Επιστρέφοντας δύο φορές από σημαντικές κατά της διαφορές, η ομάδα του Κούρο Σεγκούρα επικράτησε του Περιστερίου με 82-79 στο «Κ.Γ. Ανδρέας Παπανδρέου».

Το ματς

Το ξεκίνημα βρήκε τους Τεράν Πέτεγουεϊ και Γιουτζίν Τζέρμαν να «ανταλλάσσουν» καλάθια. Η άμυνα του Περιστερίου έδινε την δυνατότητα στους γηπεδούχους να βρίσκονται μπροστά στο σκορ. Παράλληλα, η ομάδα του Μίλαν Τόμιτς ήταν και αυτή που εκτελούσε πιο οργανωμένα και χωρίς βιασύνη τις επιθέσεις της με αποτέλεσμα να έχει μια καλή επιθετική συγκομιδή (21-16). Με τον Τζέρμαν να κάνει… «πάρτι» και να φτάνει τους 17 πόντους στα μέσα του δευτέρου δεκαλέπτου, ο Ιωνικός άλλαξε πλήρως την εικόνα του αγώνα φτάνοντας έως και το +8 (34-26). Οι «πρίγκιπες της δυτικής» βρήκαν απαντήσεις με τον Έρικ ΜακΚρί και τον Πέτεγουεϊ σε συνεχόμενα τρίποντο. Με αυτόν τον τρόπο οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια βρισκόμενες, σχεδόν, σε ισορροπία (44-41).

Τα δεδομένα άλλαξαν στο δεύτερο ημίχρονο με τις άμυνες να ανεβάζουν ένταση και τα καλάθια να έρχονται με μεγαλύτερη δυσκολία. Αυτή η κατάσταση ευνόησε το Περιστέρι που κατάφερε έως και να προηγηθεί λίγο πριν το τέλος της τρίτης περιόδου (57-56). Ο Τόμιτς «έριξε» στο παρκέ τους 18χρονους Ηλία Μανιά και Γιάννη Φύτρο αλλά και τον 17χρονο Σωτήρη Σταυρακόπουλο με το ματς να είναι κάτι παραπάνω από ανοιχτό. Μάλιστα και οι τρεις τους είχαν πολύ καλή παρουσία για όσο αγωνίστηκαν.

Στο τέταρτο δεκάλεπτο το ματς μετατράπηκε σε ντέρμπι, με τον Ιωνικό να ανακτά την χαμένη ευστοχία του και να «επιστρέφει» στη διεκδίκηση της νίκης. Οι Νικαιώτες βρήκαν τα «μεγάλα» σουτ με τους Αθηναίου και Μουσταφά και έτσι κατάφεραν να φτάσουν στο +6 (74-68). Το Περιστέρι κατάφερε να «πλησιάσει» και ο νικητής κρίθηκε… στο σουτ. Ο Γιάννης Αθηναίου πέτυχε ουσιαστικά το νικητήριο καλάθι στα 16.1″ με ένα πολύ δύσκολο δεξί ντράιβ. Τελικό σκορ 82-79.

Τα δεκάλεπτα: 21-16, 41-44, 63-59, 79-82.

Επιμέλεια κειμένου: Βασίλης Αγριτάκης

Περισσότερα Εδω