«Θα σε κάψω και μετά θα σε πετάξω από το μπαλκόνι», «βάλε το δάχτυλο σου μέσα στο ντουί να πάθεις ηλεκτροπληξία», μου έλεγε ο σύντροφος μου. Φώναζα, «Θεέ μου, γιατί άφησες αυτό το απόλυτο κακό στον κόσμο».

Σοκάρει η συγγραφέας και δασκάλα Φωτεινή Σκανδαλή, μιλώντας στο TLIFE για την κακοποίηση που όπως καταγγέλλει, υπέστη από τον πρώην σύντροφό της. Ένας εφιάλτης για την ίδια, που διήρκησε περίπου 3 χρόνια.

Η Φωτεινή Σκανδαλή εξομολογείται τη λεκτική, ψυχολογική και σωματική κακοποίηση που βίωσε από πρώην σύντροφο της, έναν άνθρωπο που όταν πρωτοήρθε στη ζωή της, όπως λέει, πίστευε πως ήταν για εκείνη ένα «δώρο» από τον Θεό.

«Η κακοποίηση ξεκινάει πάρα πολύ διακριτικά. Στην αρχή είναι ψυχολογική, συναισθηματική, λεκτική και γίνεται και σωματική. Ήταν μία σχέση που διήρκησε τρία χρόνια και πολλοί αναρωτιούνται γιατί δεν έφευγα.

Ξεκίνησε με έναν βομβαρδισμό αγάπης. Αυτός ο άνθρωπος με πλησίασε, με γοήτευσε, με τα λόγια του, το ενδιαφέρον του. Ήθελε να μάθει για εμένα, αλλά ουσιαστικά αυτό που ήθελε και αυτό που θέλουν αυτοί οι άνθρωποι είναι να μάθουν τα ευάλωτα σημεία της ψυχής του θύματος. Θυμάμαι μια μέρα, στις αρχές που πηγαίναμε βόλτα, γυρνάω και του λέω ”είσαι το δωράκι που μου χρώσταγε η ζωή”, εξομολογείται η συγγραφέας.

«Δεν μπορούσα να φανταστώ εκείνη τη στιγμή αυτό που με περίμενε στη συνέχεια. Η κακοποίηση ξεκίνησε σιγά σιγά με πολύ λεπτές κινήσεις. Πετούσε μία λέξη που ήταν απαξίωση και όταν σιγουρεύτηκε ότι έχω «δεθεί» επάνω του, ότι έχω γίνει εξαρτώμενη δηλαδή, άρχισε η κακοποίηση. Μου είχε πει μάλιστα στις αρχές, ”εγώ εσένα θα σε παντρευτώ”.

Δεν με τρόμαζε το πόσο γρήγορα προχωρούσε η σχέση. Με ξάφνιαζε και μου άρεσε μπορώ να πω, γιατί είχα τόσο ανάγκη από αγάπη στη ζωή μου, ήμουν τόσο στερημένη από αγάπη, που όπως είπα και πριν τον θεωρούσα το δωράκι μου», θυμάται.  

Σύμφωνα με την ίδια, η σχέση τους κυλούσε όμορφα τους πρώτους δύο μήνες μέχρι που είδε αλλαγές στη συμπεριφορά του όπως και πολλά βίαια ξεσπάσματα.

«Μία μέρα ήμασταν μαζί μέσα στο αμάξι, είχαμε πάει μία βόλτα και ξαφνικά αρχίζει να παριστάνει ότι είναι θύμα, να μου λέει ότι δεν τον αγαπάει κανείς, ότι και παλιότερα ήθελε να αυτοκτονήσει και πολλά άλλα. Φυσικά τον πίστεψα και προσπαθούσα να τον παρηγορήσω και να τον πείσω ότι η ζωή είναι ωραία και ότι εγώ τον αγαπώ. Αυτό κράτησε όλο το βράδυ».

«Μου έλεγε ‘’θα σε κάψω και μετά θα σε πετάξω από το μπαλκόνι’’. Το μυαλό μου εκείνη την ώρα έκανε εικόνα αυτό. Ο απόλυτος τρόμος»

Η Φωτεινή Σκανδαλή, καθηλώνει με την περιγραφή της σε ένα από τα άγρια περιστατικά που βίωσε, από τον πρώην σύντροφο της, μέσα στο υπνοδωμάτιο της. Την κλείδωσε μέσα, τη χαστούκισε, την έβρισε, και την απείλησε για τη ζωή της.

