Με το μήνυμα «με το αίμα μας ποτίζεται το δέντρο της ζωής» το τμήμα Αιμοδοσίας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας πραγματοποίησε σήμερα, το πρωί της Παρασκευής τη δεύτερη δράση δεντροφύτευσης στο πάρκο Χατζηχαλάρ, σε συνέχεια της δράσης του Ιουνίου, προς τιμήν των εθελοντών αιμοδοτών της πόλης.

«Η δενδροφύτευση αυτή γίνεται στον προγραμματισμό της υπηρεσίας μας για χίλια πεντακόσια νέα δέντρα στην πόλη κατά τη χειμερινή περίοδο 2024-25», ανέφερε ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών και Πρασίνου, κ. Χρήστος Τερζούδης. «Ήδη έχουμε φυτεύσει στο πάρκο της οδού Αιόλου, την προηγούμενη εβδομάδα φυτεύσαμε στην οδό Ηρώων Πολυτεχνείου, σήμερα εδώ και έπεται και συνέχεια».

«Έχω την τιμή να μπορώ να είμαι αιμοδότης και, όσο μου το επιτρέπει η υγεία μου, σας διαβεβαιώ ότι θα το κάνω», σημείωσε ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας, κ. Τρύφων Τσάτσαρος. «Η αιμοδοσία είναι μια οφειλόμενη ενέργεια του καθενός στους συνανθρώπους μας».

«Καθε δέντρο είναι αφιερωμένο σε έναν τακτικό αιμοδότη. Στόχος μας είναι να φυτεύσουμε πάνω από διακόσια δέντρα. Για τον λόγο αυτό θα πρέπει να έχουμε πολλούς τακτικούς αιμοδότες», δήλωσε η αιμοτολόγος και διευθύντρια της αιμοδοσίας του ΠΓΝΛ, κ. Παρασκευή Κώτση.

Η δεντροφύτευση έγινε σε συνεργασία με τον Δήμο Λαρισαίων, το τμήμα Αστικού και Περιαστικού Πρασίνου του Δήμου Λάρισας, ενώ χορηγός της δράσης ήταν το Ιατρικό τμήμα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Δείτε φωτογραφίες:

Φωτό/βίντεο: Κώστας Τσιάρας

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω