Την σύμβαση για την προμήθεια 414 πυροσβεστικών οχημάτων, μέσω του ΤΑΙΠΕΔ, υπέγραψε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου.

Όπως ανακοίνωσε ο κ. Κικίλιας, τα 160 από αυτά θα παραληφθούν από το Πυροσβεστικό Σώμα πριν την αντιπυρική περίοδο του 2025, ενώ μέχρι τον Αύγουστο του 2025 θα έχουν παραληφθεί 235 οχήματα μέσω της διαγωνιστικής διαδικασίας.

«Μαζί με τις υπόλοιπες συμβάσεις, οι οποίες έχουν υπογραφεί και θα υπογραφούν τις επόμενες μέρες, που αφορούν το ΤΑΙΠΕΔ, το ΕΣΠΑ και την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, η προμήθεια μέσα από το ΑΙΓΙΣ πυροσβεστικών οχημάτων για την Πολιτική Προστασία και το Πυροσβεστικό Σώμα θα φτάσει τα 1.200 οχήματα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κικίλιας, ενώ τόνισε ότι το 85% των οχημάτων που έχει το Πυροσβεστικό Σώμα είναι ηλικίας από 10 έως 49 ετών, και γι’αυτό «υπάρχει πολύ-πολύ μεγάλη ανάγκη να υποστηρίξουμε επιχειρησιακά το Πυροσβεστικό Σώμα, όπως υποσχεθήκαμε».

Επιπλέον, ο κ. Κικίλιας προανήγγειλε την υπογραφή σύμβασης την επόμενη εβδομάδα για την αναβάθμιση του 112, ενώ επισήμανε ότι οι συμβασιοποιήσεις τις επόμενες μέρες αναμένεται να φτάσουν τα 500 εκατ. ευρώ.

Σχετικά με την φετινή αντιπυρική περίοδο, ο κ. Κικίλιας σημείωσε ότι αν και τελειώνει την 31η Οκτωβρίου του τρέχοντος έτους, τα στοιχεία μιλούν από μόνα τους. «Βρισκόμαστε 24% κάτω από τον μέσο όρο των καμένων εκτάσεων της τελευταίας 20ετίας φέτος, στις πιο δύσκολες συνθήκες από πλευράς πυρομετεωρολογίας σύμφωνα με τους επιστήμονες, των τελευταίων 40 χρόνων. Και με ανυπέρβλητες προσπάθειες και τεράστιες μάχες και κόπο και αγώνα όλων των υπηρεσιακών παραγόντων, όχι μόνο του Πυροσβεστικού Σώματος, αλλά και των εθελοντών μας, των δασαρχών, των δασεργατών, της τοπικής αυτοδιοίκησης των δύο βαθμών, της Ελληνικής Αστυνομίας, των Ενόπλων Δυνάμεων».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

//platform.twitter.com/widgets.js

Περισσότερα Εδω