«Ένα απόγευμα γυρνάω στο σπίτι και ενώ πριν φύγω είχαμε παρεξηγηθεί κάπως με τον πρώην σύντροφο μου, μου λέει «δώσε μου μία αγκαλιά», σαν να μην έχει προηγηθεί τίποτα. Και του λέω «μα προηγουμένως, πριν φύγω, μου μίλησες άσχημα». Και κάνω μία απλή κίνηση να τον απωθήσω και τότε με σπρώχνει μέσα στη κρεβατοκάμαρα, μπαίνει πίσω μου, κλειδώνει την πόρτα και βάζει το κλειδί στην τσέπη του. Εγώ κάθομαι στο κρεβάτι, γιατί εκείνη την ώρα λέω «τι γίνεται», το μυαλό μου σταμάτησε, πάγωσα.

Μου δίνει δύο ή τρία χαστούκια και μετά αρχίζει να λέει πράγματα ακατάληπτα. ‘’Είσαι ο δαίμονας’’ και άλλα τέτοια πράγματα. Τον έβλεπα κι έλεγα δεν είναι αυτός. Με έβριζε, εγώ ήμουν ακίνητη στο κρεβάτι, παγωμένη, γιατί έλεγα αυτός είναι ο άνθρωπος ο οποίος με αγαπάει και τον αγαπάω, ζούμε μαζί. Είδα ένα άλλο πρόσωπο.

Βγάζει τον αναπτήρα από τη τσέπη του, τον πλησιάζει κοντά στο σεντόνι, τη θυμάμαι αυτή τη σκηνή, και μου λέει «θα σε κάψω και μετά θα σε πετάξω από το μπαλκόνι». Το μυαλό μου εκείνη την ώρα έκανε εικόνα αυτό. Ο απόλυτος τρόμος. Σηκώνομαι και είμαι στριμωγμένη ανάμεσα στη ντουλάπα και τον τοίχο και θυμάμαι τη γροθιά του που πέρασε δίπλα από το πρόσωπο μου. Το κάνουν αυτό οι νάρκισσοι για να προκαλέσουν τρόμο στο θύμα.

Δεν θέλουν όμως να αφήσουν σημάδια, γιατί μια γροθιά σε ένα πρόσωπο θα άφηνε σημάδι. Και μετά παίρνει το πορτατίφ που είχα στη μεριά που κοιμόμουν, σπάει το πάνω μέρος και μου λέει «βάλε το δάχτυλο σου μέσα στο ντουί να πάθεις ηλεκτροπληξία». Όλο αυτό κράτησε περίπου δύο με τρεις ώρες. Όταν φώναξα βοήθεια, έδειξε να συνέρχεται, έλεγε «που είμαι; Τι έγινε; Τι είναι αυτά που είπα;». Με έβαλε στο μπάνιο, μου έβγαλε τα ρούχα και με έπλυνε με τρυφερότητα».

 

«Με απειλούσε: ‘’Αν δεν φύγεις από το σπίτι θα σκηνοθετήσω ληστεία και θα πω ότι το έκανες εσύ’’. Με πέταξε από πάνω του σαν να ήμουν σκουπίδι»

Η κ. Σκανδαλή αφηγείται πώς έληξε αυτή η σχέση, λέγοντας πως ουσιαστικά η ίδια δεν κατάφερε ποτέ να πει τέλος αλλά ήταν ο πρώην σύντροφος της εκείνος ο οποίος ξαφνικά μια μέρα την έδιωξε από το σπίτι και από τη ζωή του.    

«Ουσιαστικά δεν είπα ποτέ από μόνη μου τέρμα σε αυτή τη σχέση. Ήρθε η τελική φάση που ο συγκεκριμένος δεν με χρειαζόταν πια. Με πέταξε από πάνω του σαν να ήμουν σκουπίδι. Και θυμάμαι να είμαι στο σπίτι του και να μου λέει «δώσε μου τα κλειδιά που σου έχω δώσει γιατί θα σκηνοθετήσω μια ληστεία και θα πω ότι το έκανες εσύ». Πάγωσα πάλι. Ο ψυχισμός μου είχε παγώσει. Έφυγα, έφτασα στο σπίτι μου, έκλαιγα. Φώναζα στο Θεό, λέω «Θεέ μου, γιατί άφησες αυτό το απόλυτο κακό στον κόσμο».

Εκεί κατάλαβα ότι έπρεπε να ζητήσω βοήθεια από ειδικό και έτσι έκανα. Ο γιατρός διέγνωσε κατάθλιψη και αγχώδη διαταραχή. Μετά από αυτή τη σχέση άρχισα να μελετάω πολύ για τον ναρκισσισμό και έτσι έγραψα και εγώ ένα βιβλίο, με τίτλο, ‘’η μελωδία της οργής’’. Και ένας να το διαβάσει, να πει ‘’αχ, τα έχω ζήσει αυτά’’, για μένα θα είναι κέρδος».

Περισσότερα Εδω