμβλύνουμε τις αυστηρές αυτές προδιαγραφές σε βάθος χρόνου, για να προσαρμοστούν σταδιακά, ή θα πρέπει να βάλουμε δασμούς στα προϊόντα που έρχονται από τρίτες χώρες και έχουμε αθέμιτο ανταγωνισμό. Αυτό, λοιπόν, θέλουν να υπερασπιστούν στην επόμενη βουλή το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, που είναι το μεγαλύτερο κόμμα, σε επίπεδο ΕΕ, και μέσα στο ΕΛΚ, την μεγαλύτερη εκπροσώπηση αναλογικά με τον πληθυσμό έχει η ΝΔ. Χρειαζόμαστε, λοιπόν, ανθρώπους που θα προτείνουν λύσεις και όχι απλά που διαμαρτύρονται γενικώς, χωρίς να έχουν εναλλακτική. Με αυτές τις σκέψεις θα ήθελα να σας καλέσω να πάτε στις εκλογές».

Δείτε φωτογραφίες:

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω